delen





Tegenwoordig is bijna elk huishoudelijk apparaat slim, dus inmiddels kun je ook gebruik maken van een slimme thermostaat. En omdat deze goed voor zichzelf kan denken, kan dat je een hoop geld besparen. Natuurlijk behoud jij de controle. Als jij wilt dat het warmer of koeler wordt binnen, kun je dat zelf aangeven. Maar dankzij de slimme programma’s van deze thermostaat kan deze met diverse factoren rekening houden. Denk aan een zomer- of winterprogramma. Of een programma voor wanneer je thuis bent of wanneer niet. Hieronder wordt de slimme thermostaat in meer detail besproken.
Smart of slim: het zijn termen die inmiddels voor vele huishoudelijke apparaten worden gezet. Maar wat houdt het nu precies in wanneer een apparaat slim is? In het geval van een slimme thermostaat houdt het in dat deze voorzien is van wifi. Waar je bij oude thermostaten de boel handmatig moest bepalen, kan dit vanaf nu middels een app. Via de smartphone kun je zelf de temperatuur bepalen. Vaak zijn er ook automatische programma’s beschikbaar of kun je tijden instellen wanneer de temperatuur hoger of juist lager mag zijn. Slimme thermostaten kunnen onderdeel van de domotica binnen je woning worden, waardoor je alles automatiseert.
Het grootste pluspunt van een slimme thermostaat is het feit dat je voortaan alles van afstand kunt regelen. Als je wilt dat huis al lekker op temperatuur is wanneer je thuis arriveert na werk, regel je dit met je smartphone vanaf je werk. Het vergroot je mogelijkheden. Bovendien valt een hoop te automatiseren. Een tijdschema kan ingesteld worden. Daarnaast kunnen thermostaten leren, zodat ze jouw schema perfect tot zich nemen. Nadeel van een slimme thermostaat is dat je jouw verbruik niet kunt bijhouden zonder slimme meter of app.
Ten eerste kun je jezelf natuurlijk afvragen: heb ik een slimme thermostaat nodig? Vooral voor mensen met een vast ritme is dit handig, want de thermostaat past zich hier op aan. Bij het kopen van een slimme thermostaat kun je in de gaten houden of deze alleen gebruikt kan worden voor de CV-ketel, of ook voor de vloerverwarming. Als een slimme thermostaat compatibel is met een smart home applicatie, kun je deze onderdeel maken van de domotica binnen je woning.
Een blik op de meest verkochte merken binnen het assortiment van verscheidene webshops leert ons dat Tado het op dit moment goed dit. Zij verkopen handige startpakketten met alles er op en er aan. Ook Google Nest en Honeywell zijn populair bij de Nederlandse consument.
Geen berichten voor deze criteria.Een slimme thermostaat is een digitaal apparaat dat je helpt de temperatuur in je huis te regelen via een app op je smartphone, tablet of computer. Het kan leren van je gedrag, zich aanpassen aan weersveranderingen en je energieverbruik optimaliseren.
Ja, een slimme thermostaat kan energiebesparingen opleveren door efficiënter te verwarmen en door je inzicht te geven in je verbruik. Hoeveel je bespaart, hangt af van je huidige verbruik en hoe je de thermostaat instelt.
Niet altijd. Hoewel veel slimme thermostaten ontworpen zijn om te werken met een verscheidenheid aan systemen, is het belangrijk de specificaties te controleren en, indien nodig, advies in te winnen voordat je er een aanschaft.
Voor de meeste huishoudens is de installatie relatief eenvoudig, vooral als je al een moderne thermostaat hebt. Sommige modellen kunnen echter een professionele installatie vereisen, afhankelijk van je verwarmingssysteem.
Een programmeerbare thermostaat stelt je in staat om vooraf temperaturen in te stellen voor bepaalde dagen en tijden. Een slimme thermostaat gaat verder: het leert van je gedrag, kan op afstand worden bediend via apps en biedt vaak gedetailleerde energierapporten.
Inhoud