De beste investeringskansen in 2024

Goed nieuws! De Nederlandse economie groeit dit jaar en volgend jaar. De oorzaken? Meer uitgaven door huishoudens en de overheid. We hebben dit jaar meer geld in onze portemonnee, doordat de koopkracht is gestegen. Daardoor gaan we meer uitgeven, wat goed is voor de economie. De verwachting is ook dat de inflatie iets zal dalen in 2024. Tijd om geld dat je over hebt te investeren. In dit artikel bekijken we de beste investeringskansen voor 2024.

Top 5 slimme investeringen

De groeiende economie biedt kansen, en het loont om goed uit te zoeken waar je ze moet pakken. In deze top 5 bespreken we de meest interessante beleggingsmogelijkheden voor 2024, met potentiële groei voor elk risicoprofiel. Doe zeker je eigen onderzoek, beleg met beleid en spreid je risico’s.

Aandelen in de technologiesector

De digitale revolutie gaat onverminderd door, met kansen voor bedrijven die zich bezighouden met cloud computing, kunstmatige intelligentie en cybersecurity. Let wel op de koers-winstverhoudingen en kies voor solide bedrijven met bewezen groei. Deze tech-aandelen zou je kunnen volgen.

Apple

Apple’s bedrijfsmodel heeft zich al vele jaren bewezen. De klanten van Apple zijn loyaal en dit maakt Apple tot een van de meest winstgevende bedrijven ter wereld. Een probleem dat speelt bij Apple is de overmatige afhankelijkheid van China, waar de meeste producten worden geproduceerd. Om deze reden is Apple begonnen om een deel van de productie te verplaatsen naar India.

Alphabet

Een ander groot tech bedrijf is Alphabet. Het moederbedrijf van Google. Dit bedrijf houdt zich momenteel veel bezig met kunstmatige intelligentie. De aandelen koers steeg de afgelopen tijd met wel 57%.

NVIDIA

NVIDIA maakt hardware zoals grafische chips en videokaarten voor computers. Het bedrijf heeft een sterke positie in de gaming wereld en de koers steeg de afgelopen jaren met maar liefst 246%.

Duurzame beleggingen

Investeren in groene energie, waterstoftechnologie en duurzame landbouw is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook lucratief zijn. De vraag naar duurzame producten en diensten stijgt immers snel.

Siemens Gamesa Renewable Energy

Dit bedrijf werd opgericht in 2017 en onderhoudt onshore en offshore windparken. Siemens Gamesa is een van de grootste spelers binnen de sector met 90GW aan geïnstalleerde capaciteit.

EDP Renewables

Ook EDP Renewables is prominent aanwezig op het gebied van windenergie. Het bedrijf is voor een groot deel in handen van een Portugees bedrijf en is de op drie na grootste producent van windenergie.

First solar

Dit bedrijf bouwt zonne-energiecentrales en exploiteert deze ook. Het bedrijf heeft meer dan 20GW aan capaciteit gebouwd en getransporteerd. Daarnaast doet het bedrijf onderzoek naar het verbeteren van het rendement van zonnepanelen en het goedkoper maken van het gebruik ervan.

Vastgoed

Investeren in stenen is een klassieker die stabiliteit en rendement kan bieden. Denk aan appartementen in de Randstad of beleggingsfondsen gericht op logistiek vastgoed. Doe wel onderzoek naar de locatie en de huurmarkt.

Cryptomunten

De cryptomarkt is volatiel, maar biedt potentiële hoge rendementen. Bitcoin en Ethereum zijn bekende namen, en de Bitcoin koers gaat door het dak, maar er zijn ook interessante altcoins met innovatieve toepassingen. Investeer alleen wat je je kunt veroorloven te verliezen!

Bitcoin

Zoals we eerder al zeiden is gaat de koers van Bitcoin momenteel flink omhoog. Het is natuurlijk de bekendste cryptomunt met het hoogste handelsvolume. Maar let wel op dat je op het juiste moment koopt. Dus wacht even tot de koers weer wat omlaag gaat.

Dashcoin

Deze cryptomunt is gemaakt met als doel om de transactiekosten te verlagen en het probleem met schaalbaarheid dat veel cryptomunten zoals Bitcoin dat heeft op te lossen.

Monero

Monero is gericht op het bieden van meer privacy aan zijn gebruikers. Dit is een groot verschil met cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum die een voor iedereen inzichtelijke en transparante blockchain gebruiken.

Polkadot

Schaalbaarheid was altijd het grootste probleem van bitcoin doordat het gebruikersvolume groeit en dit prestatieproblemen met zich meebrengt. Ook Polkadot probeert deze schaalbaarheidsproblemen op te lossen met een systeem waarmee transacties uit verschillende ketens parallel aan elkaar verwerkt kunnen worden. Het platform van Polkadot ondersteunt ook smart contracts en de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties.

Crowdfunding

Investeer in startups en mkb-bedrijven via crowdfundingplatformen. Zo kun je met een klein bedrag al deelnemen aan de groei van innovatieve ondernemingen. Spreid je risico’s en kies projecten die je aanspreken. Wil je een zo laag mogelijk risicoprofiel, bekijk dan ook de optie om staatsobligaties te kopen, die doorgaans een stabiel rendement opleveren met een lage volatiliteit.

Er zijn diverse interessante investeringsmogelijkheden in 2024, met kansen voor elk risicoprofiel. Doe je eigen onderzoek, beleg met beleid en spreid je risico’s. Zo ga je goed voorbereid de toekomst tegemoet!

Top 5 Beste kopen
Logo