Caminito del Rey tickets
Bijgewerkt: Juli 2024

Caminito del Rey tickets

Caminito del Rey tickets

De Caminito del Rey, wat in het Spaans 'Koningspad' betekent, is een beroemd wandelpad gelegen in de provincie Málaga, in Andalusië, Zuid-Spanje. Het pad loopt langs de steile wanden van een diepe kloof, de El Chorro-kloof, in het gebergte van de Sierra de Guadalhorce.

De Caminito del Rey werd oorspronkelijk gebouwd in de vroege 20e eeuw voor arbeiders van de hydro-elektrische energiecentrales bij Chorro-watervallen en Gaitanejo-watervallen. Het pad kreeg zijn naam na een bezoek van koning Alfonso XIII van Spanje in 1921.

Het pad, dat oorspronkelijk bekend stond om zijn gevaarlijke staat van verval, is in 2015 gerenoveerd en voor het publiek opengesteld. De nieuwe Caminito is een veilige wandelroute die bezoekers adembenemende uitzichten biedt op de kloof en de omringende natuur. De wandeling is ongeveer 7,7 km lang en duurt ongeveer 3 tot 4 uur om te voltooien. Het omvat zowel bergpaden als boardwalks, en er is zelfs een hangbrug.

Hoewel het pad nu veel veiliger is dan voor de renovatie, is het belangrijk om op te merken dat het nog steeds een zekere mate van fysieke fitheid vereist en dat het vanwege de hoogte en de steile hellingen niet geschikt is voor mensen met hoogtevrees. Tickets moeten van tevoren worden geboekt, en het is raadzaam om geschikte wandeluitrusting en -kleding te dragen.

Caminito del Rey tickets

Om de Caminito del Rey te bezoeken, moet je vooraf een toegangsticket kopen. Dit kan meestal online gedaan worden via de officiële website van Caminito del Rey.

De beschikbaarheid van tickets kan variëren afhankelijk van het seizoen en de vraag, dus het is raadzaam om je tickets ruim van tevoren te boeken, vooral als je van plan bent om te gaan tijdens het hoogseizoen of in het weekend.

Houd er rekening mee dat de Caminito del Rey een uitdagende wandelroute is en dat het belangrijk is om je bezoek goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat je geschikte kleding en schoenen draagt, en vergeet niet om water en zonnebrandcrème mee te nemen.

Daarnaast is het goed om te weten dat er een busdienst beschikbaar is die het start- en eindpunt van de wandeling met elkaar verbindt, aangezien de route lineair is en niet rondgaat. De busdienst is inbegrepen in de ticketprijs.

Caminito del rey gevaarlijk en hoogtevrees

Het is waar dat de Caminito del Rey in het verleden bekend stond als "het gevaarlijkste pad ter wereld" vanwege zijn vervallen staat. Echter, na een uitgebreide renovatie die in 2015 werd voltooid, is het pad nu veilig om te bewandelen.

Het pad omvat nu veilige loopbruggen en een veiligheidsleuning, en alle bezoekers krijgen een helm om te dragen tijdens de wandeling. De lokale autoriteiten hebben ook maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat het pad regelmatig wordt gecontroleerd en onderhouden.

Dat gezegd hebbende, de Caminito del Rey is gebouwd in de zijkant van een diepe kloof en op sommige plaatsen bevindt het zich meer dan 100 meter boven de rivier beneden. Daarom kan de wandeling moeilijk zijn voor mensen met hoogtevrees. Er zijn ook delen van de wandeling die enigszins uitdagend kunnen zijn, zoals de hangende brug die de kloof overspant.

Als je hoogtevrees hebt en toch besluit om de Caminito del Rey te bezoeken, is het belangrijk om rustig en gestaag te wandelen, je te concentreren op de weg voor je in plaats van naar beneden te kijken, en steun te zoeken bij medewandelaars indien nodig. Maar onthoud dat je eigen veiligheid en comfort het belangrijkst zijn, dus als je je ongemakkelijk voelt bij het idee van de wandeling, is het misschien beter om andere activiteiten in de regio te overwegen.

Caminito del rey wandeling

De Caminito del Rey is een wandelroute van ongeveer 7,7 kilometer die je meeneemt langs de El Chorro-kloof, een spectaculair natuurgebied in de provincie Málaga, Spanje. De wandeling bestaat uit een combinatie van smalle loopbruggen en bospaden.

Hier zijn een paar dingen die je kunt verwachten van de wandeling:

Begin van de route: De wandeling begint bij de zuidelijke toegangspoort in de buurt van het dorpje Ardales. Vanaf hier voert de route je langs de Gaitanejo-kloof voordat je de loopbruggen van de Caminito del Rey bereikt.

Loopbruggen en hangbrug: Het meest opvallende deel van de wandeling zijn de loopbruggen die tegen de kloofwand zijn gebouwd, op sommige plaatsen meer dan 100 meter boven de rivier. Er is ook een hangbrug die de kloof overspant, wat een opwindend hoogtepunt is voor veel wandelaars.

Uitzichten: De route biedt adembenemende uitzichten op de kloof, de rivier, de omliggende heuvels en de uitgestrekte Andalusische landschappen.

Einde van de route: De route eindigt bij de noordelijke uitgang in de buurt van El Chorro. Vanaf hier kun je de shuttlebus terug nemen naar het beginpunt, die inbegrepen is in de toegangsprijs.

De wandeling is over het algemeen niet technisch moeilijk, maar het vereist wel een gemiddeld fitnessniveau en het kan uitdagend zijn voor mensen met hoogtevrees. Het wordt aanbevolen om goede wandelschoenen te dragen, bescherming tegen de zon mee te nemen en voldoende water te hebben, vooral tijdens de warmere maanden.

Tot slot, het is belangrijk om erop te wijzen dat het pad lineair is en niet rondgaat, dus je eindigt niet waar je begon. Ook zijn de tickets voor de Caminito del Rey meestal tijdgebonden, wat betekent dat je binnen een bepaalde tijdsspanne moet beginnen aan je wandeling.

Caminito del rey vanuit Sevilla

Sevilla is ongeveer 140 kilometer verwijderd van de Caminito del Rey en is daardoor een populaire uitvalsbasis voor bezoekers. Hier zijn een paar manieren om er te komen:

Met de auto: De snelste manier om er te komen is meestal met de auto. De rit duurt ongeveer 2 uur, afhankelijk van het verkeer. Je kunt via de A-92 naar het noorden rijden richting Málaga, en dan de afslag nemen naar de MA-5403 die je naar het dorpje El Chorro brengt, dicht bij de noordelijke ingang van de Caminito del Rey. Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar, maar het is raadzaam om vroeg te arriveren tijdens het hoogseizoen of in het weekend.

Met het openbaar vervoer: Er zijn ook trein- en busverbindingen beschikbaar van Sevilla naar de Caminito del Rey, maar deze kunnen langer duren en vereisen mogelijk transfers. Een mogelijkheid is om de trein te nemen van Sevilla naar Málaga en daar over te stappen op een lokale trein naar El Chorro. Houd er rekening mee dat de treindienstregeling kan variëren, dus controleer van tevoren de tijden.

Georganiseerde tours: Een andere optie is om een georganiseerde tour te boeken vanuit Sevilla. Dit kan handig zijn omdat het vervoer, de toegangstickets en vaak ook een gids inbegrepen zijn. Het nadeel is dat deze tours minder flexibiliteit bieden dan het reizen op eigen gelegenheid.

Houd er rekening mee dat de Caminito del Rey een lineaire route is, dus je begint en eindigt op verschillende plaatsen. Er is een shuttlebus beschikbaar om je terug te brengen naar je startpunt.

Beste Caminito del Rey tickets aanbiedingen van Juli 2024