Funko Pop

Op zoek naar de beste Funko Pop? Vergelijk en ontdek hier de top 5 beste Funko Pop figuren met unieke designs en verzamelwaardige details.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Venomized Groot - Funko Pop! Marvel - Spider-Man Maximum Venom
Venomized Groot - Funko Pop! Marvel - Spider-Man Maximum Venom
Voordelen
Van Venomized Groot. Uniek ontwerp met veel details. Ongeveer 9 cm groot. Wordt geleverd in een kleurrijk display doosje. Leuk om je collectie mee aan te vullen. Gemaakt van hoogwaardig kunststof.
Nadelen
Lijkt niet heel veel op Spider Man.
Eleven in Mall Outfit #802 - Stranger Things -  Funko POP!
Eleven in Mall Outfit #802 - Stranger Things - Funko POP!
Voordelen
Leuk voor de Stranger Things fans. Ideaal als collectors item. Verpakt in een window display box. Ongeveer 10 cm groot. Gemaakt van hoogwaardig rubber.
Nadelen
Alleen leuk als je Stranger Things kijkt.
Tip: Beste keuze
Funko Pop! Demon Slayer - Tanjiro Kamado with Dragon (GitD) (Special Edition) #873
Funko Pop! Demon Slayer - Tanjiro Kamado with Dragon (GitD) (Special Edition) #873
Voordelen
Exclusieve Funko Pop van Tanjiro Kamado. Met een dragon. Speciale Glow in the Dark of GitD variant met Special Edition sticker. De ideale uitbreiding op de Demon Slayer collectie van Funko Pop.
Nadelen
Niet erg leuk voor hele kleine kinderen.
Harry Potter Advent Calender - Funko Pocket Pop - Harry Potter
Harry Potter Advent Calender - Funko Pocket Pop - Harry Potter
Voordelen
Unieke Funko advent kalender in Harry Potter thema. Bevat de figuren Harry, Ron en Hermelien en nog veel meer. 24 dagen lang mag je een deurtje openen om de Pocket Pops te onthullen. De Pocket Pops zijn leuk in het interieur te verwerken, te verzamelen of in een display neer te zetten.
Nadelen
De prijs voor de advent kalender is aan de hoge kant.
Funko Pop! Stranger ThingsS #421 Eleven With Eggo – Verzamelfiguur
Funko Pop! Stranger ThingsS #421 Eleven With Eggo – Verzamelfiguur
Voordelen
Een pop met Eggos. Erg leuk voor fans van Stranger Things. Ongeveer 10 cm groot en verpakt in een window display. Goede prijs/kwaliteit verhouding.
Nadelen
Alleen leuk als je Eleven van Stranger Things kent.

Beste Funko PopKoopgids: Welke Funko Pop is de beste koop van mei 2024?

Je hebt een Funko Pop misschien al wel eens zien liggen in de winkel. Een Funko Pop is een plastic verzamelfiguur met een in verhouding groot hoofd en ronde, zwarte ogen. Funko heeft van ontzettend veel verschillende bekende personages uit films en series een Funko Pop gecreëerd. Denk bijvoorbeeld aan Harry Potter, My Little Pony, Frozen en nog veel meer. Inmiddels zijn er ook hele series van soms wel honderden verschillende Funko Poppen.

Zo heb je bijvoorbeeld alleen al van het personage Harry Potter meerdere Funko Poppen. Naast de normale Funko Poppen zijn er ook speciale verzamelfiguren, bijvoorbeeld van labels zoals Special Edition of Glow Chase of Chase. Als je Funko Poppen gaat verzamelen als hobby, kan het behoorlijk duur worden. De verzamelfiguren zijn namelijk niet heel goedkoop. Soms kun je wel voor een mooie prijs een nieuwe of tweedehands pop kopen, waardoor je minder kwijt bent.

Wat is een Funko Pop?

Funko Poppen komen oorspronkelijk uit de Verenigde Staten maar zijn inmiddels ook naar Nederland overgewaaid. De poppen zijn rond 2010 op de markt gebracht door het merk Funko. Funko zelf is in 1998 opgericht door Mike Becker. De eerste Funko Pop die gelanceerd werd was Big Boy, welke als advertentie-icoon gemaakt was voor een gelijknamig restaurant in Amerika. In 2005 werd het bedrijf door Brian Mariotti overgenomen. Toen is ook het succes van Funko Poppen begonnen. In die tijd werden er veel licentiedeals gemaakt met bijvoorbeeld Warner Bros, Nickelodeon en Cartoon Network.

Verschillende Funko Poppen

Een standaard Funko Pop heeft een grootte van ongeveer 9 cm. Er zijn ook Funko Poppen die een afwijkende maat hebben, zoals bijvoorbeeld 15 of 22 cm groot. Als je een Funko Pop gaat kopen heb je de keuze voor een single Funko Pop, een duo pack en soms zelfs een verpakking waar 3 Funko Poppen inzitten. Van de poppen heb je ook nog verschillende edities. Deze edities kunnen op elkaar lijken, maar er zijn kleine verschillen onderling. Bijzondere Funko Poppen worden niet in grote aantallen gemaakt, waardoor ze minder vaak voorkomen. Dit maakt de items unieker en moeilijker te vinden, waardoor ze ook gelijk gewilder zijn en meer waard zijn dan de normale variant.

De Funko app

Als je een Funko Pop hebt is het leuk om ook de Funko app te downloaden. In de app kun je je verzameling bijhouden, waardoor je precies kunt zien welke poppen je allemaal hebt. Je kunt in de app ook gelijk de waarde van de pop zien. Verder kun je jouw verlanglijstje bijhouden, zodat je weet welke poppen je nog graag wilt hebben.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Funko Pop

Wat zijn Funko Pops en waarom zijn ze zo populair?

Funko Pops zijn verzamelbare vinylfiguren met een kenmerkend groot hoofd en schattig ontwerp. Ze zijn populair vanwege hun brede assortiment aan personages uit verschillende franchises, zoals films, tv-shows, stripboeken en videogames. Ze zijn ook betaalbaar en gemakkelijk verkrijgbaar, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor zowel verzamelaars als casual fans.

Hoeveel Funko Pops zijn er in totaal?

Het exacte aantal Funko Pops is moeilijk vast te stellen, omdat er voortdurend nieuwe figuren worden uitgebracht en sommige oudere figuren uit productie worden genomen. Geschat wordt dat er momenteel meer dan 10.000 verschillende Funko Pops beschikbaar zijn.

Wat is de zeldzaamste Funko Pop?

De zeldzaamheid van een Funko Pop wordt meestal bepaald door de exclusiviteit en de oplage. Een van de zeldzaamste Funko Pops is de Metallic Red Hulk, uitgebracht als een exclusieve variant tijdens de San Diego Comic-Con in 201Er zijn slechts 12 exemplaren van deze Pop gemaakt, waardoor het een zeer gewilde en waardevolle figuur is geworden.

Hoe kan ik de waarde van mijn Funko Pops bepalen?

De waarde van een Funko Pop kan variëren en wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals zeldzaamheid, populariteit van het personage en de vraag van verzamelaars. Om de waarde van je Funko Pop te bepalen, kun je kijken naar vergelijkbare verkopen op online marktplaatsen zoals eBay of gespecialiseerde Funko Pop-verzamelwebsites.

Hoe kan ik mijn Funko Pops beschermen en tentoonstellen?

Er zijn verschillende manieren om je Funko Pops te beschermen en tentoon te stellen. Veel verzamelaars gebruiken beschermende plastic hoezen om hun figuren te beschermen tegen stof en beschadigingen. Daarnaast zijn er speciale display stands en rekken verkrijgbaar om je Funko Pops op een aantrekkelijke manier tentoon te stellen. Zorg er ook voor dat je ze uit direct zonlicht houdt om verkleuring te voorkomen.

Top 5 Beste kopen
Logo