Sim Only Provider
Bijgewerkt: Juli 2024

Sim Only Provider

Sim Only Provider

Onafhankelijk van je toestel met een sim only provider

Wanneer je een abonnement afsluit voor je smartphone of mobiele telefoon, betaal je vaak voor je verbruik en je apparaat tegelijkertijd. Een abonnement sluit je doorgaans af voor één of twee jaar. Iedere maand betaal je daarvoor een bepaald bedrag. Daarmee betaal je je apparaat, maar betaal je ook voor je dataverbruik en bellen en sms’en. Bij een sim only provider betaal je alleen voor je verbruik. Je kunt je simkaart dan in verschillende toestellen gebruiken. Dit is handig als je een mobieltje of smartphone hebt waar je nog prima mee vooruit kunt.

 

Hoe werkt sim only?

Ook is een sim only provider handig wanneer je behoefte hebt om altijd het nieuwste model smartphone te hebben. Het is dan wel handig om een nieuw model aan te schaffen dat simlock vrij is. Het idee van een sim only provider is dus dat je alleen betaalt voor je simkaart. Net als andere abonnementen betaal je iedere maand en bepaal je vooraf wat je verbruik is waarvoor je gaat betalen. Per provider verschillen de prijzen. Vaak heb je een bepaald maximum voor je data, maar kun je onbeperkt bellen en sms’en. Maar dit is niet altijd het geval. 

 

Voordelen van sim only

Een abonnement bij een sim only provider sluit je ook voor één of twee jaar af. Je kunt je simkaart dan in meerdere telefoons gebruiken. Of je kunt je oude telefoon blijven gebruiken met je nieuwe simkaart. Wel zo gemakkelijk. Het werkt over het algemeen zo dat je meer betaalt per maand als je meer data in je abonnement kiest. Kies je voor 2 GB per maand, dan betaal je meer dan wanneer je 5 GB per maand kiest. Dit geldt ook voor belminuten of sms’jes. Meestal zijn tweejarige abonnementen goedkoper dan eenjarige abonnementen. 

 

Sim only providers

Er zijn verschillende sim only providers waar je je abonnement kunt afsluiten. Grote providers zijn bijvoorbeeld Vodafone, T-Mobile en KPN. Minder grote sim only providers zijn onder andere Simpel, Simyo en Telfort. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook nog sim only providers zoals Budget Mobiel, Youfone, Ben, Lebara of Hollands Nieuwe. De één is niet per definitie beter of goedkoper of slechter of duurder dan de andere. Het hangt vooral af van waar je naar op zoek bent in je abonnement. 

 

Waar op letten bij afsluiten abonnement

Want net als bij een abonnement met toestel zul je moeten nagaan wat je verbruik is en dus wat je nodig hebt uit je abonnement. Als je kiest voor een abonnement met minder data, maar je verbruikt meer dan je in je abonnement hebt, dan moet je voor je extra verbruik namelijk weer bijbetalen. Kijk dus goed naar je huidige verbruik of ga na wat je denkt nodig te hebben. Let ook op of je belminuten en sms’jes inderdaad onbeperkt zijn, want dit is niet altijd het geval. Bij sommige providers heb je ook de optie om je abonnement tijdens de looptijd aan te passen – kijk dus ook naar de voorwaarden.

Beste Sim Only Provider aanbiedingen van Juli 2024