Funko Pop
Bijgewerkt: Maart 2023

Funko Pop

Funko Pop

Je hebt een Funko Pop misschien al wel eens zien liggen in de winkel. Een Funko Pop is een plastic verzamelfiguur met een in verhouding groot hoofd en ronde, zwarte ogen. Funko heeft van ontzettend veel verschillende bekende personages uit films en series een Funko Pop gecreëerd. Denk bijvoorbeeld aan Harry Potter, My Little Pony, Frozen en nog veel meer. Inmiddels zijn er ook hele series van soms wel honderden verschillende Funko Poppen. 

 

Zo heb je bijvoorbeeld alleen al van het personage Harry Potter meerdere Funko Poppen. Naast de normale Funko Poppen zijn er ook speciale verzamelfiguren, bijvoorbeeld van labels zoals Special Edition of Glow Chase of Chase. Als je Funko Poppen gaat verzamelen als hobby, kan het behoorlijk duur worden. De verzamelfiguren zijn namelijk niet heel goedkoop. Soms kun je wel voor een mooie prijs een nieuwe of tweedehands pop kopen, waardoor je minder kwijt bent.

 

Wat is een Funko Pop?

Funko Poppen komen oorspronkelijk uit de Verenigde Staten maar zijn inmiddels ook naar Nederland overgewaaid. De poppen zijn rond 2010 op de markt gebracht door het merk Funko. Funko zelf is in 1998 opgericht door Mike Becker. De eerste Funko Pop die gelanceerd werd was Big Boy, welke als advertentie-icoon gemaakt was voor een gelijknamig restaurant in Amerika. In 2005 werd het bedrijf door Brian Mariotti overgenomen. Toen is ook het succes van Funko Poppen begonnen. In die tijd werden er veel licentiedeals gemaakt met bijvoorbeeld Warner Bros, Nickelodeon en Cartoon Network. 

 

Verschillende Funko Poppen

Een standaard Funko Pop heeft een grootte van ongeveer 9 cm. Er zijn ook Funko Poppen die een afwijkende maat hebben, zoals bijvoorbeeld 15 of 22 cm groot. Als je een Funko Pop gaat kopen heb je de keuze voor een single Funko Pop, een duo pack en soms zelfs een verpakking waar 3 Funko Poppen inzitten. Van de poppen heb je ook nog verschillende edities. Deze edities kunnen op elkaar lijken, maar er zijn kleine verschillen onderling. Bijzondere Funko Poppen worden niet in grote aantallen gemaakt, waardoor ze minder vaak voorkomen. Dit maakt de items unieker en moeilijker te vinden, waardoor ze ook gelijk gewilder zijn en meer waard zijn dan de normale variant. 

 

De Funko app

Als je een Funko Pop hebt is het leuk om ook de Funko app te downloaden. In de app kun je je verzameling bijhouden, waardoor je precies kunt zien welke poppen je allemaal hebt. Je kunt in de app ook gelijk de waarde van de pop zien. Verder kun je jouw verlanglijstje bijhouden, zodat je weet welke poppen je nog graag wilt hebben. 

Beste Funko Pop aanbiedingen van Maart 2023