Slushy Cup
Bijgewerkt: Juli 2024

Slushy Cup

Slushy Cup

Met zomers warm weer kun je veel baat hebben bij het drinken van iets verfrissends. In dit soort omstandigheden besluiten veel mensen om een slush puppie te halen. We hebben waarschijnlijk allemaal dierbare herinneringen aan slush puppies uit onze kindertijd, of ze nu een intense chemische kleuring hadden of niet. Het is tegenwoordig ook mogelijk om thuis slushy te maken, wat heerlijk maar vaak uitdagend is omdat je de vloeistof in een bakje moet doen dat bevroren kan worden en regelmatig moet roeren. Gelukkig kun je ook gebruik maken van een slushy cup, waarmee het een stuk eenvoudiger is om een slushy te maken. 

 

Wat is een slushy precies?

Een slushy is een soort bevroren drank die gemaakt wordt door een mengsel van water en siroop, waaraan allerlei smaakstoffen kunnen zijn toegevoegd, in te vriezen. Door de suiker in de siroop en het voortdurend roeren blijven de ijskristallen in heel kleine stukjes uiteenvallen. Daardoor kan de drank met een rietje worden gedronken. Een andere naam voor de drank is Slush Puppie, wat ook een geregistreerd handelsmerk is voor het bedrijf dat het maakt. 

Het woord "slush" komt uit het Engels en verwijst naar een mengsel van sneeuw en vloeibaar water dat ontstaat nadat ijs of sneeuw begint te smelten. Het woord "slush" inspireerde de naam van deze substantie. 

 

Hoe een slushy cup werkt

Een slushy cup is een buigbare beker, voorzien van twee verschillende ringen, een deksel en een rietje waar een lepel aan vastzit. De beker is in de randen voorzien van een soort koelelement waarmee je uiteindelijk een slushy kunt maken.

Om een slushy te maken moet de beker in de vriezer van de koelkast geplaatst worden. Volgens de aanwijzingen verdient rechtop plaatsen de voorkeur, maar de meeste vriesladen zijn niet zo hoog als de aanbevolen hoogte. Je kunt de slushy cup dan ook plat leggen. Het is aan te raden om de slushy cup ongeveer 4 tot 5 uur in de vriezer te leggen. Na deze tijd kun je de slushy cup uit de vriezer halen. Vervolgens giet je je favoriete drankje in de slushy cup, zoals limonade of cola. Daarna knijp je een minuut lang in de zijkanten van de slushy cup. De inhoud wordt vanzelf omgetoverd tot slushy die je vervolgens kunt drinken. 

 

Quick Freeze Technologie

De slushy cup is voorzien van Quick Freeze Technologie. Met de Quick Freeze Technologie kun je zien hoe de drank van je voorkeur in een slush verandert terwijl hij voor je ogen wordt bevroren, waardoor je het kunt drinken. Met deze technologie is de slushy binnen een minuut gemaakt, zonder de tijd dat de slushy cup in de vriezer moet liggen natuurlijk. 

 

Waar kan ik slushy cup kopen? Action, Blokker en Intertoys

Er zijn verschillende plaatsen waar je een slushy cup kunt kopen. Hier zijn enkele opties:

-Drogisterijen: Drogisterijen zoals Etos, Kruidvat en DA verkopen slushy cups

-Specialistische winkels: Er zijn winkels die zich speciaal richten op de verkoop van keukengerei, zoals Xenos, Blokker, en Action. Deze winkels verkopen vaak slushy cups

-Online retailers: Slushy cups zijn ook verkrijgbaar via online retailers zoals Amazon, Bol.com, of webshops van keukengerei zoals Blokker.

Het is een goed idee om te zoeken naar aanbiedingen of deals bij deze winkels om te besparen op de aankoopprijs.

Beste Slushy Cup aanbiedingen van Juli 2024