Debit Card
Bijgewerkt: Februari 2023

Debit Card

Debit Card

Een debit card is de ideale manier om overal te kunnen betalen. Een debit card is anders dan een creditcard – de namen komen ook van debiteuren en crediteuren. Waar je bij een creditcard geld uitgeeft en achteraf moet betalen wat je hebt uitgegeven, zorg je bij een debit card eerst dat er geld op de kaart staat. Daarna kun je het geld pas uitgeven. Je kunt ook niet meer uitgeven dan je hebt. Meestal kun je bij een debit card niet rood staan. En hoewel mensen het soms voordelig vinden om met een creditcard te betalen en zich later druk te maken over hoe ze aan het geld komen, is het risico van schulden maken ontzettend groot. 

 

Debit card of pinpas

Voor een debit card is het ook niet nodig om een financiële check te doen. Iedereen, met een geldig legitimatiebewijs, kan een debit card aanvragen. Je kunt zelf geld storten op je debit card. Meestal betaal je een klein bedrag per maand of per jaar om de rekening voor je debit card te behouden. Dit betaal je dan aan de bank waar je de debit card van ontvangt. Je kunt met een debit card nooit geld uitgeven dat je niet hebt. Een debit card lijkt erg op een pinpas, maar het is niet helemaal hetzelfde. Je kunt je pinpas namelijk niet altijd overal voor gebruiken en een debit card vaak wel. 

 

Wereldwijd betalen

Soms kun je met je pinpas betalen in het buitenland, maar betaal je achteraf rente over je gepinde bedrag. Of dit nu in een winkel is of wanneer je geld uit de pinautomaat haalt. Met een debit card kun je wereldwijd betalen, zonder hier rente over te betalen. Je kunt je debit card ook koppelen aan onder andere je PayPal account. Het grootste verschil tussen de pinpas en de debit card is het netwerk dat gebruikt wordt voor betalingen. Bij een pinpas is dit V Pay of Meastro. De debit card gebruikt hetzelfde netwerk als creditcards: Visa of Mastercard. 

 

Waar haal ik een debit card?

Je kunt een debit card van verschillende partijen aanvragen. De meeste debit card zijn van Mastercard of Bunq. Ook Viabuy is een optie voor een debit card die vaak gezien wordt. Het verschil tussen de debit cards is vrij groot als het gaat om kosten. Sommige debit cards vereisen een bijdrage, waar andere juist gratis zijn. Meestal wordt je debit card opgestuurd naar je adres en kun je deze daarna gebruiken. Een groot voordeel van een debit card, ten opzichte van de creditcard, is dat er geen BKR-registratie bij komt kijken. 

Beste Debit Card aanbiedingen van Februari 2023