Van Gogh Museum Tickets
Bijgewerkt: Maart 2023

Van Gogh Museum Tickets

Van Gogh Museum Tickets

Ben jij al eens in het Van Gogh Museum geweest? Nu is het moment om Van Gogh Museum Tickets aan te schaffen. Dit museum staat helemaal in het teken van de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh. De schilder leefde van 1853 tot 1890 en heeft in zijn leven veel schilderijen en tekeningen gemaakt die in het museum tentoongesteld zijn. Ook vind je er brieven van Gogh en meer over zijn leven. Het van Gogh Museum bestaat uit twee gebouwen, waarbij het hoofdgebouw gebruikt wordt voor de permanente tentoonstelling.

 

Wereldberoemde schilder

Op 30 maart 1853 werd Vincent van Gogh geboren in het plaatsje Zundert. Hij was een Nederlandse kunstschilder, waarbij zijn werk valt onder het postimpressionisme. Vincent van Gogh wordt gezien als een van de belangrijkste schilders van de 19e eeuw en zijn werk had veel invloed om latere stromingen in de schilderkunst. Vincent van Gogh was tijdens de laatste jaren van zijn leven al enigszins bekend in kleine kring, maar werd pas na zijn overlijden wereldberoemd. Bekende schilderijen van de schilder zijn De aardappeleters, De slaapkamer en Zonnebloemen.

 

Tentoonstellingen

Als je je van tickets voor het Van Gogh Museum hebt gekocht en een bezoek brengt aan het museum, dan zijn de tentoonstellingen verdeeld over twee gebouwen. In het hoofdgebouw vind je de permanente tentoonstelling waar je meer te weten komt over het leven van Vincent van Gogh, de brieven die hij in zijn leven schreef en uiteraard zijn meesterwerken en tekeningen en de ideeën achter zijn kunst. In de vleugel die in 1999 werd geopend vind je tijdelijke tentoonstellingen van andere kunstenaar, maar die wel gerelateerd zijn aan van Gogh en zijn werken. 

 

Van Gogh Museum Tickets prijzen

Er zijn Van Gogh Museum Tickets verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Volwassenen betalen €19 entree (dit wordt €20 vanaf oktober 2022). Jongeren onder de 18 jaar (uitgezonderd schoolgroepen), mensen met een museumkaart, vriendenloterij VIP-kaart, ICOM-kaart of Rembrandtkaart, Vincent’s Friends en mensen met een stadspas kunnen het museum gratis bezoeken. Studenten en personen met een CJP-pas betalen €10 entree. Kom je met een groep naar het museum, dan is het verstandig om vooraf een groepsbezoek te boeken.

 

Van Gogh Museum Tickets, waar te koop?

Om museumtickets te kopen kun je direct bij het museum terecht. Op de website van het Van Gogh Museum is het mogelijk om toegangskaarten te kopen. Daarnaast kun je ook via diverse ticketbureaus kaartjes kopen. De prijzen kunnen hierbij uiteen lopen, omdat sommige ticketbureaus ook combinatietickets aanbieden, bijvoorbeeld een museumbezoek in combinatie met een fietstocht of rondvaart.

Beste Van Gogh Museum Tickets aanbiedingen van Maart 2023