Slowcooker
Bijgewerkt: Juni 2024

Slowcooker

Slowcooker

Ben jij benieuwd naar de hype achter de slowcooker? Een slowcooker wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt in Nederlandse huishoudens. De populariteit is overgewaaid uit Amerika, waar de slowcooker ook wel een crock pot wordt genoemd. Het is een belangrijk keukenaccessoire dat erg handig is in de meeste huishoudens. In dit artikel lees je wat een slowcooker precies is en wat er de voordelen van zijn. Ook leer je waarop je moet letten wanneer je een slowcooker aanschaft en welke soorten slowcookers er zijn. Wil je direct tot een aankoop overgaan bekijk dan de top 5 bestverkochte slowcookers van dit moment.

 

Wat is een slowcooker?

Een slowcooker is een soort pan waarmee je voedsel kunt stoven. Het voedsel wordt in de slowcooker langzaam gaar. Het apparaat werkt met een pot van aardewerk die je eruit kunt halen om het eten te serveren. Op deze pot wordt een glazen deksel geplaatst zodat de stoom in de pan blijft. De slowcooker gebruikt een lage temperatuur om het eten gaar te stoven. Hierdoor kan het lang duren voordat het voedsel klaar is. Door de lage temperatuur is het apparaat heel veilig, zodat je deze zo urenlang aan kunt laten staan. En dit is ook wel nodig, want het gaarstoven kan wel zo’n 4 tot 8 uur duren.

 

Wat zijn de voordelen van een slowcooker?

Een slowcooker is erg handig omdat het bijna al het werk van je overneemt. Je kunt de ingrediënten gewoon in de slowcooker leggen en het apparaat doet de rest. Het kost dus weinig moeite om te koken met een slowcooker. Bovendien hoef je er niet de hele tijd bij te blijven staan, zoals wel moet wanneer je met gewone pannen kookt. Dan sta je zo dagelijks meer dan een half uur voor de pannen te wachten totdat het voedsel eindelijk klaar is. Met een slowcooker hoef je namelijk niet te roeren of het eten af en toe om te draaien. Hiermee bespaar je veel tijd. Andere voordelen van de slowcooker zijn dat je geen bakvet nodig hebt en dat er veel meer smaak vrijkomt.

 

Waar moet ik op letten als ik een slowcooker wil aanschaffen?

Bij de aanschaf van een slowcooker moet je goed op de kwaliteit en op de prijs letten. Ook beschikken sommige slowcookers over meer functies. Let bijvoorbeeld goed op de veiligheid van de pan. Een veilige slowcooker beschikt over extra antislipvoetjes en een oververhittingsbeveiliging. Zo weet je zeker dat de pan niet verschuift en dat de pan nooit te heet kan worden. Zo kun je dus echt met een gerust hart bij de pan weglopen.

 

Wat zijn populaire merken en types slowcookers in 2022?

Uiteraard zijn er veel verschillende merken die slowcookers aanbieden. Zo heb je bijvoorebeeld Crock-Pot, Tristar en Russell Hobbs. Ook Aigostar, Bosch en Tefal bieden slowcookers aan. Let bij de aanschaf van een slowcooker op de functies van het apparaat. Sommige slowcookers zijn namelijk multifunctioneel. Je bepaalt helemaal zelf welke slowcooker het meest geschikt is voor jouw huishouden.

Beste Slowcooker aanbiedingen van Juni 2024