Textielverf
Bijgewerkt: Juni 2023

Textielverf

Textielverf

Ieder mens heeft minstens één kledingstuk die een kleurstelling heeft die niet meer past bij de huidige trends, een beetje is vervaagd, of een vlek heeft die zelfs de beste wasmachine en wasmiddel niet kunnen verwijderen. Dan is het verven van je kleding een fantastische keuze. Je kunt textielverf gebruiken als je het uiterlijk van je kleding of ander textiel helemaal wilt veranderen. Textielverf is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waardoor je kledingstukken in vrijwel iedere gewenste kleur kunt verven. 

 

Verschillende soorten textielverf

Je geeft je geliefde kledingstukken op een tweede kans op leven door ze te verven met textielverf. Je kunt je kleding een frisse, mooie, egale kleur geven door kledingverf te gebruiken. Het is echter cruciaal dat je de juiste kledingverf kiest. Er staan je in deze situatie verschillende oplossingen ter beschikking, dus verstandig kiezen is cruciaal. Je wilt namelijk niet dat je geverfde kleding uit gaat lopen of af gaat geven. Hieronder lichten wij de verschillende soorten textielverf kort voor je toe.

 

Wasmachine textielverf

Textielverf voor wasmachines is een van de populairste keuzes. Deze textielverf is speciaal ontwikkeld om veilig te zijn voor gebruik in de wasmachine. Je kunt naast kleding ook dekbedden of gordijnen kleuren met textielverf voor de wasmachine. Natuurlijk moet je ervoor zorgen dat de textielverf die je gebruikt van de juiste kwaliteit is en dat het compatibel is met de stof die je wilt verven. Bepaalde soorten textielverf mogen niet gebruikt worden om synthetische materialen te kleuren. Viscose is een uitzondering op deze regel. Deze stof is zowel door de mens gemaakt als samengesteld uit natuurlijke materialen. Daarom mag viscose geverfd worden met wasmachine-veilige kledingverf. Met twee wasbeurten en wat droogtijd krijg je het gewenste resultaat.

 

Handwas textielverf

Je kunt ook kiezen voor textielverf voor de handwas als je de kleur van je kleding wilt veranderen, maar ze niet in de wasmachine wilt wassen. Hoewel het gebruik van handwas textielverf arbeidsintensiever is dan het gebruik van een wasmachine, zijn de resultaten net zo mooi. Synthetische materialen zijn in dit geval niet te verven.

 

Spray textielverf

Je kunt er verder ook nog voor kiezen om textielverf spray te gebruiken. Het is eenvoudig om deze textielverf in sprayvorm te gebruiken. Dit komt doordat de textielverf vanuit de pompverstuiver rechtstreeks op het te kleuren doek wordt gespoten. Het is cruciaal om een stuk karton tussen twee stukken doek te schuiven om te voorkomen dat de verf doorlekt. Een flesje van 100 ml dekt 0,5 m2 bij dekkende verf of 1 m2 bij spuiten. Om de verf volledig te laten bedekken moet je misschien meerdere lagen aanbrengen. Het is belangrijk te begrijpen dat zachtjes duwen op de pomp een grotere dekking oplevert dan abrupt pompen. Je krijgt een spettereffect als je de pomp maar half indrukt.

Beste Textielverf aanbiedingen van Juni 2023