Een goed padelracket aanschaffen? Op deze punten kun je letten

Padel: een sport die sinds de laatste jaren enorm populair is geworden. Wellicht wil jij er ook wel aan beginnen of zit je al enige tijd op padel. Om padel te kunnen uitvoeren, moet je de spelregels kennen, over een goede sportoutfit beschikken én het allerbelangrijkste: een goed padelracket in het bezit hebben. Mocht dit laatste punt nog ontbreken, dan is het verstandig om jouw zoektocht te starten naar een goed padelracket. Waar je op kunt  letten bij het kopen van een goed padelracket, zetten we hieronder voor je op een rij.

1. Passend bij jouw niveau

Een padel racket kiezen begint bij het achterhalen van jouw speelniveau. Per speelniveau zijn er namelijk verschillende soorten padelrackets beschikbaar. Zo is voor de beginner een rond racket een goede keuze, terwijl een gevorderde padeller beter kan kiezen voor een druppelvormig of een diamantvormig racket. 

Daarnaast is het speelniveau ook bepalend voor het gewicht van het padelracket. Zo zijn lichte rackets een prima keuze voor beginnende padellers, terwijl een zwaarder racket juist weer fijner is voor gevorderde spelers. De vorm en het gewicht van het racket heeft namelijk gevolgen voor de balans, kracht en de controle van de bal tijdens het spel. 

2. Soort materiaal

Daarnaast is het goed om te kijken naar het soort materiaal. Zo wordt er bijvoorbeeld vaak carbon verwerkt in een padelracket, een materiaal dat tegelijkertijd licht en stevig is. Daarnaast kun je ook kiezen voor padelrackets gemaakt van glasvezel, en vaak worden deze twee materialen verwerkt als een combinatie in de rackets. 

Daarnaast bestaat een padelracket natuurlijk ook uit de binnenkant. Vaak is de binnenkant voorzien van schuim, maar het kan ook bestaan uit een speciaal soort rubber. Deze verschillende materialen hebben ook weer gevolgen voor het spel, bijvoorbeeld hoe hard je de bal weg kunt slaan of hoe lang het racket meegaat. 

3. Budget

Ook niet geheel onbelangrijk bij het uitzoeken van een padelracket: het budget. De bovenstaande punten hebben namelijk ook gevolgen voor de hoogte van het prijskaartje van het padelracket. Daarnaast is het ook belangrijk om je af te vragen hoeveel geld jij wil neerleggen voor een padelracket. 

Heb je nog nooit padel gespeeld, maar wil je een padelracket kopen om te ontdekken of de sport bij jou past? Dan is het logisch dat je een goedkoop racket wil kopen. Als je een gevorderde speler bent, kom je erachter hoe prettig het is om een goed en fijn padelracket te hebben, waardoor je er wellicht ook wel meer geld voor wil neerleggen. Een goed padelracket is in principe een padelracket dat past bij jouw wensen en speelniveau.

Top 5 Beste kopen
Logo