Thermokleding Dames
Bijgewerkt: Juni 2023

Thermokleding Dames

Thermokleding Dames

Vroeger werd thermokleding voor dames voornamelijk gebruikt door de bewoners van zeer koude landen. Tegenwoordig zie je thermokleding dames ook veel terug in de outdoorwereld en de sportwereld. Thermo ondergoed is dan ook kleding die veel vrouwen in de kledingkast hebben hangen. Denk hierbij aan een thermoshirt, een thermolegging en thermosokken. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een thermomuts of thermohandschoenen om jouw thermo-outfit helemaal compleet te maken. 

 

De werking van thermokleding

Je krijgt het van thermokleding niet opeens automatisch lekker warm. Thermokleding wordt juist gebruikt om het lichaam goed op temperatuur te houden. Hierdoor komt het vaak voor dat je aan het begin van je workout of wandeling nog een beetje koud bent, ondanks dat je thermokleding draagt. Je lichaam zal zichzelf eerst nog op moeten warmen voordat je wat aan de thermokleding hebt. Eigenlijk is dit maar beter ook, als je al de ideale temperatuur zou hebben zou je het snel te warm krijgen. 

 

De functie van thermokleding dames

Thermokleding beschikt over meerdere functies. Zo zorgt thermokleding er bijvoorbeeld voor dat de warmte die het lichaam vrijgeeft goed vastgehouden wordt, bijvoorbeeld door middel van inspanning. Hierdoor blijft het lichaam in de winter beter op temperatuur. Daarnaast zorgt thermokleding er ook voor dat warmte en zweet naar de buitenste of tweede laag afgevoerd wordt, zodat je niet klam wordt tijdens het dragen van de kleding. Dit maakt thermokleding ook ideaal voor gebruik in de zomer of voor het gebruik tijdens binnensporten. Thermokleding heeft daarnaast ook nog een derde functie, namelijk het voorkomen van schuurplekken. Thermokleding sluit altijd naadloos op de huid aan, waardoor er geen schuurplekken zullen ontstaan.

 

Thermokleding dragen

Thermokleding voor dames werkt het beste wanneer het direct op de huid gedragen wordt. Dit maakt van thermokleding, naast een eventuele (sport)beha, dus altijd de eerste laag. Naast thermokleding zul je ook nog een extra laag nodig hebben, thermokleding alleen is namelijk niet voldoende. Daarom draag je over thermokleding ook nog een laag zoals bijvoorbeeld een sportshirt. Als het hard regent of hard waait en je gaat naar buiten, dan kun je er ook nog voor kiezen om een extra jas te dragen. Als je ook voor de extra jas kiest, heb je uiteindelijk drie verschillende lagen aan. Met deze drie verschillende lagen zorg je ervoor dat je de warmte van het lichaam optimaal op kunt vangen en vast kunt houden. Wordt het je te warm? Dan kun je gewoon weer een laagje uit doen. 

Beste Thermokleding Dames aanbiedingen van Juni 2023