Meal Prep Bakjes
Bijgewerkt: Juli 2024

Meal Prep Bakjes

Meal Prep Bakjes

Meal prep bakjes, ook wel maaltijdprep containers genoemd, zijn bakjes die worden gebruikt om voedsel in te bewaren dat van tevoren is bereid. Deze bakjes zijn ontworpen om het plannen en voorbereiden van maaltijden te vergemakkelijken, en zijn handig voor mensen die een druk schema hebben of die hun voedselinname willen controleren voor dieet- of gezondheidsdoeleinden. Hier zijn enkele kenmerken en voordelen van meal prep bakjes:

Portiecontrole: Meal prep bakjes zijn vaak verdeeld in secties, wat het gemakkelijk maakt om porties te controleren en een evenwichtige maaltijd samen te stellen.

Tijdbesparing: Door maaltijden van tevoren te bereiden en in bakjes te bewaren, kun je tijd besparen tijdens de week wanneer de schema's drukker kunnen zijn.

Gezonde Keuzes: Het voorbereiden van maaltijden kan helpen bij het maken van gezondere keuzes, omdat je bewuster bent van wat je eet en minder snel geneigd bent om ongezonde snacks te grijpen.

Materiaal: Meal prep bakjes zijn vaak gemaakt van plastic of glas. Glazen bakjes zijn duurzamer en vaak gezien als een gezonder alternatief, terwijl plastic bakjes lichter en gemakkelijker mee te nemen zijn.

Magnetron- en Vaatwasserbestendig: Veel meal prep bakjes zijn ontworpen om in de magnetron te worden gebruikt, zodat je je maaltijd gemakkelijk kunt opwarmen, en zijn vaatwasserbestendig voor eenvoudige reiniging.

Luchtdicht en Lekvrij: Goede kwaliteit meal prep bakjes hebben een luchtdichte en lekvrije afdichting om de versheid van het voedsel te behouden en te voorkomen dat er morsen optreedt.

Kostenbesparing: Door maaltijden van tevoren te bereiden en in bulk te koken, kun je geld besparen door minder uit eten te gaan of kant-en-klaar maaltijden te kopen.

Meal prep bakjes zijn populair bij mensen die hun voeding willen beheersen, zoals diegenen die op dieet zijn of aan fitness doen, maar ze zijn ook handig voor iedereen die op zoek is naar een meer gestructureerde en efficiënte manier om maaltijden te plannen en te bereiden.

Wat is meal preppen?

Meal preppen verwijst naar het proces van het plannen, voorbereiden en verpakken van maaltijden of snacks voorafgaand aan wanneer je ze daadwerkelijk gaat consumeren. Dit kan variëren van het bereiden van volledige maaltijden die gedurende de week kunnen worden gegeten tot het simpelweg klaarmaken van ingrediënten om het koken van maaltijden sneller en gemakkelijker te maken. Meal preppen is populair geworden als een manier om tijd te besparen, de voeding te beheersen, en gezondere eetgewoonten aan te moedigen.

Hier zijn enkele stappen en voordelen van meal preppen:

Plannen: Het begint met het plannen van de maaltijden die je wilt maken. Dit kan het maken van een menu en boodschappenlijstje inhouden. Het is handig om recepten te kiezen die goed opwarmen en ingrediënten te gebruiken die in meerdere maaltijden kunnen worden gebruikt.

Boodschappen doen: Na het plannen ga je boodschappen doen om alle benodigde ingrediënten te kopen.

Bereiden: Dit is het daadwerkelijke koken en voorbereiden van de maaltijden. Je kunt ervoor kiezen om volledige maaltijden te koken of slechts gedeelten van maaltijden, zoals het grillen van kip of het snijden van groenten, vooruit te bereiden.

Verpakken en Opslaan: Zodra de maaltijden zijn bereid, verdeel je ze over containers of meal prep bakjes en bewaar je ze in de koelkast of vriezer tot ze klaar zijn om te worden gegeten.

Consumeren: Gedurende de week, haal je de maaltijden uit de koelkast of vriezer en warm je ze op wanneer je klaar bent om ze te eten.

Voordelen van Meal Preppen:

Tijdbesparing: Door maaltijden in één keer te bereiden, bespaar je tijd gedurende de week die anders zou worden besteed aan koken.

Consistent Gezond Eten: Meal preppen maakt het gemakkelijker om gezonde keuzes te maken omdat de maaltijden al klaar zijn, waardoor de verleiding om snel ongezond voedsel te grijpen wordt verminderd.

Portiecontrole: Het vooraf verpakken van maaltijden in containers maakt het gemakkelijker om de hoeveelheid voedsel die je eet te beheersen.

Budgetvriendelijk: Het kopen van ingrediënten in bulk en het thuis bereiden van maaltijden kan goedkoper zijn dan regelmatig uit eten gaan of kant-en-klaar maaltijden kopen.

Minder Voedselverspilling: Door het plannen van maaltijden en het kopen van alleen wat je nodig hebt, kun je voedselverspilling verminderen.

Meal preppen is een flexibele praktijk die kan worden aangepast aan de behoeften en voorkeuren van individuen. 

meal prep bakjes 2 compartimenten

Meal prep bakjes met 2 compartimenten zijn containers die speciaal zijn ontworpen voor het bewaren van maaltijden en hebben twee afzonderlijke secties binnenin. Deze compartimenten zijn handig om verschillende soorten voedsel gescheiden te houden. Bijvoorbeeld, je kunt een kant gebruiken voor een hoofdgerecht zoals kip of pasta, en de andere kant voor een bijgerecht zoals groenten of rijst.

Hier zijn enkele kenmerken en voordelen van het gebruik van meal prep bakjes met 2 compartimenten:

Organisatie en Variatie: Met twee compartimenten kun je een georganiseerde en gevarieerde maaltijd samenstellen zonder dat de verschillende voedselsoorten in elkaar overlopen.

Portiecontrole: De compartimenten kunnen helpen bij het beheren van portiegroottes en zorgen voor een evenwichtige verdeling van macronutriënten (bijvoorbeeld, eiwitten in het ene compartiment en koolhydraten in het andere).

Smaakbehoud: Door voedsel in afzonderlijke compartimenten te bewaren, blijven de smaken puur en vermengen ze zich niet, wat vooral belangrijk is als je sterk gekruide gerechten naast mildere gerechten bewaart.

Materiaal: Net als andere meal prep bakjes, zijn bakjes met 2 compartimenten vaak gemaakt van plastic of glas. Plastic is lichter en vaak goedkoper, terwijl glas duurzamer en mogelijk gezonder is voor voedselopslag op lange termijn.

Magnetron- en Vaatwasserbestendig: Veel van deze bakjes zijn veilig voor gebruik in de magnetron en vaatwasser, wat het opwarmen en schoonmaken van de bakjes gemakkelijk maakt.

Luchtdicht en Lekvrij: Het is belangrijk om te kiezen voor bakjes met een luchtdichte en lekvrije afdichting, vooral als je vloeibare items zoals sauzen bewaart, om versheid te behouden en morsen te voorkomen.

Formaat en Volume: Meal prep bakjes met 2 compartimenten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en volumes. Het is belangrijk om een formaat te kiezen dat past bij je behoeften en de hoeveelheid voedsel die je wilt bewaren.

Meal prep bakjes met 2 compartimenten zijn ideaal voor mensen die graag hun maaltijden vooraf bereiden, of dit nu is voor gezondheidsredenen, budgetbeheersing, of eenvoudigweg gemak. Ze bieden een gestructureerde manier om voedsel op te slaan en te organiseren, wat kan bijdragen aan een succesvolle en duurzame meal prepping routine.

meal prep bakjes ikea, action, hema en blokker

Meal prep bakjes zijn vrij populair en kunnen bij verschillende winkels worden gekocht. Hier is informatie over de aankoop van meal prep bakjes bij IKEA, Action, HEMA en Blokker:

IKEA: IKEA staat bekend om zijn functionele en betaalbare huisproducten. Je kunt bij IKEA meal prep bakjes vinden in verschillende maten en materialen. Ze bieden vaak zowel plastic als glazen opties. IKEA heeft ook een scala aan deksels, die handig kunnen zijn als je op zoek bent naar luchtdichte opties.

Action: Action is een discount retailer die een breed scala aan producten aanbiedt, waaronder huishoudelijke artikelen. Je kunt bij Action terecht voor goedkopere meal prep bakjes. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit kan variëren, dus het is raadzaam om de bakjes te controleren op duurzaamheid en of ze luchtdicht zijn.

HEMA: HEMA staat bekend om het aanbieden van kwaliteitsproducten tegen betaalbare prijzen. Bij HEMA kun je meal prep bakjes vinden die stijlvol, functioneel en duurzaam zijn. Ze bieden zowel plastic als glazen bakjes, en je kunt er ook bakjes met compartimenten vinden.

Blokker: Blokker, een bekende Nederlandse winkelketen, biedt een assortiment aan huishoudelijke artikelen, waaronder meal prep bakjes. Bij Blokker kun je een variëteit aan opties vinden, waaronder merkproducten. Ze hebben vaak bakjes in verschillende maten en materialen.

Wanneer je meal prep bakjes koopt, ongeacht waar je ze koopt, let dan op de volgende punten:

Vergeet niet om de prijzen en beschikbaarheid te controleren, aangezien deze kunnen variëren. Het is ook mogelijk dat het assortiment van de genoemde winkels verandert, dus het is goed om de laatste opties op hun websites of in de winkel zelf te bekijken.

Beste Meal Prep Bakjes aanbiedingen van Juli 2024