Loopband

Wil je thuis aan je conditie werken? Wij hebben de top 5 beste loopbanden voor je vergeleken op functionaliteit, gebruiksgemak en prijs-kwaliteitverhouding.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Focus Fitness Jet 5
Focus Fitness Jet 5
Voordelen
Duidelijk leesbaar lcd scherm. Met de loopband kun je een vetmeting uitvoeren. Eenvoudige montage. Tablet houder is ingebouwd. Geschikt voor intensief thuis gebruik.
Nadelen
Je kunt de loopband niet koppelen met de tablet en borstband.
Tunturi FitRun 70i
Tunturi FitRun 70i
Voordelen
Maximale hellingshoek van 15 graden. Ruimtebesparend, omdat de loopband op te klappen is. Met een app verbinden voor meer trainingsmogelijkheden. Snel te monteren. 14 vooraf ingestelde programma’s.
Nadelen
De loopband is wat groot, waardoor je het niet alleen kan tillen. Het scherm is niet onder iedere hoek goed leesbaar.
Tip: Beste keuze
VirtuFit TR-100 Loopband
VirtuFit TR-100 Loopband
Voordelen
De loopband beschikt over een tablet houder. De loopband heeft een hellingshoek van 12 graden. Belastbaar tot 136 kilo. 15 voorgeprogrammeerde programma’s. Binnen 15 minuten te monteren.
Nadelen
De loopband is niet alleen te dragen, het weegt 59 kilo met verpakking.
Flow Fitness DTM400i
Flow Fitness DTM400i
Voordelen
Touch bediening. De loopband beschikt over hartslagsensoren. Opklapbaar en te verplaatsen doormiddel van de transportwielen. Beschikt over een USB aansluiting. 99 procent voor gemonteerd.
Nadelen
De garantie termijnen verschillen per onderdeel.
Tunturi Cardio Fit T30
Tunturi Cardio Fit T30
Bekijk Prijs »

Fitnessapparaat.nl

Voordelen
Na het sporten is de loopband gemakkelijk op te ruimen. Variabele snelheden tot 12 kilometer per uur. 12 programma’s om je doelen gemakkelijk te halen. De armleuning beschikt over sneltoetsen. De loopband beschikt over een bidonhouder.
Nadelen
Geen kantelbaar scherm. Er wordt geen borstband mee geleverd.

Beste LoopbandKoopgids: Welke Loopband is de beste koop van mei 2024?

Gezondheid is belangrijk en daarom is sporten voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse activiteiten. Maar niet iedereen heeft er altijd zin in om hiervoor eerst naar een sportschool te moeten gaan en afhankelijk te zijn van welke apparaten vrij zijn of wanneer de gym open is. Daarom halen steeds meer mensen de fitness naar huis toe en schaffen bijvoorbeeld een loopband aan. Hierdoor kun je zelf bepalen wanneer je gaat sporten en voor hoe lang.

Makkelijk thuis sporten

Je kunt met een loopband trainen wanneer het jou uitkomt. Je kunt de loopband kwijt in bijvoorbeeld je kelder of een hobbykamer en hoeft deze niet te verplaatsen. Met de loopband kun je op verschillende manieren trainen. Zo is de loopband erg geschikt voor het opbouwen van je conditie, sneller kunnen lopen, de spieren door je hele lichaam trainen en natuurlijk gewoon om snel en eenvoudig af te kunnen vallen. Daarnaast hoef je niet naar de sportschool of buiten te lopen, waardoor je niet afhankelijk bent van wanneer de sportschool open is, hoe het weer is of hoe druk het op straat is.

Verschillende standen

Iedere loopband, ongeacht het merk, heeft beschikking tot meerdere standen. Hierdoor kun je zelf het ritme en tempo bepalen. Wil je bijvoorbeeld rustig beginnen, dan zet je de loopband eerst op een rustige stand en naar mate kun je het tempo opvoeren. Afhankelijk van waarvoor je de loopband wil gebruiken kun je deze standen aanpassen, zodat je beter je doel kunt behalen. Ook zijn er loopbanden die hoogteverschil kunnen simuleren, alsof je door een heuvelachtig landschap loopt. De verschillende programma’s die alvorens zijn ingebouwd kunnen je helpen om meer uit je work-out te halen.

Zie meteen je resultaat

Een andere belangrijke reden waarom een loopband ideaal is, is dat je meteen kunt zien hoeveel je hebt gesport. Naast het instellen van verschillende loopstanden, biedt de loopband ook een makkelijk en goed overzicht van verschillende zaken, zoals hoeveel calorieën je hebt verbrand en aan hoeveel kilometer je training gelijk staat. Je kunt dus meteen inzien of je beter bent geworden in je oefeningen en dat je vooruitgang boekt.

Prijzen

Hoeveel een loopband je kan kosten kan in elke situatie verschillen. Zo is het ene merk duurder dan het andere merk en betaal je meer voor loopbanden die ook meer functies hebben. Je kunt al gauw meer dan 1000 euro kwijt zijn aan een loopband, maar je kunt ook voor rond de 500 euro klaar zijn. Een loopband kopen kan dus een investering zijn, maar deze uitgave doe je slechts eenmaal en als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld de kosten van de sportschool, dan vallen de kosten van de loopband uiteindelijk erg mee.

Waar te koop

Je kunt een goede loopband het beste kopen via gespecialiseerde sportwinkels. Hiervoor hoef je niet per se naar een sportschoolwinkel te gaan, want deze zijn ook gewoon online te bestellen. Het voordeel hierbij is ook dat je de loopband thuis kunt laten bezorgen, waardoor deze meteen goed in je kamer staat. Tegenwoordig zijn er ook veel gewone webwinkels en elektronicawinkels die goede loopbanden verkopen, MediaMarkt en Bol.com.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Loopband

Is lopen op een loopband even effectief als buiten lopen?

Lopen op een loopband kan enigszins verschillen van buiten lopen vanwege het ontbreken van natuurlijke terreinvariaties en weersomstandigheden. Echter, door de helling van de loopband lichtjes te verhogen (ongeveer 1-2%), kun je de weerstand van buiten lopen nabootsen. Beide vormen van lopen bieden effectieve cardio-oefeningen, maar de ervaring kan verschillen.

Hoe vaak moet ik mijn loopband onderhouden?

Regelmatig onderhoud is essentieel om de levensduur van je loopband te verlengen. Het wordt aanbevolen om de loopband na elk gebruik schoon te maken en maandelijks te controleren op tekenen van slijtage. Afhankelijk van het gebruik moet de loopband ook regelmatig worden gesmeerd, meestal elke 3-6 maanden.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een loopband thuis?

De benodigde ruimte hangt af van het model en de grootte van de loopband. Gemiddeld hebben loopbanden een voetafdruk van ongeveer 1,5 m x 2 m. Houd ook rekening met extra ruimte rondom het apparaat voor veiligheid en comfort.

Welke veiligheidsvoorzieningen hebben loopbanden?

Veel loopbanden zijn uitgerust met een veiligheidssleutel of -clip die aan de kleding van de gebruiker wordt bevestigd. Als de gebruiker te ver naar achteren gaat, wordt de sleutel uit het apparaat getrokken en stopt de loopband onmiddellijk. Andere veiligheidsvoorzieningen kunnen onder andere handrails, antislip loopvlakken en een zachte stopfunctie zijn.

Wat is het verschil tussen een handmatige en een gemotoriseerde loopband?

Een handmatige loopband wordt aangedreven door de beweging van de gebruiker. Dit betekent dat de band beweegt wanneer de gebruiker begint te lopen of te rennen. Een gemotoriseerde loopband daarentegen heeft een motor die de band aandrijft, en de gebruiker kan de snelheid en soms ook de helling aanpassen met behulp van bedieningselementen.

Top 5 Beste kopen
Logo