Grillpan

Op zoek naar de beste grillpan? Vergelijk hier de top 5 grillpannen voor heerlijk gegrild voedsel. Ontdek welke pan het beste bij jou past!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Tefal Expertise Grillpan 26 cm
Tefal Expertise Grillpan 26 cm
Voordelen
Geeft een mooie gril structuur aan je vlees en groente. De Grillpan kan op alle warmtebronnen worden gebruikt. De pan heeft een rode warmte indicator. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld dankzij de rvs bodem. De grillpan kan gebruikt worden zonder dat het met vet in contact komt.
Nadelen
Een deksel wordt niet meegeleverd.
Sola Fair Cooking Grillpan 28 cm
Sola Fair Cooking Grillpan 28 cm
Voordelen
Geschikt voor gebruik van weinig vet. Je kunt de pan op alle warmtebronnen gebruiken. De grillpan kan in de vaatwasser. Je kunt de pan gebruiken in de magnetron. De pan beschikt over een koele handgreep.
Nadelen
De pan heeft geen warmte indicatie.
Tip: Beste keuze
BK Easy Induction Grillpan
BK Easy Induction Grillpan
Voordelen
Gelijkmatige warmte verdeling. De grillpan is voorzien van een anti aanbak laag. De handgreep is stevig en wordt niet warm. Goede prijs en kwaliteit verhouding. Je kan de grillpan in de vaatwasser reinigen.
Nadelen
Niet geschikt voor gebruik in de oven.
Staub Grillpan 24 x 24 cm
Staub Grillpan 24 x 24 cm
Voordelen
De grillpan heeft schenktuiten. Het handvat pan de grillpan is inklapbaar zodat je de pan gemakkelijk op kan bergen. Geschikt voor alles soorten warmtebronnen. Je kunt de pan in een oven gebruiken tot 200 graden. Geeft een mooie structuur aan je vlees.
Nadelen
De grillpan is relatief zwaar.
Le Creuset Grillpan
Le Creuset Grillpan
Voordelen
Kan op iedere warmtebron, zelfs in de oven. De grillpan is gemakkelijk te verplaatsen. De grillpan heeft een handgreep, maar ook een hulpgreep. De grillpan voorkomt spetteren door de hoge opstaande randen. De pan is gemakkelijk te reinigen met de hand of in de vaatwasser.
Nadelen
De grillpan heeft geen antiaanbaklaag.

Beste GrillpanKoopgids: Welke Grillpan is de beste koop van juni 2024?

Je kan diverse heerlijke gerechten klaarmaken in een grilpan. De naam zegt het al, je kan er heerlijk in grillen. Dat betekent dat het een ideaal keukengerei is voor verschillende gerechten met vlees, vis en groenten. Kenmerkend aan grillen is dat je iets binnen korte tijd bij hoge temperatuur verwarmd. Dat betekent dus snel en heerlijk smullen! Je gebruikt geen boter of olie in een grilpan: dat kan dan tussen de ribbels van de pan verdwijnen. Inderdaad, de grilpan is die pan die de bruine ribbels veroorzaakt op je vis, of stukje vlees.

Hoe gebruik je een grilpan op de goede manier?

Je las het net al: boter of olie is bij een grilpan niet nodig, hoewel dat misverstand zeker bestaat. De boter of de olie zal enkel snel verbranden. Laat de pan gewoon rustig opwarmen en dan kun je op een bepaald moment vanzelf aan de slag. Als je wil testen of de pan al op temperatuur is, kun je wat druppels water op de plaat laten vallen. Als het water verdampt, is het tijd om lekker aan de slag te gaan.

Recepten met een grilpan

Zoals een echte hobbykok weet, kan je van alles en nog wat met een grilpan. Kijk eens rond op internet. Daar vind je niet alleen recepten op basis van ingrediënten, maar ook op basis van kookmethode. Zo ook voor de grilpan. Wist je bijvoorbeeld dat je ook heerlijk brood kan bakken – sorry gríllen- met een grilpan? Er zijn talloze verrassende recepten te vinden. Kijk eens een keer rond en laat je verrassen door de vele mogelijkheden van een grilpan.

Een grilpan kopen

Zoals elk keukengerei is ook de grilpan in allerlei soorten, maten en prijsklassen verkrijgbaar. Meestal is deze pan niet de duurste in een pannenset. De traditionele grilpan is gemaakt van gietijzer. Deze maak je overigens alleen schoon met water, anders kan je hem beschadigen. Als het hardnekkige vuil er niet afgaat, probeer dan eens om met kokend water de plaat te reinigen en het even te laten weken.
Meestal hebben grilpannen geen antiaanbaklaag, maar deze uitvoeringen zijn er echter wel. Of je daarvoor kiest of niet, zal sterk afhankelijk zijn van het doel dat je voornamelijk voor ogen hebt met deze pan. Moet hij lang meegaan, dan kan je beter voor een ander model kiezen. Mag hij op het moment vooral niet te veel kosten, dan biedt een pan met een antiaanbaklaag wel degelijk uitkomst.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Grillpan

Wat is het verschil tussen een grillpan en een gewone koekenpan?

Een grillpan heeft ribbels op de bodem die zorgen voor karakteristieke grillstrepen op het voedsel, terwijl een gewone koekenpan een gladde bodem heeft.

Kan ik een grillpan op alle warmtebronnen gebruiken?

Ja, de meeste grillpannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief gas, elektrisch en inductie.

Moet ik een grillpan invetten voordat ik er voedsel op leg?

Het is aanbevolen om een dun laagje olie op de grillpan aan te brengen voordat je er voedsel op legt. Dit voorkomt dat het voedsel blijft plakken en zorgt voor een betere grillervaring.

Hoe maak ik een grillpan schoon?

Laat de grillpan eerst afkoelen en verwijder vervolgens eventuele voedselresten met een zachte borstel of spons. Gebruik warm water en afwasmiddel om de pan grondig schoon te maken. Vermijd het gebruik van schurende materialen, omdat dit de anti-aanbaklaag kan beschadigen.

Kan ik een grillpan ook in de oven gebruiken?

Ja, de meeste grillpannen zijn ovenbestendig. Controleer echter altijd de specificaties van de pan om er zeker van te zijn dat deze veilig in de oven kan worden gebruikt.

Top 5 Beste kopen
Logo