delen





Wanneer je een abonnement afsluit voor je smartphone of mobiele telefoon, betaal je vaak voor je verbruik en je apparaat tegelijkertijd. Een abonnement sluit je doorgaans af voor één of twee jaar. Iedere maand betaal je daarvoor een bepaald bedrag. Daarmee betaal je je apparaat, maar betaal je ook voor je dataverbruik en bellen en sms’en. Bij een sim only provider betaal je alleen voor je verbruik. Je kunt je simkaart dan in verschillende toestellen gebruiken. Dit is handig als je een mobieltje of smartphone hebt waar je nog prima mee vooruit kunt.
Ook is een sim only provider handig wanneer je behoefte hebt om altijd het nieuwste model smartphone te hebben. Het is dan wel handig om een nieuw model aan te schaffen dat simlock vrij is. Het idee van een sim only provider is dus dat je alleen betaalt voor je simkaart. Net als andere abonnementen betaal je iedere maand en bepaal je vooraf wat je verbruik is waarvoor je gaat betalen. Per provider verschillen de prijzen. Vaak heb je een bepaald maximum voor je data, maar kun je onbeperkt bellen en sms’en. Maar dit is niet altijd het geval.
Een abonnement bij een sim only provider sluit je ook voor één of twee jaar af. Je kunt je simkaart dan in meerdere telefoons gebruiken. Of je kunt je oude telefoon blijven gebruiken met je nieuwe simkaart. Wel zo gemakkelijk. Het werkt over het algemeen zo dat je meer betaalt per maand als je meer data in je abonnement kiest. Kies je voor 2 GB per maand, dan betaal je meer dan wanneer je 5 GB per maand kiest. Dit geldt ook voor belminuten of sms’jes. Meestal zijn tweejarige abonnementen goedkoper dan eenjarige abonnementen.
Er zijn verschillende sim only providers waar je je abonnement kunt afsluiten. Grote providers zijn bijvoorbeeld Vodafone, T-Mobile en KPN. Minder grote sim only providers zijn onder andere Simpel, Simyo en Telfort. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook nog sim only providers zoals Budget Mobiel, Youfone, Ben, Lebara of Hollands Nieuwe. De één is niet per definitie beter of goedkoper of slechter of duurder dan de andere. Het hangt vooral af van waar je naar op zoek bent in je abonnement.
Want net als bij een abonnement met toestel zul je moeten nagaan wat je verbruik is en dus wat je nodig hebt uit je abonnement. Als je kiest voor een abonnement met minder data, maar je verbruikt meer dan je in je abonnement hebt, dan moet je voor je extra verbruik namelijk weer bijbetalen. Kijk dus goed naar je huidige verbruik of ga na wat je denkt nodig te hebben. Let ook op of je belminuten en sms’jes inderdaad onbeperkt zijn, want dit is niet altijd het geval. Bij sommige providers heb je ook de optie om je abonnement tijdens de looptijd aan te passen – kijk dus ook naar de voorwaarden.
Geen berichten voor deze criteria.Een sim only provider is een telecomaanbieder die alleen simkaarten aanbiedt zonder een bijbehorend toestel. Je kunt dus zelf een simkaart kopen en deze in je eigen simlockvrije telefoon plaatsen.
Een sim only abonnement is vaak goedkoper dan een abonnement met een toestel, omdat je niet betaalt voor de kosten van het toestel. Daarnaast heb je meer flexibiliteit, omdat je kunt kiezen voor kortlopende contracten en eenvoudig kunt overstappen naar een andere provider.
Ja, je kunt je huidige telefoon blijven gebruiken met een sim only abonnement, zolang deze simlockvrij is. Je kunt je simkaart gewoon in je huidige telefoon plaatsen en gebruikmaken van de diensten van de sim only provider.
Ja, je kunt je nummer behouden bij het overstappen naar een sim only provider. Dit proces wordt nummerbehoud genoemd en de sim only provider zal dit voor jou regelen. Je hoeft alleen maar aan te geven dat je je nummer wilt behouden tijdens het aanvragen van het sim only abonnement.
Ja, een sim only provider biedt ook internetbundels aan. Je kunt kiezen uit verschillende databundels, afhankelijk van je internetgebruik. Deze bundels kunnen variëren in grootte en snelheid, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw behoeften past.