Philips Hue

Philips Hue biedt een wereld van slimme verlichtingsopties. Bij het vergelijken van deze producten proberen we de perfecte sfeer in elke ruimte te vinden.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Google Nest Mini Philips Hue Starter Pack
Google Nest Mini Philips Hue Starter Pack
Voordelen
Zeer compleet starters pakket. Gemakkelijk te installeren. Prachtig licht. Veel mogelijkheden. Verstaat je zeer goed, ook als je fluistert.
Nadelen
De Google Nest mini is een kleine speaker, het geluid kan niet heel hard.
Philips Hue Bridge
Philips Hue Bridge
Voordelen
Basis voor jouw Philips Hue lichtsysteem. Bediening op afstand met smartphone. Veel connectiemogelijkheden. Lampen toevoegen werkt zeer eenvoudig. Stijlvolle vormgeving.
Nadelen
Het aansluitsnoer had iets langer gemogen.
Tip: Beste keuze
Philips Hue White & Colour Starter Pack E27
Philips Hue White & Colour Starter Pack E27
Voordelen
Kiezen uit 16 miljoen kleuren. Uit te breiden tot 50 Hue lampen. Inclusief afstandsbediening. Makkelijk te installeren. Voortreffelijke dim mogelijkheden.
Nadelen
Stabiel WIFI netwerk nodig om alles te laten werken.
Philips Hue Filament
Philips Hue Filament
Voordelen
Aantrekkelijk geprijsd. Beschikbaar in verschillende modellen. Lamp is dimbaar. Geen bridge nodig. Via Bluetooth direct te koppen aan jouw telefoon.
Nadelen
Deze Philips hue lamp geeft slechts licht in 1 kleur.
Philips Hue Lightstrip
Philips Hue Lightstrip
Voordelen
Makkelijk op maat te knippen. Flexibele verlichting. Bedienen met dimmer of app. Gemakkelijk te monteren. Uitstekende kleurweergave. Plakstrip werkt op ieder materiaal.
Nadelen
Indien je de strip eenmaal hebt ingekort kan je deze niet meer verlengen.

Beste Philips HueKoopgids: Welke Philips Hue is de beste koop van februari 2024?

Verlichting zoals je dit nog nooit hebt gezien, dat is wat de Philips Hue je te bieden heeft. Tegenwoordig zijn er smart varianten van bijna alles, van je smart phone tot aan een slimme thermostaat. Verbazingwekkend is het dan ook niet dat er inmiddels ook slimme varianten van lampen zijn. Philips is altijd innovatief geweest op dit vlak, met recht te bestempelen als een voorloper. Daarom zijn zij ook één van de eerste merken die slimme verlichting in hun assortiment hebben. Maar wat houdt slimme verlichting precies in? Welke varianten zijn er binnen het aanbod van de Philips Hue te vinden? En hoe installeer je deze? Hieronder krijg je antwoord op al deze prangende vragen.

Wat is Philips Hue verlichting?

Philips Hue is een lijn binnen het assortiment van dit merk waarbij de focus ligt op slimme verlichting. Deze heb je in allerlei soorten en maten: gewone lampen, lampen met armatuur, buitenverlichting, gekleurde lampen, tafellampen, led strips en ga zo maar door. Binnen deze serie heeft Philips diverse producten uitgebracht naast de losse lampen. Denk aan series zoals Beyond, Lightstrips, Adore, Runner, Explore, Outdoor, Fair en nog veel meer.

Waar je vroeger lampen met de lichtknop moest bedienen, is het inmiddels mogelijk om je lampen ook van afstand te bedienen. Smart verlichting refereert dan ook vooral naar het feit dat je deze van afstand kunt bedienen middels een app op je smartphone. Het instellen van je lampen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Bovendien zijn tijdschema’s mogelijk, zodat je zelf bepaalt wanneer lampen uit en aan gaan. Als je even weg bent, kunt je zelf lampen aan- en uitschakelen. Dit kan bijvoorbeeld inbrekers afschrikken.

Welke soorten en maten Philips Hue verlichting zijn er allemaal?

Het aanbod binnen de Philips Hue lijn is groot. Ten eerste heb je de starter kits, waarmee je kunt beginnen om jouw huis over te zetten van gewone verlichting naar smart verlichting. Je kunt kiezen voor losse slimme lampen, die in allerlei kleuren en uitgaves verkrijgbaar zijn. Ook is er slimme verlichting met armatuur en slimme lampen voor buiten. Diverse accessoires voor deze lampen zijn los verkrijgbaar bij diverse webshops.

Hoe installeer ik mijn Philips Hue verlichting?

Het installeren van Philips Hue is vrij eenvoudig. Ten eerste plaats je de lampen, zodat deze voorzien zijn van stroom. Daarna dien je de zogenaamde Bridge aan te sluiten. Deze vormt de basis en legt de connectie tussen de lampen en de Philips Hue app. Deze moet je natuurlijk nog wel even op je telefoon downloaden. Via je smartphone maak je verbinding met de Bridge, waarna je de lampen kunt aansturen vanuit deze app. Hierna rest nog één laatste stap: genieten van de mooie Philips Hue verlichting binnen je woning.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over Philips Hue

Wat is Philips Hue precies?

Philips Hue is een serie slimme verlichtingsproducten, waaronder lampen, schakelaars en sensoren, die kunnen worden bediend en gepersonaliseerd via een app of stemassistent.

Heb ik een Philips Hue Bridge nodig om de lampen te gebruiken?

Ja, de Philips Hue Bridge is essentieel om alle functies van de Philips Hue lampen te benutten, zoals bediening op afstand en integratie met andere smart home-systemen

Zijn Philips Hue lampen compatibel met andere slimme home systemen?

Ja, Philips Hue is compatibel met veel populaire slimme thuisplatforms zoals Apple HomeKit, Google Assistant, en Amazon Alexa.

Kan ik de kleur en helderheid van mijn Philips Hue lampen aanpassen?

Ja, afhankelijk van het model dat je kiest, kun je zowel de kleur als de helderheid aanpassen om de perfecte sfeer voor elke situatie te creëren.

Hoe lang gaat een Philips Hue lamp mee?

Philips Hue lampen hebben een geschatte levensduur van 15.000 tot 25.000 uur, afhankelijk van het specifieke model en het gebruik.

Top 5 Beste kopen
Logo