Tickets Eiffeltoren ANWB
Bijgewerkt: Juni 2024

Tickets Eiffeltoren ANWB

Tickets Eiffeltoren ANWB

De Eiffeltoren is een van de meest iconische en herkenbare structuren ter wereld. Het is gelegen in Parijs, Frankrijk, en is genoemd naar de ingenieur Gustave Eiffel, wiens bedrijf verantwoordelijk was voor het ontwerp en de bouw van de toren.

Hier zijn enkele belangrijke feiten over de Eiffeltoren:

De Eiffeltoren werd gebouwd tussen 1887 en 1889 als ingangspoort voor de Wereldtentoonstelling (Exposition Universelle) van 1889. Deze tentoonstelling markeerde de 100ste verjaardag van de Franse Revolutie.

De toren is 330 meter hoog (inclusief antennes), wat het tot 1930 de hoogste door mensen gemaakte structuur ter wereld maakte.

Er zijn in totaal drie niveaus die open zijn voor het publiek. Bezoekers kunnen met de lift of via een trap naar de eerste en tweede niveaus gaan, waar zich winkels en restaurants bevinden. Het hoogste niveau is alleen toegankelijk met de lift.

Oorspronkelijk werd de Eiffeltoren door veel Fransen bekritiseerd vanwege zijn ontwerp, maar het is nu een nationaal symbool van Frankrijk en een van de meest bezochte betaalde monumenten ter wereld.

De Eiffeltoren is ook een belangrijk knooppunt voor radio- en televisiesignalen in de Parijse regio.

De toren wordt 's nachts verlicht, waardoor het een spectaculair gezicht is in het Parijse stadsgezicht.

Waar moet ik op letten als ik Tickets Eiffeltoren ANWB ga kopen?

Als je van plan bent om tickets te kopen voor de Eiffeltoren, zijn hier enkele dingen waar je op moet letten:

Officiële website: Zorg ervoor dat je je tickets koopt van de officiële Eiffeltoren-website of een betrouwbare reisaanbieder. Dit helpt je te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van fraude of overmatig hoge prijzen.

Soort ticket: Kijk naar de verschillende soorten tickets die beschikbaar zijn. Er zijn tickets die alleen toegang geven tot de onderste verdiepingen, en tickets die toegang geven tot de top van de toren. De prijzen variëren dienovereenkomstig.

Datums en tijden: De beschikbaarheid van tickets kan afhangen van de datum en het tijdstip van je bezoek. Het is de moeite waard om je tickets van tevoren te kopen, vooral tijdens het hoogseizoen en op populaire tijden, omdat ze snel uitverkocht kunnen raken.

Annuleringsbeleid: Lees het annuleringsbeleid voordat je een aankoop doet. In sommige gevallen zijn de tickets niet restitueerbaar.

Extra's: Sommige tickets kunnen extra's bevatten, zoals een rondleiding, een maaltijd in het restaurant van de toren, of combinatietickets met andere attracties in Parijs.

Covid-19 maatregelen: Vanwege de Covid-19 pandemie kunnen er specifieke gezondheids- en veiligheidsmaatregelen zijn, zoals het verplicht dragen van een masker. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van deze maatregelen voordat je je bezoek plant.

Tot slot, vergeet niet om alle noodzakelijke documenten (zoals je tickets en eventuele kortingskaarten of ID's) mee te nemen op de dag van je bezoek.

Eiffeltoren tickets top via bijvoorbeeld ANWB

Tickets voor de top van de Eiffeltoren geven je toegang tot het hoogste punt dat toegankelijk is voor het publiek. Vanaf hier heb je een spectaculair 360-graden uitzicht over Parijs. Je kunt het Louvre, de Arc de Triomphe, de Seine en andere bezienswaardigheden zien.

Er zijn twee soorten tickets die je toegang geven tot de top van de Eiffeltoren:

Liftticket naar de top: Dit ticket geeft je toegang tot de lift die je helemaal naar de top brengt. Met dit ticket heb je ook toegang tot de lagere verdiepingen.

Trap- en liftticket naar de top: Met dit ticket neem je de trap naar de tweede verdieping en vervolgens de lift naar de top. Dit is meestal iets goedkoper dan een liftticket naar de top, maar houd er rekening mee dat je meer dan 700 treden moet beklimmen om bij de tweede verdieping te komen.

De beschikbaarheid en prijzen van tickets kunnen variëren, dus het is een goed idee om de officiële website van de Eiffeltoren of een betrouwbare ticketverkoper te controleren. Het is ook aan te raden om je tickets van tevoren te kopen, omdat ze vaak uitverkocht raken, vooral tijdens het hoogseizoen.

Houd er rekening mee dat de toegang tot de top afhankelijk is van de weersomstandigheden en soms om veiligheidsredenen kan worden gesloten.

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de huidige gezondheids- en veiligheidsprotocollen, zoals het verplicht dragen van een masker, vanwege de Covid-19 pandemie.

Eiffeltoren tickets zonder wachtrij

"Skip-the-line" tickets, of tickets zonder wachtrij, zijn beschikbaar voor de Eiffeltoren en kunnen een uitstekende optie zijn als je de lange wachtrijen wilt vermijden die vaak bij dit populaire monument voorkomen, deze tickets zijn niet verkrijgbaar via de ANWB.

Hier zijn enkele punten om in gedachten te houden:

Waar te kopen: Je kunt deze tickets meestal kopen op de officiële website van de Eiffeltoren of via betrouwbare reisaanbieders. Zorg ervoor dat de aanbieder daadwerkelijk skip-the-line toegang biedt voordat je je aankoop doet.

Prijs: Skip-the-line tickets zijn vaak duurder dan reguliere tickets, maar veel bezoekers vinden dat de extra kosten de bespaarde tijd waard zijn.

Wat het inhoudt: Een skip-the-line ticket geeft je meestal prioriteitstoegang tot de beveiligingscontrole en de liften. Het betekent niet noodzakelijkerwijs dat je helemaal geen wachttijden zult hebben, vooral tijdens piekuren en het hoogseizoen.

Combinatietickets: Sommige skip-the-line tickets worden aangeboden als onderdeel van een tourpakket dat ook andere attracties of diensten kan omvatten, zoals een rondleiding door Parijs of een diner in het Eiffeltorenrestaurant.

Het is altijd een goed idee om van tevoren te boeken, vooral als je tijdens het hoogseizoen of op populaire tijden wilt gaan. Zorg er ook voor dat je de voorwaarden van je ticket kent, inclusief eventuele beperkingen of instructies.

Daarnaast kan de Covid-19 situatie de toegang en procedures beïnvloeden, dus zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de huidige regels en richtlijnen.

Eiffeltoren tickets trap

Tickets voor de trap van de Eiffeltoren geven je de mogelijkheid om de eerste en tweede verdiepingen van de toren te bereiken door een trap met meer dan 700 treden te beklimmen. Dit kan een interessante optie zijn voor mensen die een fysieke uitdaging zoeken of die de architectuur van de Eiffeltoren van dichtbij willen bekijken.

Er zijn twee soorten trap tickets:

Trap ticket naar de tweede verdieping: Dit ticket geeft je toegang tot de trappen naar de tweede verdieping. Vanaf daar kun je het uitzicht op Parijs bewonderen en genieten van de faciliteiten op de eerste en tweede verdieping, zoals restaurants en winkels.

Trap en lift ticket naar de top: Met dit ticket neem je de trap naar de tweede verdieping en vervolgens de lift naar de top. Dit is een goede optie als je zowel de uitdaging van de trap wilt aangaan als het uitzicht vanaf de top van de toren wilt ervaren.

Hier zijn enkele punten om te overwegen:

Onthoud dat de toegang tot de top van de Eiffeltoren, hetzij via de trap of de lift, afhankelijk is van de weersomstandigheden en soms om veiligheidsredenen kan worden gesloten.

Beste Tickets Eiffeltoren ANWB aanbiedingen van Juni 2024