Notenkraker Kerst

Op zoek naar de beste notenkraker kerst voor een feestelijke tafel? Ontdek hier de top 5 beste notenkrakers kerst en maak je keuze!
Notenkraker Kerst
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Notenkraker L 40CM -Notenkraker kerst
Notenkraker L 40CM -Notenkraker kerst
Voordelen
Grote notenkraker met een hoogte van 40 cm. Brengt je gelijk in een kerstemming. Leuk als decoratie in huis tijdens de feestdagen. Heeft een traditioneel en klassiek uiterlijk dat goed past bij een traditionele kerst. Verkrijgbaar in meerdere varianten.
Nadelen
Enkel voor de sier te gebruiken.
Notenkraker Kerst Kerstversiering Kerstdecoratie Zwaard
Notenkraker Kerst Kerstversiering Kerstdecoratie Zwaard
Voordelen
Leuke vormgeving met een zwaardje. Ideaal als versiering in huis. Gemaakt van hout van hoogwaardige kwaliteit. Versierd met verschillende populaire en klassieke kerstelementen. Met de hand geschilderd en voorzien van veel details.
Nadelen
Is wat kleiner dan andere notenkrakers kerst.
Tip: Beste keuze
Notenkraker XL 80CM -Notenkraker kerst
Notenkraker XL 80CM -Notenkraker kerst
Voordelen
Erg leuk als cadeau voor jezelf of voor iemand anders. Extra groot formaat van maar liefst 80 cm. Ideaal als groot decoratiestuk voor tijdens de kerstdagen. Kan op verschillende plekken in huis neergezet worden.
Nadelen
Dankzij het grote formaat kan de notenkraker wat moeilijker te combineren zijn met andere versieringen.
Notenkraker Kerst Kerstversiering Kerstdecoratie Binnen Notenkraker Figuur Stok
Notenkraker Kerst Kerstversiering Kerstdecoratie Binnen Notenkraker Figuur Stok
Voordelen
Heeft een ander ontwerp dan de meeste notenkrakers voor kers. Aangekleed met een sierlijke stok en een mooie kroon. Van hoogwaardige kwaliteit en hoogwaardig hout. Zeer geliefd als kerstdecoratie in huis. Met de hand geschilderd.
Nadelen
Minder klassiek dan andere notenkrakers.
Hollywood Queen Notenkraakster - Kurt s Adler
Hollywood Queen Notenkraakster - Kurt s Adler
Voordelen
Unieke notenkraker in de vorm van een queen of harts. Aangekleed met veel verschillende details. Erg leuk als je een andere soort notenkraker neer wilt zetten.
Nadelen
Lijkt niet heel erg op een notenkraker.

Beste Notenkraker KerstKoopgids: Welke Notenkraker Kerst is de beste koop van juni 2024?

Grote notenkrakers van hout zie je op elke kerstmarkt in Duitsland terug, maar ook in Groot-Brittannië en Nederland zie je vaak een notenkraker kerst. Meestal hebben ze een rode basis, met zwarte en gele accenten. Er zijn ook notenkrakers verkrijgbaar met heel andere tinten die erg van elkaar verschillen. Hierdoor kun je ze erg leuk met jouw interieur en andere kerstdecoratie combineren. Maar wat is eigenlijk het echte verhaal achter deze houten poppen en hoe ze zijn ontstaan? 

De oorsprong van de notenkraker kerst

Stenen, handen en zelfs tanden werden vroeger gebruikt om noten open te kunnen breken. Later bouwden ambachtslieden apparaten van hout of metaal met schroeven en hefbomen die de harde dop van de noot konden breken zonder dat de noot zelf beschadigd werd. In de Middeleeuwen was een notenkraker, gemaakt van hout en versierd met allemaal afbeeldingen, een symbool van rijkdom. Notenkrakers worden dus al geruime tijd gebruikt en niet alleen tijdens kerst.

De beroemde notenkraker koning

Wilhelm Friedrich Füchtner maakte in 1865 in zijn atelier een notenkraker naar een ontwerp uit het boek ” König Nussknacker und der armer Reinhold,” dat in 1851 werd gepubliceerd. Het eindproduct was het prototype voor de traditionele notenkraker, die leek op een koning gekleed in rood, geel en zwart en met een kroon op, terwijl hij de noot kraakte met zijn tanden. In een verwante ontwikkeling was Füchtner de pionier in de productie van notenkrakers voor massaproductie.

Waarom notenkraker kerst?

Je vraagt je misschien af wat notenkrakers nu eigenlijk met kerst te maken hebben. Er wordt algemeen aangenomen dat dit komt doordat er tijdens de feestdagen aanzienlijk meer gebakken wordt, wat onvermijdelijk leidt tot een grotere vraag naar noten. Als gevolg daarvan is december historisch gezien de maand waarin de notenkraker het meest gebruikt wordt. Toen de notenkraker werd omgevormd tot de vorm van een pop, evolueerde hij op natuurlijke wijze tot een leuk speeltje voor de jeugd.

Notenkrakers kerst als versiering

In de moderne tijd worden notenkrakers niet meer zo vaak gebruikt waarvoor ze bedoeld waren. We hangen ze nog wel op in huis als kerstversiering, maar we gebruiken ze niet meer om noten te kraken. Desondanks worden ze wel nog steeds op de gebruikelijke manier met de hand gemaakt, door de kunstenaars en ambachtslieden. Daarnaast zijn er in de moderne tijd nu allerlei varianten verkrijgbaar, zoals notenkrakers die zijn ontworpen om eruit te zien als peperkoekmannetjes of de Kerstman.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Notenkraker Kerst

Wat is de notenkraker en waar komt het vandaan?

De notenkraker is een ballet dat voor het eerst werd opgevoerd in 1892 in Rusland. Het is gebaseerd op het verhaal “De Notenkraker en de Muizenkoning” van E.T.A. Hoffmann.

Wat is het verhaal van de notenkraker?

Het verhaal van de notenkraker gaat over een meisje genaamd Clara, wiens kerstavond magisch wordt wanneer haar notenkrakerpop tot leven komt en haar meeneemt op een avontuurlijk reis door een betoverd koninkrijk.

Waarom wordt de notenkraker vaak opgevoerd tijdens de kerstperiode?

De notenkraker is een klassiek kerstballet geworden omdat het verhaal zich afspeelt tijdens kerstavond en het betoverende koninkrijk dat Clara bezoekt vol zit met kerstvreugde en feestelijkheden.

Wie componeerde de muziek voor de notenkraker?

De muziek voor de notenkraker werd gecomponeerd door Pyotr Ilyich Tchaikovsky, een Russische componist. Zijn muziek voor de notenkraker is wereldberoemd geworden en wordt vaak geassocieerd met de kerstperiode.

Is de notenkraker geschikt voor kinderen?

Ja, de notenkraker is een familievoorstelling en is zeer geschikt voor kinderen. Het betoverende verhaal en de prachtige muziek zorgen voor een magische ervaring die zowel kinderen als volwassenen zal betoveren.

Top 5 Beste kopen
Logo