Nespresso Cups
Bijgewerkt: Juli 2024

Nespresso Cups

Nespresso Cups

Voor je Nespresso koffiezetapparaat wil je waarschijnlijk het liefst koffiecups van Nespresso. Dat is vaak ook het lekkerst, een stuk betere kwaliteit en smaak koffie dan andere namaakmerken. Er zijn tegenwoordig ook nieuwe varianten koffiecups Nespresso. De originele cups zijn kleiner. De nieuwe koffiecups van Nespresso zijn ronder. Deze nieuwe cups heten Vertuo. Grotendeels komen de Original en Vertuo koffiecups Nespresso wel overeen qua opties. Wel hebben ze iets andere namen en soms andere smaken. Welke cups je nodig hebt hangt af van welk Nespresso apparaat je in huis hebt. De Vertuo cups zijn vrij nieuw. 

 

Lungo en Gran lungo cups

Lungo koffie staat voor ‘lange’ koffie. Dat is eigenlijk hoe de meeste mensen hun koffie drinken in Nederland: een volle kop koffie. Er zijn verschillende sterktes voor je koffiecups Nespresso lungo. De intensiteit van de cups staat altijd aangegeven. De maximale intensiteit is in principe 10 voor de standaard collecties van de koffiecups Nespresso. De Master Origin Original heeft de hoogste intensiteit voor een lungo. Bij de Vertuo heet het Gran Lungo en is de sterkste de Intenso. 

 

Espresso cups

Zowel de Vertuo als de Original hebben espresso cups. Daarmee zet je dus een espresso. Deze zijn vaak al hoger in intensiteit. De sterkste Original is bijvoorbeeld de Inspirazione Napoli met een intensiteit van 13. Bij de Vertuo zijn dit de Diavolitto en Il Caffè met een intensiteit van 11. De laagste intensiteit hierbij is 4 voor Voltesso en bij de Original is dit de Volluto. Een espresso hoeft dus niet per se heel sterk te zijn. Je kiest je eigen koffiecups Nespresso die passen bij jouw koffievoorkeuren. 

 

Ristretto of Double espresso

Ristretto is een nog kleinere variant van een espresso. Daarvoor zit je met Original koffiecups van Nespresso goed. Meestal kun je espressocups ook prima voor ristretto gebruiken. Bij Vertuo cups kun je kiezen voor cups voor een dubbele espresso. Hier zijn vier opties voor: Dolce, Peru Organic, Chiaro en Scuro. Dit is in volgorde van licht naar sterk qua intensiteit. 

 

Barista

Naast de standaard zwarte koffie varianten kun je met koffiecups Nespresso ook cappuccino’s en andere lekkere kopjes koffie zetten. Combineer bijvoorbeeld een koffielikeur met een zoetige koffie cup of zet een hazelnootcappuccino met speciale hazelnootsmaak koffiecups. Er zijn altijd limited editions en barista varianten, zowel voor de Original als de Vertuo. Combineer het precies zoals jij het lekker vindt. Of zoals je de koffie lekker kunt zetten voor je bezoek. 

Beste Nespresso Cups aanbiedingen van Juli 2024