Loopband
Bijgewerkt: Maart 2023

Loopband

Loopband

Gezondheid is belangrijk en daarom is sporten voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse activiteiten. Maar niet iedereen heeft er altijd zin in om hiervoor eerst naar een sportschool te moeten gaan en afhankelijk te zijn van welke apparaten vrij zijn of wanneer de gym open is. Daarom halen steeds meer mensen de fitness naar huis toe en schaffen bijvoorbeeld een loopband aan. Hierdoor kun je zelf bepalen wanneer je gaat sporten en voor hoe lang.

 

Makkelijk thuis sporten

Je kunt met een loopband trainen wanneer het jou uitkomt. Je kunt de loopband kwijt in bijvoorbeeld je kelder of een hobbykamer en hoeft deze niet te verplaatsen. Met de loopband kun je op verschillende manieren trainen. Zo is de loopband erg geschikt voor het opbouwen van je conditie, sneller kunnen lopen, de spieren door je hele lichaam trainen en natuurlijk gewoon om snel en eenvoudig af te kunnen vallen. Daarnaast hoef je niet naar de sportschool of buiten te lopen, waardoor je niet afhankelijk bent van wanneer de sportschool open is, hoe het weer is of hoe druk het op straat is.

 

Verschillende standen

Iedere loopband, ongeacht het merk, heeft beschikking tot meerdere standen. Hierdoor kun je zelf het ritme en tempo bepalen. Wil je bijvoorbeeld rustig beginnen, dan zet je de loopband eerst op een rustige stand en naar mate kun je het tempo opvoeren. Afhankelijk van waarvoor je de loopband wil gebruiken kun je deze standen aanpassen, zodat je beter je doel kunt behalen. Ook zijn er loopbanden die hoogteverschil kunnen simuleren, alsof je door een heuvelachtig landschap loopt. De verschillende programma’s die alvorens zijn ingebouwd kunnen je helpen om meer uit je work-out te halen.

 

Zie meteen je resultaat

Een andere belangrijke reden waarom een loopband ideaal is, is dat je meteen kunt zien hoeveel je hebt gesport. Naast het instellen van verschillende loopstanden, biedt de loopband ook een makkelijk en goed overzicht van verschillende zaken, zoals hoeveel calorieën je hebt verbrand en aan hoeveel kilometer je training gelijk staat. Je kunt dus meteen inzien of je beter bent geworden in je oefeningen en dat je vooruitgang boekt.

 

Prijzen

Hoeveel een loopband je kan kosten kan in elke situatie verschillen. Zo is het ene merk duurder dan het andere merk en betaal je meer voor loopbanden die ook meer functies hebben. Je kunt al gauw meer dan 1000 euro kwijt zijn aan een loopband, maar je kunt ook voor rond de 500 euro klaar zijn. Een loopband kopen kan dus een investering zijn, maar deze uitgave doe je slechts eenmaal en als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld de kosten van de sportschool, dan vallen de kosten van de loopband uiteindelijk erg mee.

 

Waar te koop

Je kunt een goede loopband het beste kopen via gespecialiseerde sportwinkels. Hiervoor hoef je niet per se naar een sportschoolwinkel te gaan, want deze zijn ook gewoon online te bestellen. Het voordeel hierbij is ook dat je de loopband thuis kunt laten bezorgen, waardoor deze meteen goed in je kamer staat. Tegenwoordig zijn er ook veel gewone webwinkels en elektronicawinkels die goede loopbanden verkopen, MediaMarkt en Bol.com.

Beste Loopband aanbiedingen van Maart 2023