Amazon prime day 2023 Netherlands
Bijgewerkt: Juni 2024

Amazon prime day 2023 Netherlands

Amazon prime day 2023 Netherlands

Wat is Amazon Prime day Nederland

Amazon Prime Day is een jaarlijks evenement dat exclusief is voor leden van Amazon Prime, een abonnementsservice van de online retailer Amazon. Tijdens Prime Day biedt Amazon een breed scala aan producten aan met aanzienlijke kortingen en promoties. Het is een van de grootste verkoopdagen van het jaar voor Amazon en wordt vaak vergeleken met Black Friday en Cyber Monday.

Prime Day werd voor het eerst gelanceerd in juli 2015 om het 20-jarig jubileum van Amazon te vieren. Sindsdien is het een jaarlijks evenement geworden. Oorspronkelijk duurde het evenement 24 uur, maar het is in de loop der jaren uitgebreid. Tijdens recentere edities is het evenement bijvoorbeeld verspreid over 48 uur.

Om deel te nemen aan Prime Day en gebruik te maken van de aanbiedingen, moeten klanten lid zijn van Amazon Prime. Dit abonnement biedt ook andere voordelen, zoals gratis verzending voor veel producten, toegang tot streaming van films en tv-programma's via Prime Video, en meer.

Amazon Prime Day is vooral populair voor elektronica, huishoudelijke artikelen, kleding en een verscheidenheid aan andere productcategorieën. Het is een dag waarop veel mensen wachten om grote aankopen te doen vanwege de aanzienlijke kortingen die beschikbaar zijn.

Het exacte tijdstip van Amazon Prime Day varieert van jaar tot jaar, dus het is het beste om de officiële website van Amazon in de gaten te houden voor aankondigingen en data.

Wanneer is Amazon prime day Netherlands 2023

Dit jaar zal Amazon prime day in Nederland zijn op 11 Juli en 12 Juli. Alleen op die twee dagen krijg je hoge korting op bekende en minder bekende producten bij Amazon. Wil jij een grote aankoop doen dan is het aan te raden te wachten tot 11 en 12 Juli 2023.

Wat is Amazon Prime

Amazon Prime is een betaald abonnementsservice aangeboden door Amazon, de online retailer. Met een Amazon Prime-lidmaatschap kunnen klanten profiteren van verschillende voordelen, waaronder:

Gratis snelle verzending: Prime-leden hebben toegang tot gratis tweedaagse, en in sommige gevallen zelfs dezelfde dag of één-dag verzending op in aanmerking komende items. Dit is een van de meest populaire voordelen van het lidmaatschap.

Prime Video: Leden hebben toegang tot een uitgebreide bibliotheek van films en televisieshows, waaronder exclusieve content die alleen beschikbaar is voor Prime-leden.

Prime Music: Dit is een muziekstreamingservice die Prime-leden toegang geeft tot een uitgebreide bibliotheek van liedjes zonder advertenties.

Amazon Photos: Prime-leden krijgen onbeperkte foto-opslag en 5 GB opslag voor video's en documenten.

Prime Reading: Leden hebben toegang tot een roterende selectie van e-books, tijdschriften, en andere publicaties zonder extra kosten.

Early Access to Deals: Prime-leden krijgen vroegtijdige toegang tot Lightning Deals op Amazon.

Amazon Family: Dit biedt gezinsgerichte aanbiedingen en kortingen, zoals kortingen op luiers en babyvoeding.

Prime Wardrobe: Hiermee kunnen Prime-leden kleding, schoenen en accessoires gratis proberen voordat ze kopen.

Prime Day: Zoals eerder vermeld, hebben Prime-leden exclusieve toegang tot Prime Day, een jaarlijks evenement met grote kortingen en promoties.

Twitch Prime: Gamers die lid zijn van Prime krijgen voordelen zoals gratis in-game loot, exclusieve kortingen en meer via de streamingdienst Twitch.

Amazon Prime is beschikbaar in vele landen, en de kosten en specifieke voordelen kunnen variëren afhankelijk van de regio. Het is belangrijk om de details en prijzen van het lidmaatschap te controleren op de Amazon-website voor de meest actuele informatie.

Welke merken doen mee met Amazon Prime Day Netherlands/Nederland

Amazon Prime Day is een groot evenement met duizenden deals, en er doen een breed scala aan merken mee. De specifieke merken die deelnemen aan Amazon Prime Day kunnen van jaar tot jaar en zelfs van uur tot uur variëren, aangezien sommige deals slechts voor een beperkte tijd beschikbaar zijn.

Over het algemeen kun je tijdens Prime Day deals verwachten van zowel grote, bekende merken als kleinere of minder bekende merken in verschillende productcategorieën zoals:

Daarnaast biedt Amazon vaak speciale kortingen op zijn eigen merkproducten tijdens Prime Day, zoals Amazon Echo, Fire tablets, Kindle e-readers, en AmazonBasics-producten.

Omdat het aanbod en de deals op Amazon Prime Day voortdurend veranderen, is het aan te raden om de Amazon-website regelmatig te controleren en mogelijk een verlanglijstje te maken van items die je wilt kopen, zodat je gemakkelijk kunt zien of ze in de aanbieding zijn.

Wat is Amazon Prime Video

Amazon Prime Video, vaak gewoon Prime Video genoemd, is een streamingdienst voor videocontent die wordt aangeboden door Amazon. Met Prime Video hebben gebruikers toegang tot een uitgebreide bibliotheek van films, televisieseries, documentaires en meer. Het is vergelijkbaar met andere streamingdiensten zoals Netflix en Hulu.

Een van de kenmerken van Amazon Prime Video is dat het ook een aantal originele series en films aanbiedt, die exclusief beschikbaar zijn voor Prime-leden. Deze originele content wordt vaak "Amazon Originals" genoemd en omvat veel populaire en kritisch bejubelde titels.

Prime Video is beschikbaar voor iedereen met een Amazon Prime-lidmaatschap, wat een aantal andere voordelen biedt zoals gratis verzending op Amazon-aankopen, toegang tot Prime Music, en meer. In sommige landen biedt Amazon ook de mogelijkheid om alleen een Prime Video-abonnement af te sluiten, voor degenen die alleen geïnteresseerd zijn in de streamingdienst zonder de andere voordelen van een volledig Amazon Prime-lidmaatschap.

Gebruikers kunnen content bekijken op Prime Video via verschillende apparaten, zoals smart-tv's, computers, smartphones, tablets, en streaming media-spelers. Prime Video biedt ook functies zoals de mogelijkheid om video's te downloaden voor offline bekijken en het aanpassen van videokwaliteit om data te besparen.

Het aanbod van films en series op Prime Video kan variëren afhankelijk van de regio, aangezien licentieovereenkomsten voor content vaak geografisch beperkt zijn.

Wat is Amazon Prime gaming

Amazon Prime Gaming, voorheen bekend als Twitch Prime, is een voordeel dat beschikbaar is voor Amazon Prime-leden en dat specifiek gericht is op gamers. Prime Gaming is inbegrepen bij een Amazon Prime-abonnement zonder extra kosten en biedt een scala aan voordelen voor mensen die geïnteresseerd zijn in videogames. Enkele van de voordelen van Amazon Prime Gaming zijn:

Gratis In-Game Content: Prime Gaming biedt regelmatig gratis in-game content voor verschillende populaire games. Dit kan variëren van skins, personages en wapens tot in-game valuta en andere items.

Gratis Games: Elke maand biedt Prime Gaming een selectie van gratis games die leden kunnen claimen en houden. De selectie varieert van maand tot maand en kan zowel indiegames als grotere titels bevatten.

Twitch-kanaalabonnement: Prime Gaming-leden krijgen elke maand een gratis Twitch-kanaalabonnement dat ze kunnen gebruiken om een streamer naar keuze te ondersteunen. Dit geeft de leden toegang tot de exclusieve emotes van het kanaal en andere voordelen, terwijl de streamer financiële steun ontvangt.

Exclusieve Promoties: Prime Gaming biedt soms exclusieve kortingen of promoties voor games en gaminghardware.

Advertentievrij kijken op Twitch: Prime Gaming kan leden ook toestaan om streams op Twitch te bekijken zonder advertenties, hoewel dit voordeel in de loop van de tijd kan veranderen.

Om toegang te krijgen tot Prime Gaming, moet je je Amazon Prime-account koppelen aan je Twitch-account. Dit doe je door in te loggen op Twitch en de stappen te volgen om accounts te koppelen.

Houd er rekening mee dat het aanbod van gratis games en in-game content regelmatig verandert, dus het is raadzaam om de Prime Gaming-website regelmatig te controleren om op de hoogte te blijven van de nieuwste aanbiedingen.

Beste Amazon prime day 2023 netherlands aanbiedingen van Juni 2024