Bakugan
Bijgewerkt: Juli 2024

Bakugan

Bakugan

Bakugan is een spel dat erg populair is in Amerika, Japan en Canada wat tegenwoordig ook steeds meer in Europa gespeeld wordt. Het is een spel dat lijkt op Pokémon kaarten, alleen is het spel gebaseerd op het verhaal van de tekenfilmserie. Deze tekenfilmserie is tegelijk met de spellen uitgebracht. Het spel wordt gespeeld met magnetische kaarten en knikkers en zorgt voor uren speelplezier, zowel voor jong als oud.

 

De tekenfilmserie Bakugan

De tekenfilmserie Bakugan gaat over kinderen die het spel Bakugan hebben gedacht. In de serie vallen er op een dag allemaal bijzondere kaarten uit de lucht. Deze kaarten worden door honderden jonge kinderen bij elkaar gezocht en opgepakt. De kinderen verzinnen met de kaarten een nieuw spel, namelijk Bakugan. De kinderen weten op dat moment niet dat er meer was dan alleen een spel. De kaarten komen namelijk uit een andere wereld, welke als Vestroia bekend staat. In deze wereld probeert de slechte Naga de wereld te veroveren. Om de wereld te veroveren moet Naga de kern van de oneindigheid vinden. Door samen te werken moeten de jonge kinderen met de Bakugan deze bedreiging tegen zien te houden. Het verhaal heeft wel iets weg van Pokémon, alleen zit het verhaal in een heel ander jasje. Daarnaast is er een groot verschil, namelijk dat je naast kaarten ook magnetische ballen hebt. 

 

Waar bestaat het Bakugan uit?

Zoals al eerder genoemd bestaat het Bakugan spel uit speelkaarten die magnetisch zijn en knikkers die ook magnetisch zijn. De knikkers zijn kleine monstertjes die je uit kunt klappen en die voorzien zijn van een magneetje. De speelkaarten worden gebruikt om later de puntenwaardering te bepalen en te bepalen wie de winnaar is. De knikkers worden gecombineerd met kaarten waarmee ze sterker of juist minder sterk worden. Naast deze onderdelen bestaat het spel ook nog uit een speelgoed. Dit speelbord heet de Bakugan Arena. De speelkaarten worden omgekeerd op het speelbord gelegd volgens de legpatronen die je in het bord kunt zien. De kaarten kunnen ook op een tafel neergelegd worden. Je hebt ook nog een hand launcher. De hand launcher is een soort pistooltje. Je doet hier je Bakugan knikker in zodat je jouw knikker heel nauwkeurig af kunt schieten. 

 

Het spel zelf

Om het spel te spelen plaatst iedere speler een van de poortkaarten omgekeerd op tafel, dus met de bedrukte zijde naar beneden. Deze kaart wordt recht tegenover de tegenstander geplaatst zodat de bovenzijdes elkaar raken. Vervolgens wordt er om en om met de Bakugan over het speelbord gerold om te proberen het monstertje tevoorschijn te laten komen op een omgekeerde poortkaart. Als er twee Bakugan ballen op één kaart rollen en uitklappen kan het gevecht beginnen met het kaartgedeelte. Op de kaarten staan verschillende getallen die bepalen wie er uiteindelijk wint. 

Beste Bakugan aanbiedingen van Juli 2024