Debit Card

Op zoek naar de beste debit card die bij jou past? We hebben de top 5 debit cards vergeleken op basis van kosten en functies. Ontdek hier welke kaart het beste voor jou is!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Bunq Easy Travel
Bunq Easy Travel
Voordelen
Debit card met IBAN-nummer. Gratis opladen met iDeal of overschrijving. Geen wisselkoersopslag. Geschikt voor huurauto of hotel. Geen BKR toetsing. Geen jaarlijkse kosten.
Nadelen
De eenmalige aanschafkosten van deze debit card zijn 9,99 euro.
Waar te koop?
N26 Mastercard Debit Card
N26 Mastercard Debit Card
Voordelen
Inclusief gratis IBAN rekening. Betalen met Apple Pay. Geen jaarlijkse kosten. Gratis betalen in elke valuta. Directe acceptatie. Valt onder Duitse depositostelsel. Tweede pasje mogelijk.
Nadelen
De klantenservice van N26 is niet in het Nederlands beschikbaar.
Waar te koop?
Tip: Beste keuze
Viabuy Prepaid Card
Viabuy Prepaid Card
Voordelen
Binnen 24 uur verzonden. Geen BKR toetsing. Storten via iDeal. Overal ter wereld betalen. Goed alternatief voor bankrekening.
Nadelen
De jaarlijkse kosten van deze debit card zijn 19,95 euro.
Waar te koop?
N26 Smart Debit Card
N26 Smart Debit Card
Voordelen
Gratis aan te vragen debit card. Binnen 5 minuten aangevraagd. Maakt gebruik van Mastercard. 5 keer per maand gratis geld opnemen. Bankzaken via app regelen.
Nadelen
Indien jij je debit card kwijtraakt kost een nieuwe card aanvragen 6 euro.
Waar te koop?

Beste Debit CardKoopgids: Welke Debit Card is de beste koop van juni 2024?

Een debit card is de ideale manier om overal te kunnen betalen. Een debit card is anders dan een creditcard – de namen komen ook van debiteuren en crediteuren. Waar je bij een creditcard geld uitgeeft en achteraf moet betalen wat je hebt uitgegeven, zorg je bij een debit card eerst dat er geld op de kaart staat. Daarna kun je het geld pas uitgeven. Je kunt ook niet meer uitgeven dan je hebt. Meestal kun je bij een debit card niet rood staan. En hoewel mensen het soms voordelig vinden om met een creditcard te betalen en zich later druk te maken over hoe ze aan het geld komen, is het risico van schulden maken ontzettend groot.

Debit card of pinpas

Voor een debit card is het ook niet nodig om een financiële check te doen. Iedereen, met een geldig legitimatiebewijs, kan een debit card aanvragen. Je kunt zelf geld storten op je debit card. Meestal betaal je een klein bedrag per maand of per jaar om de rekening voor je debit card te behouden. Dit betaal je dan aan de bank waar je de debit card van ontvangt. Je kunt met een debit card nooit geld uitgeven dat je niet hebt. Een debit card lijkt erg op een pinpas, maar het is niet helemaal hetzelfde. Je kunt je pinpas namelijk niet altijd overal voor gebruiken en een debit card vaak wel.

Wereldwijd betalen

Soms kun je met je pinpas betalen in het buitenland, maar betaal je achteraf rente over je gepinde bedrag. Of dit nu in een winkel is of wanneer je geld uit de pinautomaat haalt. Met een debit card kun je wereldwijd betalen, zonder hier rente over te betalen. Je kunt je debit card ook koppelen aan onder andere je PayPal account. Het grootste verschil tussen de pinpas en de debit card is het netwerk dat gebruikt wordt voor betalingen. Bij een pinpas is dit V Pay of Meastro. De debit card gebruikt hetzelfde netwerk als creditcards: Visa of Mastercard.

Waar haal ik een debit card?

Je kunt een debit card van verschillende partijen aanvragen. De meeste debit card zijn van Mastercard of Bunq. Ook Viabuy is een optie voor een debit card die vaak gezien wordt. Het verschil tussen de debit cards is vrij groot als het gaat om kosten. Sommige debit cards vereisen een bijdrage, waar andere juist gratis zijn. Meestal wordt je debit card opgestuurd naar je adres en kun je deze daarna gebruiken. Een groot voordeel van een debit card, ten opzichte van de creditcard, is dat er geen BKR-registratie bij komt kijken.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Debit Card

Wat is een debit card?

Een debit card is een betaalkaart waarmee je direct geld van je bankrekening kunt opnemen of uitgeven. Er vindt geen kredietverlening plaats.

Wat is het verschil tussen een debit card en een credit card?

Met een debit card wordt het bedrag direct van je rekening afgeschreven, terwijl je met een credit card op krediet koopt en later betaalt.

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van een debit card?

Dit varieert per bank en kaarttype. Sommige banken rekenen jaarlijkse kosten, anderen rekenen kosten per transactie, vooral in het buitenland.

Kan ik met een debit card ook online betalen?

Ja, de meeste debit cards zijn geschikt voor online betalingen. Zorg wel dat je voldoende saldo op je rekening hebt.

Zijn debit cards veilig?

Ja, debit cards hebben vaak diverse veiligheidsmaatregelen zoals een pincode en zijn meestal beschermd tegen ongeautoriseerd gebruik. Echter, de voorwaarden kunnen per bank verschillen.

Top 5 Beste kopen
Logo