Legoland Denemarken
Bijgewerkt: Mei 2023

Legoland Denemarken

Legoland Denemarken

Legoland Denemarken

Ook al bestaat Legoland Denemarken uit meerdere miljoenen LEGO-steentjes, het is niet enkel aantrekkelijk voor degenen die echt gepassioneerd zijn door LEGO. Legoland Denemarken is een fantastische bestemming voor kinderen vanaf 2 jaar. Toen Legoland voor het eerst werd geopend, was het gewoon Miniland. In de loop van de tijd is het pretpark uitgebreid met een grote verscheidenheid aan activiteiten, achtbanen en attracties die bewegen. Als je samen met je kinderen naar Denemarken gaat, mag je de kans niet missen om Legoland te bezoeken. Legoland Denemarken is een pretpark in Denemarken dat gericht is op kinderen. Het park biedt attracties, shows en andere evenementen die gebaseerd zijn op de bekende Lego-bouwstenen. Het park is een populair uitje voor gezinnen met jonge kinderen en wordt gezien als een van de beste Legoland-parken in de wereld. Het is gelegen in Billund, Denemarken, en is een van de belangrijkste toeristische attracties van het land.

Legoland Denemarken is een pretpark in Billund, Denemarken, dat volledig is gewijd aan Lego-bouwstenen. Het park biedt een grote verscheidenheid aan attracties, waaronder achtbanen, shows, parades en interactieve tentoonstellingen. Er zijn ook verschillende themagebieden in het park, zoals Lego City, Pirates Land en Knight's Kingdom, waar bezoekers kunnen ontdekken hoe Lego-bouwstenen worden gebruikt om allerlei soorten werelden en avonturen te creëren.

Het park opende voor het eerst in 1968 en was het eerste Legoland-park ter wereld. Het werd opgericht door de oprichter van Lego, Godtfred Kirk Christiansen, en is nu een van de populairste toeristische attracties van Denemarken. Het park trekt jaarlijks miljoenen bezoekers uit de hele wereld, aangetrokken door de unieke ervaring die het biedt en de kans om te spelen met eindeloze legoblokjes in een magische omgeving.

Een van de hoogtepunten van Legoland Denemarken is MiniLand, een uitgestrekte tentoonstelling die bestaat uit miljoenen Lego-bouwstenen en die verschillende bekende gebouwen en landschappen uit de hele wereld nabouwt. Bezoekers kunnen rondlopen tussen de gebouwen en landschappen en krijgen zo een unieke kijk op bekende plekken zoals de Eiffeltoren, de Big Ben en het Colosseum. MiniLand is ook het decor voor verschillende shows en evenementen, zoals licht- en geluidsshows, die bezoekers verrassen en vermaken.

Naast MiniLand biedt Legoland Denemarken ook verschillende andere tentoonstellingen en attracties die zijn gericht op educatie en leren.

 

De beschikbare activiteiten in Legoland Billund

Legoland Billund is verspreid over een groot gebied van ongeveer 18 hectare en heeft in het park 49 verschillende attracties. Je ontdekt hier onder andere in totaal 4 verschillende achtbanen, 3 attracties met water en 4 donkere attracties. Verder is het park opgedeeld in 9 verschillende secties, namelijk Imagination Zone, Duplo Land, Adventure Land, Legoredo Town, Miniland, Knight's Kingdom, Ninjago World, Piratenland en dan heb je nog Polar Land.

 

Duplo Land

Overal in Duplo Land zijn attracties te vinden die speciaal op kinderen zijn gericht. De allerkleinsten zijn welkom in het Duplo Playhouse, waar ze allerlei activiteiten vinden, waaronder spelen met Lego en glijden van glijbanen. Daarnaast is er een rijdende Duplo spoorweg en een rijschool die helemaal van het speelgoed is gemaakt.

 

Imagination Zone 

Bezoekers hebben, als onderdeel van de Imagination Zone, toegang tot de Lego Studio, met een 4D-bioscoop met een roterende selectie films die elke dag worden gepresenteerd. Je ontdekt er ook een Sea Life aquarium, waar ongeveer 800 verschillende watersoorten leven. Bovendien is er in het aquarium zelf van alles te doen. 

 

Legoredo Town

Legoredo Town is ook te vinden in Legoland. Dit is een stadje dat geheel in westerse stijl is gebouwd. Je ontdekt hier verschillende attracties, waaronder de achtbaan Timber Ride en de waterattractie Lego Canoe. Je kunt ook afreizen naar de Legoldmine en daar proberen goud te vinden, of je kunt een ritje maken in de Westernride, een draaimolen. De Flyvende rn-achtbaan is ook te vinden in de Westernstad Flyvende.

 

Pirate Land

In het riratenland kun je kletsnat worden! In Legoland Billund kun je als gast deelnemen aan een waar watergevecht in de leuke Pirate Splash Battle of plaatsnemen in een van de vele andere attracties met water, zoals bijvoorbeeld de Pirate Wave Breaker of de boten van de piraten. Daarnaast is er een draaimolen en een vuurtoren waar je een stoel mag optrekken om een ritje te maken.

 

Adventure Land

Waaghalzen vinden in Adventure Land de verschillende spannende attracties. Je vindt hier bijvoorbeeld de achtbaan X-treme Racers, naast verschillende andere attracties zoals bijvoorbeeld de Jungle Racers. Verder vind je hier ook verschillende lasergames van de Tempel, waar je op bepaalde doelen moet mikken. Naast deze grotere wedstrijden biedt de Tempel ook allerlei andere, meer casual activiteiten, zoals ringwerpen en een leuk mummiespel.

Beste Legoland Denemarken aanbiedingen van Mei 2023