Le Creuset Braadpan

Op zoek naar de beste Le Creuset braadpan? Vergelijk de top 5 modellen en ontdek welke het beste bij jouw kookbehoeften past. Lees verder voor een gedetailleerd overzicht.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Le Creuset Signature braadpan 28 cm
Le Creuset Signature braadpan 28 cm
Voordelen
Gemakkelijk schoon te maken. De kwaliteit van de braadpan is in één woord geweldig. Je kunt de braadpan goed gebruiken voor het langzaam garen. De braadpan is gemakkelijk in gebruik. De braadpan heeft een mooi design.
Nadelen
Je kunt de pan niet met alle reinigingsmiddelen schoonmaken.
Le Creuset Faitout braad-/stoofpan 24 cm
Le Creuset Faitout braad-/stoofpan 24 cm
Voordelen
Gemaakt van geëmailleerd gietijzer. Je krijgt levenslange garantie op de pan. Kan op alle soorten warmtebronnen. Je kunt ongeveer drie liter in de pan houden. De pan kan in de vaatwasser.
Nadelen
De pan is alleen te verkrijgen in het rood.
Tip: Beste keuze
Le Creuset Signature Braadpan ovaal 33 cm
Le Creuset Signature Braadpan ovaal 33 cm
Voordelen
Heeft een bijzonder goede kwaliteit. De braadpan zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. De pan heeft een inhoud van wel 7,5 liter. Je kunt de pan in allerlei hippe kleuren kopen. De braadpan is gemaakt van duurzame materialen.
Nadelen
De pan is vrij duur in aanschaf.
Le Creuset Signature braadpan 24 cm
Le Creuset Signature braadpan 24 cm
Bekijk Prijs »

De Bijenkorf

Voordelen
Vervaardigt uit zwaar gietijzer met een zeer sterke coating. De pan is geschikt voor 4 tot 6 personen. De pan kan gebruikt worden op alle warmtebronnen inclusief oven. De braadpan heeft extra brede handgrepen. De knop op de deksel is hittebestendig.
Nadelen
Een vrij hoge prijs, maar wel met een goede kwaliteit.
Le Creuset Les Forgées sauteerpan 24 cm
Le Creuset Les Forgées sauteerpan 24 cm
Bekijk Prijs »

De Bijenkorf

Voordelen
De steel van de pan wordt niet heet. De pan is vormvast, waardoor het niet krom trekt. Geschikt voor manieren van koken. Heeft een gigantische sterke antiaanbaklaag. De pan mag in de vaatwasser.
Nadelen
De pan is zwart en niet te koop in andere kleuren.

Beste Le Creuset BraadpanKoopgids: Welke Le Creuset Braadpan is de beste koop van april 2024?

Al veel mensen zijn helemaal in de ban van een gietijzeren braadpan. Dit is niet zomaar, want een gietijzeren braadpan brengt veel voordelen met zich mee, waaronder enkele gezondheidsvoordelen. Hoe kan dat, vraag je je af? Een gietijzeren braadpan kan bijvoorbeeld een bloedijzer tekort opvijzelen, wat de oorzaak is van bloedarmoede. Wat je in een gietijzeren braadpan bereidt neemt namelijk wat ijzer uit de pan op, waardoor het in het voedsel verwerkt wordt. Een bekend merk dat bekend staat om haar gietijzeren braadpannen is Le Creuset. Al sinds 1925 produceert dit merk kwalitatief hoogwaardig kookgerei, waaronder de bekende Le Creuset braadpan. Een Le Creuset braadpan is in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een geschikt exemplaar tussen zit.

De voordelen van een Le Creuset braadpan

Een gietijzeren braadpan heeft als groot voordeel dat het een natuurlijke antiaanbaklaag heeft. Hierdoor zijn er geen giftige bestanddelen in een Le Creuset braadpan verwerkt, wat in de meeste moderne pannen met een antiaanbaklaag wel het geval is. Bij een gietijzeren braadpan kun je de antiaanbaklaag zelf creëren. Dit komt doordat olie zich op een hoge temperatuur aan het poreuze gietijzer gaat hechten. Dit betekent dat hoe vaker je de Le Creuset braadpan gebruikt, hoe beter je er mee kunt bakken.

Chefs zweren bij een gietijzeren braadpan

Veel chefs zweren bij een gietijzeren braadpan. Ondanks dat een Le Creuset braadpan loeizwaar is. Het gaat er namelijk om wat een gietijzeren braadpan allemaal kan. Zo is een Le Creuset gietijzeren braadpan erg duurzaam en stevig. Hierdoor gaat de pan jaren, al dan niet een leven lang, mee. Daarnaast is een Le Creuset braadpan bijna overal voor in te zetten. Zo kan de pan zowel op het fornuis als in de oven gebruikt worden. Hierdoor is de pan geschikt voor verschillende kooktechnieken. Daarnaast kun je in een Le Creuset braadpan ook voedsel langzaam garen. Het duurt een tijdje voordat een gietijzeren pan warm wordt, maar als de pan eenmaal warm is blijft hij nog lang op dezelfde temperatuur. Dit is ideaal voor het braden en stoven van voedsel.

De onderhoud van een gietijzeren braadpan

Je dient een Le Creuset braadpan altijd met de hand af te wassen. Dit kun je best in een afwassopje doen, zolang er maar geen agressieve zeep aan het water is toegevoegd en je maar een zachte spons gebruikt. Je kunt een Le Creuset braadpan ook reinigen door de pan steriel te koken. Dit betekent dat je de pan boven 115 graden verwarmt. Alle bacteriën worden hierdoor gedood. Daarnaast zullen ook eventuele voedselresten loskomen, waardoor je er alleen nog maar even een doekje overheen hoeft te halen. Als er hierna nog steeds voedselresten aangekoekt zijn kun je een handje grof zeezout in de pan verhitten. Zodra de pan gaat walmen en het zout gaat verkleuren kun je de pan met keukenpapier of een doek afnemen. Het zout gooi je daarna weg en de pan spoel je even met water. Daarna hoeft de pan alleen nog maar even te drogen en dien je de pan gelijkmatig in te wrijven met olie (iedere plantaardige olie, behalve olijfolie). Dit zorgt ervoor dat de pan niet zal gaan roesten.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Le Creuset Braadpan

Kan ik een Le Creuset braadpan gebruiken op een inductiekookplaat?

Ja, alle Le Creuset braadpannen zijn geschikt voor gebruik op inductiekookplaten.

Kan ik een Le Creuset braadpan in de oven gebruiken?

Ja, alle Le Creuset braadpannen zijn ovenbestendig tot hoge temperaturen.

Kan ik een Le Creuset braadpan gebruiken op een gasfornuis?

Ja, de Le Creuset braadpannen zijn geschikt voor gebruik op gasfornuizen.

Hoe maak ik een Le Creuset braadpan schoon?

Le Creuset braadpannen zijn vaatwasmachinebestendig, maar het wordt aanbevolen om ze met de hand te wassen om de kwaliteit van het materiaal te behouden.

Kan ik een Le Creuset braadpan gebruiken op een keramische kookplaat?

Ja, Le Creuset braadpannen kunnen veilig worden gebruikt op keramische kookplaten. Zorg er echter voor dat u de pan niet over de kookplaat schuift om krassen te voorkomen.

Top 5 Beste kopen
Logo