Fohnborstel
Bijgewerkt: Maart 2023

Fohnborstel

Fohnborstel

Snel en gemakkelijk mooi haar met een föhnborstel

Met een föhnborstel geef jij je haar zelf gemakkelijk die prachtig dansende lokken die je ook bij de kapper kunt krijgen. De bovenkant van je kapsel krijgt extra volume en de puntjes kun je naar binnen of buiten föhnen voor een klassieke haarstijl. Dat ziet er luxe uit en is tegelijkertijd simpel genoeg om dagelijks met de borstel aan te brengen. Zo blijft jouw haar iedere dag stralen. Geen wonder dat föhnborstels zo populair zijn in Nederland.

 

Het gemak van een föhnborstel

Een groot voordeel van een föhnborstel is dat je je haar sneller en gemakkelijker kunt stylen. Het alternatief is namelijk om te föhnen met een föhn en een borstel en dat is een stuk onhandiger. Een föhnborstel combineert deze twee producten, waardoor je hem in één hand vast kunt blijven houden. Ook kun je makkelijker sturen waar je föhnt, omdat je hem zelf kunt roteren. Je bespaart met dit product dus tijd en moeite en het geeft je ook nog eens een bijzonder mooi resultaat.

 

De juiste föhnborstel kiezen

Ieder haartype is geschikt voor een föhnborstel en je hoeft voor verschillende haarstijlen geen aparte borstel te kopen. Wel gebruik je hier een ander opzetstuk voor. Er zijn allerlei opzetstukken voor föhnborstels verkrijgbaar, vaak in een set. Zo zijn er roterende borstels in verschillende maten voor een grotere of kleinere slag, soms zelfs gemaakt van echt everzwijnhaar voor een prachtige glans. De luchtgaatjes van de borstels verschillen in grootte: vaak zijn ze onderaan groter dan bovenin de borstel voor een goed verdeelde luchtstroom. Hiernaast zijn er stijlborstels die niet roteren, waar je bijvoorbeeld extra volume mee kunt creëren.

 

Je haar voorbereiden met een föhnborstel

Als je net uit de douche komt en je haar wilt stylen met je nieuwe föhnborstel, doe je dat in de volgende stappen. Eerst föhn je je haar totdat het stopt met druipen, maar nog wel vochtig is. Kam daarna je haar door. Breng een beschermende spray of mousse aan tegen de hitte. Zet je haar vast op je hoofd, behalve de onderste laag. Je wilt namelijk van de onderste naar de bovenste laag werken in kleine lokken van 2 tot 4 centimeter.

 

Je haar stylen met een föhnborstel

Als je je lokken naar binnen wilt föhnen, plaats je de föhnborstel eronder. Wil je ze naar buiten föhnen, dan plaats je hem erboven. Pak een lok, begin bij je hoofdhuid, zet de borstel aan en beweeg hem geleidelijk naar beneden. Zorg ervoor dat de borstel in beweging blijft. Doe dit een paar keer totdat de lok droog is. Leg deze dan apart en begin aan de volgende, totdat alle plukken klaar zijn. Eventueel kun je na afloop een glansspray gebruiken voor een extra luxe resultaat.

Beste Fohnborstel aanbiedingen van Maart 2023