Nature Regenton

Op zoek naar de beste nature regenton? Ontdek hier onze top 5 selectie en vergelijk de beste opties voor een duurzame wateropslag in de tuin.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Nature regentank antraciet
Nature regentank antraciet
Voordelen
de regentank is geschikt voor 320 liter water. De regentank heeft wel twee kraantjes, waardoor je gemakkelijk water kunt pakken. De regentank is met een Anti- UV behandeld, zodat deze mooi blijft. Een aanvulling voor iedere tuin.
Nadelen
De regentank kan overlopen, wanneer hier te veel water in zit.
Nature Regenton whiskyvat
Nature Regenton whiskyvat
Voordelen
De regenton beschikt over een inhoud van wel vijftig liter. Heet een prachtig design. Gemaakt van mooie materialen. Goede prijs en kwaliteitverhouding. Heeft een handig kraantje, zodat je gemakkelijk kunt tappen.
Nadelen
Niet geschikt voor grote hoeveelheden boven de vijftig liter.
Tip: Beste keuze
Nature regenton 250 liter
Nature regenton 250 liter
Voordelen
De regenton wordt geleverd met kraantje en deksel. Geschikt voor iedere tuin. De regenton heeft een zeer grote inhoud. De regenton is gemakkelijk te plaatsen, maar ook te verplaatsen. De kleur blijft ook bij zon mooi.
Nadelen
In een kleinere tuin kun je misschien beter een maatje kleiner nemen.
Nature regenton 120 liter
Nature regenton 120 liter
Voordelen
De regenton valt niet echt op, omdat hij er traditioneel uitziet. Ideaal vanwege zijn compacte formaat. De regenton is gemaakt van hoogwaardige materialen. De regenton heeft een deksel, maar ook een tapkraan. De regenton kan goed tegen zonnestralen.
Nadelen
De regenton is enkel te koop in het groen.
Nature regenton aansluitset
Nature regenton aansluitset
Voordelen
Je kunt de set gebruiken in iedere tuin. Geschikt voor het opvangen van water dat afkomstig is van de dakgoot. De basiskleur is zwart. Gemakkelijk aan te sluiten voor iedereen. Een keurige prijs en kwaliteit verhouding.
Nadelen
Je moet het zelf bevestigen.

Beste Nature RegentonKoopgids: Welke Nature Regenton is de beste koop van mei 2024?

Als er een lange periode geen regen is gevallen merk je dat direct aan je tuin. Om de planten in jouw tuin in leven te houden moeten ze namelijk wel regelmatig gesproeid worden. Je wilt dan niet iedere keer grijpen naar het normale kraanwater. Gelukkig is er een veel duurzamere manier om jouw planten water te kunnen geven, namelijk met een Nature regenton. Een Nature regenton vangt tijdens de periodes dat het wél veel regent veel regenwater op, wat je vervolgens kunt gebruiken om jouw gieter mee te vullen en jouw planten water mee te geven. Hierdoor maak je optimaal gebruik van het regenachtige Nederlandse klimaat, ook als er een droogte is.

Tips bij het kiezen van een Nature regenton

Als je van plan bent om schoon drinkwater te besparen en de planten water te geven met regenwater is een Nature regenton onmisbaar. Er zijn Nature regentonnen in alle soorten en maten. Maar hoe kies je nu het juiste model? Hieronder geven wij enkele tips bij het kiezen van een Nature regenton.

Kijk naar het volume

We beginnen even met wat achtergrondinformatie. In Nederland valt er jaarlijks per vierkante meter ongeveer 780 liter water. Een deel van dit water verdampt en er blijft ook een deel van het water over dat via de regenpijp naar beneden komt en door een regenton opgevangen kan worden. Omdat in ons land de neerslag redelijk gelijk over het hele jaar is verdeel kun je ervan uitgaan dat er ongeveer 50 mm per maand opgevangen kan worden in een regenton. Als je iedere maand een volle regenton wilt hebben kijk je naar het volume van de regenton en het dakoppervlak. Zo heeft een regenton van 200 liter minimaal 4 m2 aan dakoppervlak nodig. Vaak is het dakoppervlak dus al snel genoeg voor een grote regenton.

Het materiaal en het uiterlijk

Naast het volume zijn ook het uiterlijk en het materiaal belangrijk bij de keuze van een regenton. Je wilt tenslotte wel een mooie regenton neerzetten. De meeste regentonnen van Nature zijn van kunststof gemaakt en in het groen uitgevoerd. Daarnaast kun je ook voor de kleur antraciet kiezen of voor een regenton met houtlook, afhankelijk van wat het beste in jouw tuin past. Wil jij jouw Nature regenton echt goed in jouw tuin integreren? Dan zou je van de bovenkant ook nog een mooi tuintje kunnen maken.

De montage

Het laatste punt waar we naar kijken is de montage van een Nature regenton. Om te beginnen moet je eerst de regenpijp van het riool afkoppelen. Je kunt hier een handige vulautomaat voor gebruiken die meestal standaard bij een Nature regenton geleverd wordt. Deze vulautomaat sluit je aan op de regenpijp die afkomstig is van de dakgoten. Let hierbij goed op de aansluitdiameter van de regenpijp. Daarna is het tijd om de Nature regenton te plaatsen. Zorg er altijd voor dat de regenton goed recht staat en dat de dat mogelijke huisdieren niet in de ton terecht kunnen komen of vast kunnen komen te zitten.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Nature Regenton

Wat is een nature regenton?

Een nature regenton is een speciale ton die wordt gebruikt om regenwater op te vangen en te bewaren. Het is een duurzame oplossing om water te besparen en te gebruiken voor bijvoorbeeld het besproeien van planten in de tuin.

Waarom zou ik een nature regenton gebruiken?

Het gebruik van een nature regenton heeft verschillende voordelen. Ten eerste helpt het om water te besparen, omdat je regenwater kunt gebruiken in plaats van leidingwater. Dit kan leiden tot lagere waterrekeningen en het verminderen van de druk op het openbare watervoorzieningssysteem. Daarnaast is regenwater vaak zachter en bevat het geen chemicaliën, waardoor het beter is voor planten en bloemen.

Hoe werkt een nature regenton?

Een nature regenton wordt meestal geplaatst onder een regenpijp, waar het regenwater van het dak wordt opgevangen. De ton heeft een deksel en een kraantje, zodat je eenvoudig water kunt aftappen wanneer je het nodig hebt. Sommige regentonnen hebben ook een overloopfunctie, zodat overtollig water kan wegstromen als de ton vol is.

Hoeveel water kan een nature regenton bevatten?

De capaciteit van een nature regenton varieert, maar meestal kunnen ze tussen de 100 en 500 liter water bevatten. Dit hangt af van de grootte van de ton en de hoeveelheid regenwater die je wilt opvangen.

Moet ik mijn nature regenton onderhouden?

Ja, het is belangrijk om je nature regenton regelmatig te onderhouden. Dit betekent dat je de ton schoon moet maken om te voorkomen dat er vuil of algen in het water terechtkomen. Daarnaast is het aan te raden om de ton in de winter leeg te maken en af te dekken om schade door vorst te voorkomen.

Top 5 Beste kopen
Logo