Zonnebankcreme

Op zoek naar de beste zonnebankcrème? Vergelijk de top 5 zonnebankcrèmes hier en ontdek welke het beste bij jouw behoeften past.
Zonnebankcreme
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Australian Gold Dark Tanning Accelerator - 250 ml – zonnebankcrème
Australian Gold Dark Tanning Accelerator - 250 ml – zonnebankcrème
Voordelen
Deze exotische mix bevat een goede bruiningsformule. Je kunt het natuurlijke pigmentatieproces sneller laten verlopen, waardoor je in korte tijd heel bruin wordt. Ideaal voor een vette of gecombineerde huid. Inhoud van 250 ml.
Nadelen
Het product zelf kan afgeven in de zonnebank.
Australian Gold Sinfully Black Zonnebankcrème - 250 ml
Australian Gold Sinfully Black Zonnebankcrème - 250 ml
Voordelen
Gemaakt van hennepzaadolie, kukui-olie en vele hoogwaardige vitamines. Zorgt voor een zacht aanvoelende, goed gehydrateerde, strak uitziende en verzorgde huid. Versnelt het bruiningsproces aanzienlijk.
Nadelen
Na het zonnen moet je 4 uur wachten voordat je gaat douchen aangezien de bronzer tijd nodig heeft om in te werken.
Tip: Beste keuze
Nifri - zonnebankcrème - super bruiner - extra huidtype 1 & 2
Nifri - zonnebankcrème - super bruiner - extra huidtype 1 & 2
Voordelen
Speciaal ontwikkeld voor de zongevoelige huid. Deze zonnebankcrème is voorzien van verschillende intensieve ingrediënten die het bruinen versnellen en die daarnaast ook zorgen voor een diepe bruining van de huid wanneer je onder de zonnebank ligt. Zorgt na gebruik voor een soepele en elastische huid.
Nadelen
De geur van de crème is vrij sterk.
Australian Gold Deviously Black Zonnebankcrème - 250 ml
Australian Gold Deviously Black Zonnebankcrème - 250 ml
Voordelen
Deze zonnebankcrème is een zeer sterk product voor bruining van Australian Gold. Dankzij de unieke en sterke 45-voudige bruinende formule wordt de gebruiker op een mooie en snelle manier bruin. Het product heeft daarnaast een lekkere geur en is voor zowel mannen als vrouwen geschikt.
Nadelen
Deze zonnebankcrème is alleen geschikt voor ervaren zonnebank gebruikers.
Biodermal Sun Tan Extra zonnebankcreme
Biodermal Sun Tan Extra zonnebankcreme
Voordelen
Ondersteunt het natuurlijke bruiningsproces. Voorkomt uitdroging van de huid. Helpt vroegtijdige huidveroudering te voorkomen. Dermatologisch getest en pH huidneutraal.
Nadelen
Een goede verzorging van de huid is essentieel voor, tijdens en na het zonnen.

Beste ZonnebankcremeKoopgids: Welke Zonnebankcreme is de beste koop van februari 2024?

Een zonnebankcrème wordt speciaal gemaakt voor mensen die zonnebanken gebruiken. Het primaire onderscheid tussen zonnebankcrème en zonnebrandcrème is dat een zonnebankcrème een beschermingsfactor, oftewel SPF, mist. Een SPF houdt het zonlicht juist tegen, waardoor je meer tijd in de zon kunt doorbrengen zonder dat je verbrandt. Een SPF is niet nodig tijdens een zonnesessie in een studio, omdat de omgeving daar gecontroleerd is.

De voordelen van een zonnebankcrème

Aan het gebruik van een zonnebankcrème zitten verschillende voordelen verbonden. Zo zorg je er dankzij de crème bijvoorbeeld voor dat je sneller, mooier en langer een lekker bruin kleurtje hebt. Je brengt de crème altijd aan voordat je onder de zonnebank plaatsneemt. Na ongeveer 8 tot 10 minuten begint het bruiningsproces onder de zonnebank op gang te komen. Dit proces wordt versneld door het gebruik van zonnebankcrème, waardoor de bruining zich in slechts 3 tot 4 minuten al ontwikkelt.

Een zonnebankcrème gaat daarnaast ook een droge huid tegen. Een droge huid reflecteert UV-licht, waardoor je minder snel bruin zal worden. Als je tijdens het zonnen een zonnebankcrème gebruikt, blijft je huid gehydrateerd en wordt je bruine kleur met wel 40% versterkt. Verder verbeter je met de crème de kwaliteit van je huid en voorkom je fijne lijntjes en rimpels.

Belangrijk bestanddeel: DHA

DHA is een zeer bestanddeel dat veel gebruikt wordt in zonnebankcrèmes. Het is een natuurlijk voorkomend suikerproduct dat een kleurtje ontwikkelt als de temperatuur verandert. Omdat dit kleureffect optreedt in de bovenste dode huidcellen, slijt het ook na 5 tot 9 dagen. Wat betreft je eigen pigmentatie is het product niet effectief. Wel is het een mooi begin van je bruiningskuur. Als je een product gebruikt dat DHA bevat, wacht dan 4 tot 8 uur voordat je een douche neemt, want de kleurstof heeft tijd nodig om volledig te drogen. Kijk ook uit voor kledingvlekken.

Verzorging en hydratatie

Zoals al eerder gezegd gaat een zonnebankcrème een droge huid tegen. Het hydraterende effect van de crème is een belangrijk effect. Tijdens het zonnen verliest je huid vocht, maar de crème kan dit tegenhouden. Hierdoor en door bruiningsversnellers kan de bruining eerder beginnen. Bij een droge huid begint het bruinen na ongeveer acht minuten pas. Een goed gehydrateerde huid kan dus de bruiningsresultaten verbeteren. Daarnaast worden vaak andere huidverzorgende ingrediënten gebruikt, waaronder bijvoorbeeld vitamine E.

Een zonnebankcrème met tinteling

Er zijn ook zonnebankcrèmes die je huid doen tintelen. Als je bruin wordt, worden crèmes die tintelen of sissen warm, waardoor je poriën open gaan staan. Dit kan het bruinen enigszins versnellen. Je hebt echter wel een wat verhoogd risico op irritatie tijdens en na het bruinen. Daarom is een tintelende crème alleen aan te raden voor doorgewinterde zonnebankgebruikers en zeker niet als je een huid hebt die snel geïrriteerd raakt.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Zonnebankcreme

Wat is het verschil tussen gewone zonnebrandcrème en zonnebankcrème?

Gewone zonnebrandcrème beschermt tegen de schadelijke stralen van de zon, terwijl zonnebankcrème speciaal is ontwikkeld om de huid te beschermen tijdens het gebruik van een zonnebank.

Moet ik zonnebankcrème gebruiken als ik al een donkere huidskleur heb?

Ja, ook als je een donkere huidskleur hebt, is het belangrijk om zonnebankcrème te gebruiken. Hoewel een donkere huid meer pigment heeft en minder snel verbrandt, kan het nog steeds schade oplopen door overmatige blootstelling aan UV-stralen.

Hoe vaak moet ik zonnebankcrème opnieuw aanbrengen?

Het is raadzaam om zonnebankcrème elke 2 uur opnieuw aan te brengen. Dit komt omdat de effectiviteit van de crème na verloop van tijd kan afnemen, vooral als gevolg van zweten of wrijving met kleding.

Kan ik gewone zonnebrandcrème gebruiken in plaats van zonnebankcrème?

Hoewel gewone zonnebrandcrème beter is dan helemaal geen bescherming, is het toch aan te raden om specifieke zonnebankcrème te gebruiken. Zonnebankcrème is vaak geformuleerd om de huid te beschermen tegen de specifieke UV-stralen die door zonnebanken worden uitgezonden.

Helpt zonnebankcrème om sneller bruin te worden?

Nee, zonnebankcrème beschermt de huid tegen schade, maar het zal de bruiningssnelheid niet versnellen. Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van een zonnebank nog steeds kan leiden tot huidschade en verhoogd risico op huidkanker, zelfs met het gebruik van zonnebankcrème.

Top 5 Beste kopen
Logo