Warmtepomp Zwembad
Bijgewerkt: Juni 2024

Warmtepomp Zwembad

Warmtepomp Zwembad

Als je een buitenzwembad in de tuin hebt wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Dit is dan ook de reden dat veel mensen kiezen voor een warmtepomp zwembad. Met een warmtepomp zwembad zorg je ervoor dat je het water tijdens een grote periode van het jaar op temperatuur blijft. Hierdoor kun jij ook tijdens de wat koudere periodes genieten van zwembadwater dat lekker op temperatuur is. Een warmtepomp zwembad is dan ook erg populair onder de zwembad eigenaren.

 

Is een warmtepomp voor het zwembad milieuvriendelijk?

Doordat ongeveer 80% van de energie die geproduceerd wordt uit de omgevingslucht getrokken wordt is een warmtepomp zwembad zeer milieuvriendelijk. De energiebron is namelijk van een natuurlijke oorsprong en is daarnaast ook nog eens vernieuwbaar. De warmtepomp heeft daarnaast ook maar een klein beetje elektriciteit nodig de je eventueel ook via zonnepanelen op kunt werken. Hierdoor kun jij jouw zwembad altijd op een ecologische én goedkope manier verwarmen.

 

Geen last van geluidsoverlast

Naast dat een warmtepomp voor het zwembad erg milieuvriendelijk is, heeft de warmtepomp ook als voordeel dat ze geen geluidsoverlast veroorzaken. Voornamelijk de nieuwere generatie warmtepompen produceren vrijwel geen geluid, waardoor jij hier nooit last van zal hebben. Dit komt doordat de meeste warmtepompen voor het zwembad op lucht werken, waar bijna geen geluid bij vrijkomt. Je kunt het geluid van de warmtepomp ongeveer vergelijken met het gezoem van een mug. Ja kunt de warmtepomp daarnaast ook verder van de loungeset en andere meubels in de tuin plaatsen om nog minder last van de pomp te hebben. Hierdoor heb je tijdens het zwemmen en relaxen in het zwembad geen last van een storend effect.

 

Rond de klok een lekker warm zwembad

Een ander voordeel van een warmtepomp zwembad is dat een warmtepomp in staat is om jouw zwembad gedurende de hele dag te warmen. Je kunt hierdoor de hele dag van een lekker warm zwembad genieten. Dit is anders dan bij een zonneboiler, deze kan het zwembad namelijk enkel overdag verwarmen als de zon aan het schijnen is. Je kunt jouw zonneboiler daarnaast wel met een warmtepomp combineren. Hierdoor kun je overdag energie opwekken als de zon schijnt en het water met de zonneboiler opwarmen. Als het bewolkt is of als de zon al onder is kun je het zwembad verwarmen met de warmtepomp. Hierdoor ben je er toch iedere keer weer van verzekerd dat jouw zwembad op een constante temperatuur is. 

Beste Warmtepomp Zwembad aanbiedingen van Juni 2024