Gietijzeren Braadpan
Bijgewerkt: Juni 2023

Gietijzeren Braadpan

Gietijzeren Braadpan

Met een gietijzeren braadpannen kan je van alles en nog wat. Natuurlijk kan je je er vlees mee braden. Maar maak je ook nog wel eens suddervlees? Zo’n gerecht wat uren duurt, maar heerlijk in de mond ligt als het dan eindelijk klaar is? Daar is hij ook geschikt voor. Maar het is en blijft ook een pan. En in een beetje pan kan je ook dingen koken. Bereid er dus ook gerust je lekkerste soep in een braadpan. Als je om inspiratie verlegen zit, kijk dan eens op internet. Je kan niet alleen recepten vinden op basis van ingrediënten, maar ook op basis van de pannen waarmee je kookt. Wat voor nieuwe lekkere recepten met een braadpan vind jij?

 

Gietijzeren braadpannen: zijn ze geschikt voor mijn keuken?
Gietijzeren braadbannen kunnen de indruk wekken van oma’s oude vertrouwde keuken als je er een eerste blik op werpt: meestal zien ze er een beetje nostalgisch uit. En tegenwoordig zijn er allerlei manieren van koken. Inductiekoken, elektrisch koken…. En zoals iedere trotse (amateur)kok weet, kun je niet meer elke willekeurige pan op elk willekeurig fornuis zetten. Maak je niet ongerust, want voor elke vorm van koken zijn er geschikte braadpannen voor je. En ook als het niet over het fornuis gaat: er zijn ook exemplaren die in de oven kunnen. 

 

De eigenschappen van een gietijzeren braadpannen
Zoveel gietijzeren braadpannen als er zijn, natuurlijk hebben ze wel een aantal eigenschappen gemeen. Zo zijn ze allemaal erg duurzaam: zodra je eenmaal een aankoop hebt gedaan, zal dat de komende decennia niet meer hoeven. Nog een fijne eigenschap is dat je op hoge temperaturen en vaak zelfs op open vuur kan koken met deze pannen. Dat maakt deze pannensoort voor allerlei kookprojecten geschikt.

 

Onderhoud en gebruik van gietijzeren braadpannen
Om de gierijzeren braadpannen in de kast net zo duurzaam te houden als ze horen te zijn, moet je ze op de juiste manieren onderhouden. Daarom volgen hier een aantal tips. Warm de pan altijd langzaam op voordat je hem gaat gebruiken. Dat zorgt voor een goed behoud van de anti-aanbaklaag die veel van deze pannen hebben. Vaak is dat een emaillelaag. Als dat niet zo is, moet je erop letten dat de pan niet verroest. Gebruik daarvoor met enige regelmaat een natuurlijk olie bij het zuiver maken. Zo weet je zeker dat je pan lang en opperbest meegaat. 

Beste Gietijzeren Braadpan aanbiedingen van Juni 2023