Koelbox

Op zoek naar de beste koelbox? Vergelijk de top 5 modellen en ontdek welke koelbox jouw eten en drinken het langst koel houdt. Lees nu verder!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Bo-Camp Autokoelbox - Arctic - 12 Liter – Blauw
Bo-Camp Autokoelbox - Arctic - 12 Liter – Blauw
Voordelen
Compacte koelbox. Gemakkelijk overal mee naar toe te nemen. Het handvat zorgt voor een goede afsluiting. De koelbox is vaatwasser bestendig.
Nadelen
De koelbox heeft geen verwarmingsfunctie.
Tristar KB-7532 Thermo-elektrische Koelbox - 12V / 230V – 26
Tristar KB-7532 Thermo-elektrische Koelbox - 12V / 230V – 26
Voordelen
Het snoer is gemakkelijk op te bergen, dankzij het snoer opbergsysteem. De koelbox is heel energiezuinig. Geschikt voor gebruik op de camping. Geschikt eten en drinken te koelen of juist warm houden. Deksel met vergrendeling.
Nadelen
Kan niet in de vaatwasser.
Tip: Beste keuze
Curver Koelbox - 11L – Blauw
Curver Koelbox - 11L – Blauw
Voordelen
De koelbox is gemaakt van kunststof. De Koelbox is af te sluiten, doormiddel van het handvat. De koelbox heeft dubbele wanden die voorzien zijn van een isolatielaag. Licht van gewicht. Gemakkelijk schoonmaken met een doek.
Nadelen
De koelbox heeft geen wielen.
Travellife TL32 Thermo-Elektrische Koelbox - 25L - AC/DC
Travellife TL32 Thermo-Elektrische Koelbox - 25L - AC/DC
Voordelen
Inhoud van wel 25 liter. Flessen van 1.5 liter kunnen rechtop staan. De koelbox koelt tot onder de 20 graden. De koelbox kan verwarmen tot 65 graden. De koelbox is aan te sluiten op 12 volt in de auto of 230 volt via het stopcontact.
Nadelen
De koelbox heeft wat kleine snoeren.
Eda Koelbox - Iceberg - Grijs - 20 Liter - Isolerend vermogen
Eda Koelbox - Iceberg - Grijs - 20 Liter - Isolerend vermogen
Voordelen
De koelbox heeft een sterk isolerend vermogen. Als je de koelbox optilt blokkeert de deksel. De koelbox is handig voor een dagje strand of op de camping. 1 liter flessen passen er gemakkelijk in. De koelbox is gemakkelijk te verplaatsen dankzij het lichte gewicht.
Nadelen
Niet te reinigen in de vaatwasmachine.

Beste KoelboxKoopgids: Welke Koelbox is de beste koop van mei 2024?

Een koelbox biedt altijd uitkomst als je ergens lang op stap bent. Je stopt je eten en drinken, met name drinken dat koud het lekkerst is, in de koelbox en wanneer je trek of dorst begint te krijgen kun je hier iets uit pakken. Een bezoekje aan de supermarkt of zoeken naar een kiosk zijn dan niet meer nodig. Een koelbox is met name handig wanneer je lange activiteiten buiten gaat doen en niet afhankelijk wilt zijn van het aanbod aan eten en drinken dat in de buurt is, als er überhaupt iets in de buurt is. Denk bijvoorbeeld aan een dagje naar het strand, de open natuur in of een lange autotocht naar bijvoorbeeld je vakantiebestemming.

Verschillende soorten en maten

Koelboxen kun je op veel verschillende varianten tegenkomen. De standaard koelbox is een kofferachtige box waar je tot maximaal 20 liter inhoud in kunt doen. Deze koelbox is met name handig wanneer je genoeg eten en drinken mee wilt hebben om met het gezin een dagje eropuit te zijn. Wil je meer mee kunnen nemen dan alleen een paar flessen drinken, wat boterhammen en een paar stukken fruit, dan zijn er ook grotere koelboxen van tussen de 20 en 30 liter. Voor wie een hele kampeervakantie aan producten mee wil kunnen nemen, of meer ruimte in de koelkast vrij wil kunnen maken, zijn er ook koelboxen verkrijgbaar van meer dan 30 liter.

Koelelementen of elektrisch

Traditiegetrouw wordt de koelbox koud gehouden door in de koelbox koelelementen te leggen, die vooraf in de vriezer zijn ingevroren. De koelelementen zorgen dan voor een verkoelend effect, waardoor je drinken lekker koud en je eten langer goed kan blijven. Tegenwoordig komen er ook steeds meer koelboxen op de markt die elektrisch zijn. Deze werken dan met name met een lader, die je kunt aansluiten op bijvoorbeeld je auto. Elektrische koelboxen maken dan gebruik van een 12 volt autolader, maar kunnen ook een stekker hebben voor een 230 volt stopcontact of beide. Elektrische koelboxen zijn met name handig wanneer je tijdens je verblijf toegang tot stroom hebt. Zo kun je voor elektrisch kiezen op de camping, in de auto of gewoon thuis, en kun je de koelbox met koelelementen gebruiken voor op het strand of in het bos.

Het materiaal

Koelboxen kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. Zo zijn kunststof en polyester de meest voorkomende materialen, maar komen ook steeds meer andere materialen zoals rvs, plastic en polyetheen aan bod. Van welk materiaal je koelbox is gemaakt kan bepalen hoe de koelbox zijn temperatuur behoudt en hoe groot deze is. De meeste koelboxen hebben de inhoudsmaten van tussen de 10 en 70 centimeter breed en tussen de 20 en 80 centimeter groot. Voor wie een koelbox wil hebben als extra toevoeging aan je koelkast zijn er ook enkele grotere maten beschikbaar.

De prijs

De grootste factor die de prijs bepaalt van een koelbox is of deze elektrisch is of werkt met koelelementen. Niet-elektrische koelboxen zijn logischerwijs meestal goedkoper, tussen de 16 en 20 euro. Elektrische koelboxen kunnen daarentegen tussen de 40 en 350 euro kosten. Dit prijsverschil heeft met name te maken met de grootte van de koelbox en waarvoor deze dient. Zo zijn er kleine koelboxjes voor alleen blikjes, maar ook professionele koelboxen voor bijvoorbeeld medicijnen.

Waar te koop

Veel koelboxen zijn te koop bij woonwinkels en winkels met een gevarieerd aanbod, zowel als fysieke winkel als volledig online. Blokker, Action, Xenos, Bol.com en Coolblue hebben een breed aanbod aan koelboxen, zowel elektrisch als traditioneel. Ook outdoor winkels als Decathlon en Bever of de winkels van ANWB hebben koelboxen in het assortiment. Daarnaast zijn er ook vaak aanbiedingen verkrijgbaar in de lente- en zomermaanden, waar koelboxen geschikt voor vakantie vaak voor spotprijzen worden verkocht.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Koelbox

Wat is het verschil tussen een passieve en een actieve koelbox?

Een passieve koelbox maakt gebruik van isolatiematerialen om de temperatuur binnenin te behouden, terwijl een actieve koelbox beschikt over een ingebouwd koelsysteem dat de temperatuur actief kan verlagen.

Hoe lang blijft voedsel in een koelbox gekoeld?

Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de buitentemperatuur, de isolatie van de koelbox en de hoeveelheid ijs of koelelementen die gebruikt worden. Over het algemeen kan voedsel enkele uren tot zelfs enkele dagen gekoeld blijven in een goed geïsoleerde koelbox.

Welke soorten koelelementen zijn het meest effectief?

Koelelementen kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals kunststof of gel. Over het algemeen zijn gelkoelelementen effectiever in het langere tijd koel houden van voedsel, terwijl kunststof koelelementen sneller bevriezen.

Kan een koelbox ook warme gerechten warm houden?

Sommige koelboxen zijn ook geschikt voor het warm houden van gerechten. Deze koelboxen beschikken over een verwarmingselement en kunnen voedsel warm houden op een constante temperatuur.

Kan ik een koelbox gebruiken als vervanging voor een koelkast?

Een koelbox kan in bepaalde situaties dienen als vervanging voor een koelkast, bijvoorbeeld tijdens het kamperen of op een picknick. Echter, een koelbox heeft vaak een beperkte capaciteit en kan niet dezelfde koelprestaties leveren als een koelkast. Het is daarom belangrijk om de koelbox regelmatig bij te vullen met ijs of koelelementen om de temperatuur laag te houden.

Top 5 Beste kopen
Logo