Le Creuset Braadpan
Bijgewerkt: Juni 2024

Le Creuset Braadpan

Le Creuset Braadpan

Al veel mensen zijn helemaal in de ban van een gietijzeren braadpan. Dit is niet zomaar, want een gietijzeren braadpan brengt veel voordelen met zich mee, waaronder enkele gezondheidsvoordelen. Hoe kan dat, vraag je je af? Een gietijzeren braadpan kan bijvoorbeeld een bloedijzer tekort opvijzelen, wat de oorzaak is van bloedarmoede. Wat je in een gietijzeren braadpan bereidt neemt namelijk wat ijzer uit de pan op, waardoor het in het voedsel verwerkt wordt. Een bekend merk dat bekend staat om haar gietijzeren braadpannen is Le Creuset. Al sinds 1925 produceert dit merk kwalitatief hoogwaardig kookgerei, waaronder de bekende Le Creuset braadpan. Een Le Creuset braadpan is in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een geschikt exemplaar tussen zit. 

 

De voordelen van een Le Creuset braadpan

Een gietijzeren braadpan heeft als groot voordeel dat het een natuurlijke antiaanbaklaag heeft. Hierdoor zijn er geen giftige bestanddelen in een Le Creuset braadpan verwerkt, wat in de meeste moderne pannen met een antiaanbaklaag wel het geval is. Bij een gietijzeren braadpan kun je de antiaanbaklaag zelf creëren. Dit komt doordat olie zich op een hoge temperatuur aan het poreuze gietijzer gaat hechten. Dit betekent dat hoe vaker je de Le Creuset braadpan gebruikt, hoe beter je er mee kunt bakken. 

 

Chefs zweren bij een gietijzeren braadpan

Veel chefs zweren bij een gietijzeren braadpan. Ondanks dat een Le Creuset braadpan loeizwaar is. Het gaat er namelijk om wat een gietijzeren braadpan allemaal kan. Zo is een Le Creuset gietijzeren braadpan erg duurzaam en stevig. Hierdoor gaat de pan jaren, al dan niet een leven lang, mee. Daarnaast is een Le Creuset braadpan bijna overal voor in te zetten. Zo kan de pan zowel op het fornuis als in de oven gebruikt worden. Hierdoor is de pan geschikt voor verschillende kooktechnieken. Daarnaast kun je in een Le Creuset braadpan ook voedsel langzaam garen. Het duurt een tijdje voordat een gietijzeren pan warm wordt, maar als de pan eenmaal warm is blijft hij nog lang op dezelfde temperatuur. Dit is ideaal voor het braden en stoven van voedsel. 

 

De onderhoud van een gietijzeren braadpan

Je dient een Le Creuset braadpan altijd met de hand af te wassen. Dit kun je best in een afwassopje doen, zolang er maar geen agressieve zeep aan het water is toegevoegd en je maar een zachte spons gebruikt. Je kunt een Le Creuset braadpan ook reinigen door de pan steriel te koken. Dit betekent dat je de pan boven 115 graden verwarmt. Alle bacteriën worden hierdoor gedood. Daarnaast zullen ook eventuele voedselresten loskomen, waardoor je er alleen nog maar even een doekje overheen hoeft te halen. Als er hierna nog steeds voedselresten aangekoekt zijn kun je een handje grof zeezout in de pan verhitten. Zodra de pan gaat walmen en het zout gaat verkleuren kun je de pan met keukenpapier of een doek afnemen. Het zout gooi je daarna weg en de pan spoel je even met water. Daarna hoeft de pan alleen nog maar even te drogen en dien je de pan gelijkmatig in te wrijven met olie (iedere plantaardige olie, behalve olijfolie). Dit zorgt ervoor dat de pan niet zal gaan roesten. 

Beste Le Creuset Braadpan aanbiedingen van Juni 2024