Sim Only Provider

Op zoek naar de beste sim only provider? Vergelijk hier de top 5 aanbieders en vind de perfecte deal voor jouw mobiele telefoon.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Youfone
Youfone
Voordelen
Je telefoon abonnement kun je tussentijds wijzigen. Het is mogelijk je telefoonnummer mee te verhuizen naar YouFone. Je bepaalt zelf het bedrag van je bel en databundel. Het abonnement is iedere maand te verlengen zolang jij dit wilt.
Nadelen
De kosten voor bellen in het buitenland zijn anders dan binnen Nederland.
Waar te koop?
Ben
Ben
Voordelen
Wanneer jij MB’s te kort komt kun je eenvoudig een extra bundel aanzetten. Ben is voor iedereen. Voor iedere vriend die jij aanmeldt krijg je een leuk extraatje. Je kunt bundels eenvoudig wijzigen in de App. Je kunt zelf je internetsnelheid bepalen.
Nadelen
Studenten ontvangen extra kortingen op de abonnementen.
Waar te koop?
Tip: Beste keuze
Simyo
Simyo
Voordelen
Het rekeningoverzicht is duidelijk en helder. Klantvriendelijke medewerkers als je hulp nodig hebt. Een abonnement die aansluit op jouw wensen. Iedere maand je bundel omhoog of omlaag zetten. Betrouwbaar netwerk, hierdoor ben je altijd te bereiken.
Nadelen
Je kunt MB’s pas extra aanschaffen als je huidige bundel op is.
Waar te koop?
Tele2
Tele2
Voordelen
Verdien leuke voordelen als jij een vriend aanmeldt met het vriendenvoordeel. Je kunt kiezen voor een abonnement die maandelijks opzegbaar is. Een internetbundel voor iedereen, dus ook voor de grootverbruikers. Gratis je nummer meenemen naar Tele2. Super snel streamen.
Nadelen
Je moet goed kijken naar de dekking.
Waar te koop?
Simpel
Simpel
Voordelen
Een abonnement voor een betaalbare prijs. De controle over het gebruik en de kosten van je plafond. De simkaarten zijn geschikt voor ieder type toestel. Gesprekken worden afgerond per seconde. Simpel is flexibel en eenvoudig aan te passen.
Nadelen
Voordat je een abonnement afsluit is het handig naar de dekkingskaart te kijken.
Waar te koop?

Beste Sim Only ProviderKoopgids: Welke Sim Only Provider is de beste koop van april 2024?

Onafhankelijk van je toestel met een sim only provider

Wanneer je een abonnement afsluit voor je smartphone of mobiele telefoon, betaal je vaak voor je verbruik en je apparaat tegelijkertijd. Een abonnement sluit je doorgaans af voor één of twee jaar. Iedere maand betaal je daarvoor een bepaald bedrag. Daarmee betaal je je apparaat, maar betaal je ook voor je dataverbruik en bellen en sms’en. Bij een sim only provider betaal je alleen voor je verbruik. Je kunt je simkaart dan in verschillende toestellen gebruiken. Dit is handig als je een mobieltje of smartphone hebt waar je nog prima mee vooruit kunt.

Hoe werkt sim only?

Ook is een sim only provider handig wanneer je behoefte hebt om altijd het nieuwste model smartphone te hebben. Het is dan wel handig om een nieuw model aan te schaffen dat simlock vrij is. Het idee van een sim only provider is dus dat je alleen betaalt voor je simkaart. Net als andere abonnementen betaal je iedere maand en bepaal je vooraf wat je verbruik is waarvoor je gaat betalen. Per provider verschillen de prijzen. Vaak heb je een bepaald maximum voor je data, maar kun je onbeperkt bellen en sms’en. Maar dit is niet altijd het geval.

Voordelen van sim only

Een abonnement bij een sim only provider sluit je ook voor één of twee jaar af. Je kunt je simkaart dan in meerdere telefoons gebruiken. Of je kunt je oude telefoon blijven gebruiken met je nieuwe simkaart. Wel zo gemakkelijk. Het werkt over het algemeen zo dat je meer betaalt per maand als je meer data in je abonnement kiest. Kies je voor 2 GB per maand, dan betaal je meer dan wanneer je 5 GB per maand kiest. Dit geldt ook voor belminuten of sms’jes. Meestal zijn tweejarige abonnementen goedkoper dan eenjarige abonnementen.

Sim only providers

Er zijn verschillende sim only providers waar je je abonnement kunt afsluiten. Grote providers zijn bijvoorbeeld Vodafone, T-Mobile en KPN. Minder grote sim only providers zijn onder andere Simpel, Simyo en Telfort. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook nog sim only providers zoals Budget Mobiel, Youfone, Ben, Lebara of Hollands Nieuwe. De één is niet per definitie beter of goedkoper of slechter of duurder dan de andere. Het hangt vooral af van waar je naar op zoek bent in je abonnement.

Waar op letten bij afsluiten abonnement

Want net als bij een abonnement met toestel zul je moeten nagaan wat je verbruik is en dus wat je nodig hebt uit je abonnement. Als je kiest voor een abonnement met minder data, maar je verbruikt meer dan je in je abonnement hebt, dan moet je voor je extra verbruik namelijk weer bijbetalen. Kijk dus goed naar je huidige verbruik of ga na wat je denkt nodig te hebben. Let ook op of je belminuten en sms’jes inderdaad onbeperkt zijn, want dit is niet altijd het geval. Bij sommige providers heb je ook de optie om je abonnement tijdens de looptijd aan te passen – kijk dus ook naar de voorwaarden.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Sim Only Provider

Wat is een sim only provider?

Een sim only provider is een telecomaanbieder die alleen simkaarten aanbiedt zonder een bijbehorend toestel. Je kunt dus zelf een simkaart kopen en deze in je eigen simlockvrije telefoon plaatsen.

Wat zijn de voordelen van een sim only abonnement?

Een sim only abonnement is vaak goedkoper dan een abonnement met een toestel, omdat je niet betaalt voor de kosten van het toestel. Daarnaast heb je meer flexibiliteit, omdat je kunt kiezen voor kortlopende contracten en eenvoudig kunt overstappen naar een andere provider.

Kan ik mijn huidige telefoon blijven gebruiken met een sim only abonnement?

Ja, je kunt je huidige telefoon blijven gebruiken met een sim only abonnement, zolang deze simlockvrij is. Je kunt je simkaart gewoon in je huidige telefoon plaatsen en gebruikmaken van de diensten van de sim only provider.

Kan ik mijn nummer behouden bij het overstappen naar een sim only provider?

Ja, je kunt je nummer behouden bij het overstappen naar een sim only provider. Dit proces wordt nummerbehoud genoemd en de sim only provider zal dit voor jou regelen. Je hoeft alleen maar aan te geven dat je je nummer wilt behouden tijdens het aanvragen van het sim only abonnement.

Biedt een sim only provider ook internetbundels aan?

Ja, een sim only provider biedt ook internetbundels aan. Je kunt kiezen uit verschillende databundels, afhankelijk van je internetgebruik. Deze bundels kunnen variëren in grootte en snelheid, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw behoeften past.

Top 5 Beste kopen
Logo