Fohnborstel

Op zoek naar de beste föhnborstel? Vergelijk de top 5 modellen en ontdek welke föhnborstel het beste bij jouw haar past. Lees verder voor een weloverwogen keuze!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Babyliss - Airstyler Shape & Smooth AS82E
Babyliss - Airstyler Shape & Smooth AS82E
Voordelen
Ook geschikt voor korter haar. Het snoer draait mee, hierdoor zit het niet in de weg. Dankzij een keramische coating wordt het haar beschermd. Heeft twee verschillende borstels. Beschikt over een koude blaasstand.
Nadelen
De borstel draait niet automatisch rond.
Revlon salon One-Step hair Dryer and Volumizer
Revlon salon One-Step hair Dryer and Volumizer
Bekijk Prijs »

John Beerens

Voordelen
Heeft een unieke ovale vorm. De borstel kent 3 warmtestanden. Beschikt over een ergonomisch handvat. De föhnborstel heeft een knoopvrije draaikoord. Gebruiksvriendelijk en ligt licht in de hand.
Nadelen
Geen eigen instelbare temperatuur.
Tip: Beste keuze
LifeGoods 3-in-1 Föhnborstel Rond
LifeGoods 3-in-1 Föhnborstel Rond
Voordelen
Drogen en stijlen in één keer. Het snoer draait 360 graden met je mee. De keramische coating beschermt het haar. Flexibele borstels tegen knopen en klitten. Door de ionische technologie geen statisch haar meer.
Nadelen
Je kunt de föhnborstel niet ophangen.
Remington AS8810 Keratin Protect Rotating Air Styler
Remington AS8810 Keratin Protect Rotating Air Styler
Voordelen
Gaat beschadigingen van het haar tegen. Je kunt extra volume creëren vanaf de haarwortels. Twee warmte en snelheidsinstellingen. Schakelt automatisch uit. Je krijgt drie jaar garantie.
Nadelen
Het apparaat is een beetje aan de grote en zware kant.
BaByliss AS952E Big Hair Dual
BaByliss AS952E Big Hair Dual
Voordelen
Mooie kleur en ontwerp. Geen pluizig haar meer dankzij de ionische technologie. De krulborstel draait twee kanten op. Het haar wordt niet beschadigt dankzij de keramische coating. Beschikt ook over een koude blaasfunctie.
Nadelen
Niet geschikt om het haar snel te drogen.

Beste FohnborstelKoopgids: Welke Fohnborstel is de beste koop van april 2024?

Snel en gemakkelijk mooi haar met een föhnborstel

Met een föhnborstel geef jij je haar zelf gemakkelijk die prachtig dansende lokken die je ook bij de kapper kunt krijgen. De bovenkant van je kapsel krijgt extra volume en de puntjes kun je naar binnen of buiten föhnen voor een klassieke haarstijl. Dat ziet er luxe uit en is tegelijkertijd simpel genoeg om dagelijks met de borstel aan te brengen. Zo blijft jouw haar iedere dag stralen. Geen wonder dat föhnborstels zo populair zijn in Nederland.

Het gemak van een föhnborstel

Een groot voordeel van een föhnborstel is dat je je haar sneller en gemakkelijker kunt stylen. Het alternatief is namelijk om te föhnen met een föhn en een borstel en dat is een stuk onhandiger. Een föhnborstel combineert deze twee producten, waardoor je hem in één hand vast kunt blijven houden. Ook kun je makkelijker sturen waar je föhnt, omdat je hem zelf kunt roteren. Je bespaart met dit product dus tijd en moeite en het geeft je ook nog eens een bijzonder mooi resultaat.

De juiste föhnborstel kiezen

Ieder haartype is geschikt voor een föhnborstel en je hoeft voor verschillende haarstijlen geen aparte borstel te kopen. Wel gebruik je hier een ander opzetstuk voor. Er zijn allerlei opzetstukken voor föhnborstels verkrijgbaar, vaak in een set. Zo zijn er roterende borstels in verschillende maten voor een grotere of kleinere slag, soms zelfs gemaakt van echt everzwijnhaar voor een prachtige glans. De luchtgaatjes van de borstels verschillen in grootte: vaak zijn ze onderaan groter dan bovenin de borstel voor een goed verdeelde luchtstroom. Hiernaast zijn er stijlborstels die niet roteren, waar je bijvoorbeeld extra volume mee kunt creëren.

Je haar voorbereiden met een föhnborstel

Als je net uit de douche komt en je haar wilt stylen met je nieuwe föhnborstel, doe je dat in de volgende stappen. Eerst föhn je je haar totdat het stopt met druipen, maar nog wel vochtig is. Kam daarna je haar door. Breng een beschermende spray of mousse aan tegen de hitte. Zet je haar vast op je hoofd, behalve de onderste laag. Je wilt namelijk van de onderste naar de bovenste laag werken in kleine lokken van 2 tot 4 centimeter.

Je haar stylen met een föhnborstel

Als je je lokken naar binnen wilt föhnen, plaats je de föhnborstel eronder. Wil je ze naar buiten föhnen, dan plaats je hem erboven. Pak een lok, begin bij je hoofdhuid, zet de borstel aan en beweeg hem geleidelijk naar beneden. Zorg ervoor dat de borstel in beweging blijft. Doe dit een paar keer totdat de lok droog is. Leg deze dan apart en begin aan de volgende, totdat alle plukken klaar zijn. Eventueel kun je na afloop een glansspray gebruiken voor een extra luxe resultaat.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Fohnborstel

Wat is een föhnborstel?

Een föhnborstel is een haartool die zowel een föhn als een borstel combineert. Het heeft een ingebouwde föhn die warme lucht blaast terwijl je je haar borstelt, waardoor je je haar tegelijkertijd kunt drogen en stylen.

Kan ik een föhnborstel gebruiken op nat haar?

Ja, föhnborstels zijn speciaal ontworpen om te gebruiken op nat haar. Ze hebben verschillende warmteen snelheidsinstellingen, zodat je de juiste temperatuur kunt kiezen voor jouw haartype en -conditie.

Kan ik een föhnborstel gebruiken op alle haartypes?

Ja, föhnborstels kunnen worden gebruikt op alle haartypes. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en borstelharen, zodat je kunt kiezen welke het beste bij jouw haartype past. Voor fijn haar kun je een kleinere borstel en lagere temperatuur gebruiken, terwijl je voor dikker haar een grotere borstel en hogere temperatuur kunt gebruiken.

Zijn föhnborstels schadelijk voor het haar?

Föhnborstels kunnen schadelijk zijn als ze verkeerd worden gebruikt, net als bij andere hitte stylingtools. Het is belangrijk om de temperatuur laag te houden en thermische bescherming op het haar aan te brengen voordat je de föhnborstel gebruikt. Het is ook belangrijk om de föhnborstel niet te lang op één plek te houden en regelmatig de borstel door het haar te bewegen om oververhitting te voorkomen.

Kan ik een föhnborstel gebruiken om krullen te maken?

Ja, föhnborstels kunnen ook worden gebruikt om krullen te maken. Je kunt de föhnborstel gebruiken zoals een krultang en je haar om de borstel heen draaien terwijl je de warme lucht gebruikt om de krul te vormen. Het kan handig zijn om een föhnborstel te kiezen met een ronde borstelkop voor het creëren van krullen.

Top 5 Beste kopen
Logo