delen





Verlichting zoals je dit nog nooit hebt gezien, dat is wat de Philips Hue je te bieden heeft. Tegenwoordig zijn er smart varianten van bijna alles, van je smart phone tot aan een slimme thermostaat. Verbazingwekkend is het dan ook niet dat er inmiddels ook slimme varianten van lampen zijn. Philips is altijd innovatief geweest op dit vlak, met recht te bestempelen als een voorloper. Daarom zijn zij ook één van de eerste merken die slimme verlichting in hun assortiment hebben. Maar wat houdt slimme verlichting precies in? Welke varianten zijn er binnen het aanbod van de Philips Hue te vinden? En hoe installeer je deze? Hieronder krijg je antwoord op al deze prangende vragen.
Philips Hue is een lijn binnen het assortiment van dit merk waarbij de focus ligt op slimme verlichting. Deze heb je in allerlei soorten en maten: gewone lampen, lampen met armatuur, buitenverlichting, gekleurde lampen, tafellampen, led strips en ga zo maar door. Binnen deze serie heeft Philips diverse producten uitgebracht naast de losse lampen. Denk aan series zoals Beyond, Lightstrips, Adore, Runner, Explore, Outdoor, Fair en nog veel meer.
Waar je vroeger lampen met de lichtknop moest bedienen, is het inmiddels mogelijk om je lampen ook van afstand te bedienen. Smart verlichting refereert dan ook vooral naar het feit dat je deze van afstand kunt bedienen middels een app op je smartphone. Het instellen van je lampen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Bovendien zijn tijdschema’s mogelijk, zodat je zelf bepaalt wanneer lampen uit en aan gaan. Als je even weg bent, kunt je zelf lampen aan- en uitschakelen. Dit kan bijvoorbeeld inbrekers afschrikken.
Het aanbod binnen de Philips Hue lijn is groot. Ten eerste heb je de starter kits, waarmee je kunt beginnen om jouw huis over te zetten van gewone verlichting naar smart verlichting. Je kunt kiezen voor losse slimme lampen, die in allerlei kleuren en uitgaves verkrijgbaar zijn. Ook is er slimme verlichting met armatuur en slimme lampen voor buiten. Diverse accessoires voor deze lampen zijn los verkrijgbaar bij diverse webshops.
Het installeren van Philips Hue is vrij eenvoudig. Ten eerste plaats je de lampen, zodat deze voorzien zijn van stroom. Daarna dien je de zogenaamde Bridge aan te sluiten. Deze vormt de basis en legt de connectie tussen de lampen en de Philips Hue app. Deze moet je natuurlijk nog wel even op je telefoon downloaden. Via je smartphone maak je verbinding met de Bridge, waarna je de lampen kunt aansturen vanuit deze app. Hierna rest nog één laatste stap: genieten van de mooie Philips Hue verlichting binnen je woning.
Geen berichten voor deze criteria.Philips Hue is een serie slimme verlichtingsproducten, waaronder lampen, schakelaars en sensoren, die kunnen worden bediend en gepersonaliseerd via een app of stemassistent.
Ja, de Philips Hue Bridge is essentieel om alle functies van de Philips Hue lampen te benutten, zoals bediening op afstand en integratie met andere smart home-systemen
Ja, Philips Hue is compatibel met veel populaire slimme thuisplatforms zoals Apple HomeKit, Google Assistant, en Amazon Alexa.
Ja, afhankelijk van het model dat je kiest, kun je zowel de kleur als de helderheid aanpassen om de perfecte sfeer voor elke situatie te creëren.
Philips Hue lampen hebben een geschatte levensduur van 15.000 tot 25.000 uur, afhankelijk van het specifieke model en het gebruik.