Warmtepomp Zwembad

Op zoek naar de beste warmtepomp voor je zwembad? Vergelijk hier de top 5 en ontdek welke zwembad warmtepomp perfect bij jouw behoeften past.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
W'eau Mini Power 3 kW zwembad warmtepomp
W'eau Mini Power 3 kW zwembad warmtepomp
Voordelen
Gemakkelijk te installeren door de Plug en Play. Heeft handig grepen, zodat je het eenvoudig kunt plaatsen. Geschikt voor een zwembad tot 12.000 liter. De warmtepomp slaat uit bij het bereiken van de temperatuur.
Nadelen
De warmtepomp heeft geen koelfunctie.
W'eau Mini Power 5 kW zwembad warmtepomp
W'eau Mini Power 5 kW zwembad warmtepomp
Voordelen
Kan gebruikt worden bij een zwembad met een inhoud van wel 20.000 liter. De warmtepomp is lekker compact van formaat. Het aansluiten van de warmtepomp is snel gedaan. De warmtepomp heeft een mooie uitstraling.
Nadelen
Heeft geen ingebouwde Inverter technologie.
Tip: Beste keuze
Fairland Inverter 6 kW zwembad warmtepomp (BNP CR06)
Fairland Inverter 6 kW zwembad warmtepomp (BNP CR06)
Voordelen
De warmtepomp is energiezuinig. De warmtepomp is het hele zwemseizoen te gebruiken. Je behaalt een hoog rendement met deze warmtepomp. Je bereikt snel de temperatuur die je graag wilt.
Nadelen
De warmtepomp is minder stil dan de Full Inverter warmtepompen.
W'eau Full Inverter 7,6 kW zwembad warmtepomp
W'eau Full Inverter 7,6 kW zwembad warmtepomp
Voordelen
Heel energiezuinig, dankzij de Full Inverter techniek. De warmtepomp is een van de betrouwbaarste in zijn soort. Heeft een mooie behuizing. Je kunt de warmtepomp laten communiceren via een App.
Nadelen
Een hoes voor de winterperiode, wordt niet standaard meegeleverd.
Comfort Pool Zwembad warmtepomp ECO+3
Comfort Pool Zwembad warmtepomp ECO+3
Voordelen
Eenvoudig te bedienen met de thermostaatknop. De warmtepomp doet zijn werk al bij 10 graden buitentemperatuur. De warmtepomp is efficiënt en erg energiezuinig. Goede kwaliteit tegen een betaalbare prijs.
Nadelen
Je krijgt slechts twee jaar garantie op de warmtepomp.

Beste Warmtepomp ZwembadKoopgids: Welke Warmtepomp Zwembad is de beste koop van april 2024?

Als je een buitenzwembad in de tuin hebt wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Dit is dan ook de reden dat veel mensen kiezen voor een warmtepomp zwembad. Met een warmtepomp zwembad zorg je ervoor dat je het water tijdens een grote periode van het jaar op temperatuur blijft. Hierdoor kun jij ook tijdens de wat koudere periodes genieten van zwembadwater dat lekker op temperatuur is. Een warmtepomp zwembad is dan ook erg populair onder de zwembad eigenaren.

Is een warmtepomp voor het zwembad milieuvriendelijk?

Doordat ongeveer 80% van de energie die geproduceerd wordt uit de omgevingslucht getrokken wordt is een warmtepomp zwembad zeer milieuvriendelijk. De energiebron is namelijk van een natuurlijke oorsprong en is daarnaast ook nog eens vernieuwbaar. De warmtepomp heeft daarnaast ook maar een klein beetje elektriciteit nodig de je eventueel ook via zonnepanelen op kunt werken. Hierdoor kun jij jouw zwembad altijd op een ecologische én goedkope manier verwarmen.

Geen last van geluidsoverlast

Naast dat een warmtepomp voor het zwembad erg milieuvriendelijk is, heeft de warmtepomp ook als voordeel dat ze geen geluidsoverlast veroorzaken. Voornamelijk de nieuwere generatie warmtepompen produceren vrijwel geen geluid, waardoor jij hier nooit last van zal hebben. Dit komt doordat de meeste warmtepompen voor het zwembad op lucht werken, waar bijna geen geluid bij vrijkomt. Je kunt het geluid van de warmtepomp ongeveer vergelijken met het gezoem van een mug. Ja kunt de warmtepomp daarnaast ook verder van de loungeset en andere meubels in de tuin plaatsen om nog minder last van de pomp te hebben. Hierdoor heb je tijdens het zwemmen en relaxen in het zwembad geen last van een storend effect.

Rond de klok een lekker warm zwembad

Een ander voordeel van een warmtepomp zwembad is dat een warmtepomp in staat is om jouw zwembad gedurende de hele dag te warmen. Je kunt hierdoor de hele dag van een lekker warm zwembad genieten. Dit is anders dan bij een zonneboiler, deze kan het zwembad namelijk enkel overdag verwarmen als de zon aan het schijnen is. Je kunt jouw zonneboiler daarnaast wel met een warmtepomp combineren. Hierdoor kun je overdag energie opwekken als de zon schijnt en het water met de zonneboiler opwarmen. Als het bewolkt is of als de zon al onder is kun je het zwembad verwarmen met de warmtepomp. Hierdoor ben je er toch iedere keer weer van verzekerd dat jouw zwembad op een constante temperatuur is.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Warmtepomp Zwembad

Wat is een warmtepomp voor een zwembad?

Een warmtepomp voor een zwembad is een apparaat dat warmte uit de omgevingslucht haalt en deze gebruikt om het water in het zwembad te verwarmen. Het werkt op elektriciteit en is een energiezuinige manier om het zwembadwater op een comfortabele temperatuur te houden.

Hoe werkt een warmtepomp voor een zwembad?

Een warmtepomp voor een zwembad haalt warmte uit de omgevingslucht met behulp van een ventilator. Deze warmte wordt vervolgens overgedragen aan een koelvloeistof in de warmtepomp. De koelvloeistof verdampt door de warmte en wordt gecomprimeerd, waardoor de temperatuur stijgt. De hete koelvloeistof geeft vervolgens zijn warmte af aan het zwembadwater, waardoor het water opwarmt.

Hoe efficiënt is een warmtepomp voor een zwembad?

Een warmtepomp voor een zwembad is een efficiënte manier om het water te verwarmen. De meeste warmtepompen hebben een COP (Coefficient of Performance) van ongeveer 5, wat betekent dat ze 5 keer meer warmte leveren dan de elektriciteit die ze verbruiken. Dit maakt het een energiezuinige optie in vergelijking met andere methoden van zwembadverwarming.

Kan een warmtepomp voor een zwembad het hele jaar door worden gebruikt?

Een warmtepomp voor een zwembad kan het hele jaar door worden gebruikt, maar de efficiëntie kan variëren afhankelijk van de buitentemperatuur. Over het algemeen werken warmtepompen het beste bij buitentemperaturen tussen de 10 en 35 graden Celsius. Bij lagere temperaturen kan de warmtepomp nog steeds werken, maar zal de efficiëntie lager zijn.

Hoe lang duurt het voordat een warmtepomp voor een zwembad het water opwarmt?

De tijd die nodig is om het water in een zwembad op te warmen met een warmtepomp hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het zwembad, de gewenste temperatuur en de buitentemperatuur. Over het algemeen kan een warmtepomp het water met ongeveer 1-2 graden Celsius per uur verwarmen. Het kan dus enkele uren tot een dag duren om het water op de gewenste temperatuur te brengen, afhankelijk van de omstandigheden.

Top 5 Beste kopen
Logo