Weekend Winterberg
Bijgewerkt: Mei 2023

Weekend Winterberg

Weekend Winterberg

Winterberg is vanuit Utrecht in iets meer dan drieënhalf uur rijden te bereiken. Het is een fantastische optie voor een rustig weekend weg, of het nu gaat om skiën of snowboarden in de winter of wandelen en fietsen in de zomer, en een deel van de reden daarvoor is dat de afstand erg kort is. Vooral als je iets moeilijkers zoekt om te doen, want het terrein is heuvelachtig. Maar Winterberg herbergt ook een overvloed aan activiteiten en toeristische bestemmingen. Er zijn er veel te veel om in één weekend te verkennen of te voltooien. 

 

Bezoek de Erlebnisberg Kappe tijdens een weekend Winterberg

De ene locatie in het hele weekend die je gewoon moet overslaan is de Erlebnisberg Kappe. De 400 meter lange Panoramabrug is de bekendste bezienswaardigheid in dit enorme park, dat in het teken staat van sportactiviteiten en diverse sportfaciliteiten heeft. Geniet van het adembenemende panorama of test je klim- en klautervaardigheden op de spannende elementen van de brug. Daarnaast is er zowel een stoer mountainbikepark als een zomerrodelbaan. De fly-line is een gloednieuwe attractie die een achtbaan en een tokkelbaan in één rit combineert. Verder is er een café met panoramisch uitzicht, een speeltuin en een leuke midgetgolfbaan.

 

De berg af rodelen tijdens een weekend Winterberg

Twee rodelbanen, die precies tegenover elkaar liggen, vind je net iets verder dan Winterberg en liggen op loopafstand van Landal Winterberg. Zowel in de zomer als in de winter kun je op een van deze twee onderscheiden pistes rodelen. Nadat je in de slee hebt plaatsgenomen, word je naar de top van de berg geduwd en dan kan de afdaling beginnen. De gashendel op de slee geeft je volledige controle over het tempo waarin je gaat. De zomerrodelbaan is ontworpen voor personen van alle leeftijden, inclusief volwassenen, en biedt plaats aan één of twee rijders tegelijk.

 

Eindeloos wandelen en fietsen op vakantie weekend Winterberg

Winterberg is een ideaal voor wandelen en fietsen. Er is een groot aantal wandelpaden beschikbaar waar wandelaars van alle niveaus van kunnen genieten. De Kahler Asten route en de Sauerland Extrem route, die beide over de hoogste top van het Sauerland voeren, zijn echte aanraders. Het bergachtige terrein is een uitdaging voor iedereen die mountainbiket. Maar ook het mountainbikepark dat op Erlebnisberg Kappe ligt, mag je niet overslaan. Het bikepark heeft tien verschillende parcoursen, die elk sprongen, afdalingen en bochten bevatten. Met andere woorden, je weekend in Winterberg zal gevuld zijn met veel mogelijkheden voor uitdagende wandelingen en fietstochten.

 

Leuke bezienswaardigheden in de buurt van Winterberg

Alle bovengenoemde attracties zijn te vinden in Winterberg. Er zijn echter ook veel kansen en uitdagingen te vinden in de omliggende regio. In de gemeente Niedersfeld ligt bijvoorbeeld een outdoor kartcircuit van negenhonderdtachtig meter lang. Op de Hillebachsee kun je wakeboarden en waterskiën en de stad Soest, met zijn pittoreske binnenstad, is een aangename plek om een dagje te gaan winkelen. De Attahohle is een van de mooiere druipsteengrotten van heel Duitsland en ligt op slechts ongeveer 40 minuten rijden. Een uitstapje naar Fort Fun is altijd een leuke tijd met de kinderen.

Beste Weekend Winterberg aanbiedingen van Mei 2023