Lutrabox Fietsenberging
Bijgewerkt: Maart 2023

Lutrabox Fietsenberging

Lutrabox Fietsenberging

Lutrabox is van Lutra BV en specialiseert zich in houten opbergmogelijkheden. Lutrabox maakt deze opbergconstructies hier in Nederland. Met een Lutrabox fietsberging heb je dus een mooi en lokaal product. Er wordt gebruik gemaakt van hout voor een Lutrabox fietsberging, evenals voor de andere producten van het merk. Dit hout is natuurlijk geschikt om langer mee te gaan en daarom ook bestand tegen weersomstandigheden. Om de keuze niet te ingewikkeld te maken, zien de fietsbergingen er vrijwel hetzelfde uit. Er wordt onderscheid gemaakt door het soort fietsen dat geplaatst wordt in de berging. 

 

Gewone fietsen

Gewone fietsen zijn bijvoorbeeld lager dan elektrische fietsen. De Lutrabox fietsberging hoeft dan ook niet zo hoog te zijn als je enkel gewone fietsen wil of moet stallen. De hoogte voor een berging voor gewone fietsen is 125 centimeter. De namen van de Lutrabox fietsenberging maken duidelijk om wat voor fietsen het gaat. Titels die eindigen op RG zijn dus 125 centimeter hoog en geschikt voor gewone fietsen. De diepte voor deze opties is altijd 215 centimeter. De breedtes zijn er in 125, 150, 175 en 200 centimeter. Let wel op: het gaat hier om de buitenafmetingen. 

 

Elektrische fietsen

Elektrische fietsen zijn hoger en dus heb je voor elektrische fietsen een hogere Lutrabox fietsberging nodig. De hoogte voor deze bergingen is 136 centimeter. De diepte is weer hetzelfde als bij de normale fietsen: 215 centimeter. Er zijn voor elektrische fietsen meer opties als het om de breedte van de berging gaat. Deze beginnen weer bij 125 en lopen op per 25 centimeter, maar er zijn daarnaast ook breedtes van 250 en 305 centimeter beschikbaar. Ook hier gaat het weer om de buitenmaten. 

 

Combi-bergingen

Tot slot zijn er bergingen die voor beide fietsen geschikt zijn. In principe zijn alle bergingen voor beide geschikt, zolang de hoogte maar voldoende is. De hoogte voor deze combi-bergingen is dan ook weer 136 centimeter. Deze bergingen zijn er in 203 bij 96, 203 bij 125 en 203 bij 150. Dit zijn weer de buitenmaten. De breedte is hier hetzelfde, waar de diepte verschilt, omdat je in dit soort bergingen je fiets tegen de wand plaatst in plaats van enkel je wiel. 

 

Buitenmaten en binnenmaten

De gegeven maten zijn buitenmaten. Om te weten of je fiets of fietsen in de bergingen passen, moet je letten op de binnenmaten. Je kunt bijvoorbeeld de hoogte en lengte van de hoogste en langste fiets meten om te bepalen of de berging hoog genoeg is of diep dan wel breed genoeg. De breedte voor de eerste categorieën meet je door je fietsen naast elkaar te zetten en te meten wat dit bij elkaar is. 
 

Beste Lutrabox Fietsenberging aanbiedingen van Maart 2023