Nature Regenton
Bijgewerkt: Maart 2023

Nature Regenton

Nature Regenton

Als er een lange periode geen regen is gevallen merk je dat direct aan je tuin. Om de planten in jouw tuin in leven te houden moeten ze namelijk wel regelmatig gesproeid worden. Je wilt dan niet iedere keer grijpen naar het normale kraanwater. Gelukkig is er een veel duurzamere manier om jouw planten water te kunnen geven, namelijk met een Nature regenton. Een Nature regenton vangt tijdens de periodes dat het wél veel regent veel regenwater op, wat je vervolgens kunt gebruiken om jouw gieter mee te vullen en jouw planten water mee te geven. Hierdoor maak je optimaal gebruik van het regenachtige Nederlandse klimaat, ook als er een droogte is.

 

Tips bij het kiezen van een Nature regenton

Als je van plan bent om schoon drinkwater te besparen en de planten water te geven met regenwater is een Nature regenton onmisbaar. Er zijn Nature regentonnen in alle soorten en maten. Maar hoe kies je nu het juiste model? Hieronder geven wij enkele tips bij het kiezen van een Nature regenton.

 

Kijk naar het volume

We beginnen even met wat achtergrondinformatie. In Nederland valt er jaarlijks per vierkante meter ongeveer 780 liter water. Een deel van dit water verdampt en er blijft ook een deel van het water over dat via de regenpijp naar beneden komt en door een regenton opgevangen kan worden. Omdat in ons land de neerslag redelijk gelijk over het hele jaar is verdeel kun je ervan uitgaan dat er ongeveer 50 mm per maand opgevangen kan worden in een regenton. Als je iedere maand een volle regenton wilt hebben kijk je naar het volume van de regenton en het dakoppervlak. Zo heeft een regenton van 200 liter minimaal 4 m2 aan dakoppervlak nodig. Vaak is het dakoppervlak dus al snel genoeg voor een grote regenton.

 

Het materiaal en het uiterlijk

Naast het volume zijn ook het uiterlijk en het materiaal belangrijk bij de keuze van een regenton. Je wilt tenslotte wel een mooie regenton neerzetten. De meeste regentonnen van Nature zijn van kunststof gemaakt en in het groen uitgevoerd. Daarnaast kun je ook voor de kleur antraciet kiezen of voor een regenton met houtlook, afhankelijk van wat het beste in jouw tuin past. Wil jij jouw Nature regenton echt goed in jouw tuin integreren? Dan zou je van de bovenkant ook nog een mooi tuintje kunnen maken.

 

De montage

Het laatste punt waar we naar kijken is de montage van een Nature regenton. Om te beginnen moet je eerst de regenpijp van het riool afkoppelen. Je kunt hier een handige vulautomaat voor gebruiken die meestal standaard bij een Nature regenton geleverd wordt. Deze vulautomaat sluit je aan op de regenpijp die afkomstig is van de dakgoten. Let hierbij goed op de aansluitdiameter van de regenpijp. Daarna is het tijd om de Nature regenton te plaatsen. Zorg er altijd voor dat de regenton goed recht staat en dat de dat mogelijke huisdieren niet in de ton terecht kunnen komen of vast kunnen komen te zitten. 

Beste Nature Regenton aanbiedingen van Maart 2023