Hoortoestellen

Op zoek naar de beste hoortoestellen? Vergelijk hier de top 5 hoortoestellen en ontdek welk toestel het beste bij jou past. Verbeter je gehoor met de beste kwaliteit!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Oticon Opn S1 miniRITE R oplaadbaar
Oticon Opn S1 miniRITE R oplaadbaar
Bekijk Prijs »

Oogvoororen

Voordelen
Geen fluit geluiden. De hoortoestellen bieden 15 procent meer spraak verstaan. Minder moeite met luisteren. Online kunnen instellingen worden verandert. De hoortoestellen hebben een lithium-ion accu.
Nadelen
De accu en de lader hebben maar twee jaar garantie.
Starkey Livio 1000 RIC R – Oplaadbaar
Starkey Livio 1000 RIC R – Oplaadbaar
Bekijk Prijs »

Oogvoororen

Voordelen
Je kunt kiezen voor een geïntegreerde accu. Je kunt muziek streamen vanaf je telefoon. Je kunt zelf eenvoudig een check uitvoeren op de werking. Optioneel kun je accessoires aan Android koppelen.
Nadelen
De oplader dien je los bij te kopen.
Tip: Beste keuze
Oticon Ruby 2 miniRITE
Oticon Ruby 2 miniRITE
Bekijk Prijs »

Oogvoororen

Voordelen
Kan verbonden worden met verschillende telefoons, ook Apple. Je hoort geen fluitende geluiden meer met deze hoortoestellen. Biedt een goede geluidskwaliteit. Compact en klein van formaat. Gemakkelijk aan te brengen in je oren.
Nadelen
Je kunt de hoortoestellen niet opladen.
ReSound Ligo 4 61
ReSound Ligo 4 61
Bekijk Prijs »

Oogvoororen

Voordelen
De kleinste in zijn soort. Aanpassingen kun je online doorvoeren. Er zijn verschillende accessoires te verkrijgen voor de hoortoestellen. De hoortoestellen zijn degelijk te noemen in categorie 3. Er is een speciale app ontwikkeld voor de hoortoestellen.
Nadelen
Je kunt niet direct streamen vanaf je telefoon.
Oticon Ruby 2 miniRITE R – Oplaadbaar
Oticon Ruby 2 miniRITE R – Oplaadbaar
Bekijk Prijs »

Oogvoororen

Voordelen
De hoortoestellen kunnen verbinding maken met Android en Apple. De hoortoestellen zijn oplaadbaar. Een volledige lading duurt maar 3 uur. Je zult geen last meer hebben van fluit geluiden.
Nadelen
Standaard krijg je er geen oplader bij.

Beste HoortoestellenKoopgids: Welke Hoortoestellen zijn de beste koop van april 2024?

Je kan tegenwoordig de televisie niet meer aanzetten of er komt wel een reclame voor hoortoestellen voorbij. Meestal wordt het idee geschetst dat gehoorverlies erg makkelijk te verhelpen is. Als je toch al komt voor een bril, neem dan meteen een bijna microscopisch klein toestelletje mee: alles is weer bij het oude. En het kost je soms niet eens iets: de zorgverzekeraar vergoedt het wel. We weten allemaal natuurlijk dat de reclames hun product altijd mooier maken dan het is, maar hij hulpmiddelen voor een beter gehoor hebben ze daar een ware kunst van gemaakt. Laten we daarom eens kijken wat ze wel maar ook -vooral- niet kunnen doen.

Hoortoestellen: wat kunnen ze doen?

Er bestaat geen twijfel dat hoortoestellen je wel degelijk kunnen helpen om (weer) beter te horen. Maar in hoeverre je weer kan horen als toen je nog een tiener was, hangt van een hoop dingen af. Ten eerste moet je weten dat vanaf je vijfentwintigste -ja, dan al!-  je gehoor achteruit gaat. Of je nu wekelijks bij de boxen van een hardrockconcert gaat of alleen in doodstille bossen rondloopt, aan dat gehoorverlies ontkom je niet. En gehoorverlies is altijd definitief. Zodra je merkt dat je slechter begint te horen, kun je ervan uitgaan dat je door een audicien geholpen kan worden, maar perfect horen is hoe dan ook vaak een utopie.

Hoortoestellen: voor welk gehoorverlies?

Er bestaan twee soorten gehoorverlies. Als je voor hoortoestellen gaat kijken, moet een audicien eerst vaststellen om welke van de twee verliezen het gaat. Er is waarnemingsverlies en geleidingsverlies. Waarnemingsverlies is – simpel gezegd- als je iets niet meer hoort zoals het daadwerkelijk hoort te klinken. Te vergelijken met als je dingen anders hoort als je onder water zwemt. Geleidingsverlies is het verlies waar je normaal gesproken aan denkt: dat is het ‘minder goed horen’ van bepaalde toonhoogten of geluiden. Deze vormen kunnen ook allebei tegelijk voorkomen, dan heet het gemengd gehoorverlies.

Hoortoestellen: kunnen ze echt alles wat er wordt beweerd?

Reclames voor hoortoestellen beweren dat ze vrijwel alles kunnen oplossen: je kan weer richtingshoren, stemmen onderscheiden in een gesprek met meerdere mensen en je kan zelfs bluetooth bellen via je hoortoestel. In theorie is daar niets van gelogen: die toestellen zijn inderdaad op de markt. Maar die kosten al gauw vijftienhonderd euro per stuk, dus drieduizend euro voor beide oren. Je kan je vast wel voorstellen dat die niet aan Jan en alleman worden weggegeven. Als je gehoorverlies is gemeten, zal de audicien met je bespreken op welk hoortoestel je recht hebt, welke functies voor jou al dan niet handig zijn en wat je überhaupt zelf wil of niet wil van het hoortoestel dat je aan gaat vragen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over Hoortoestellen

Wat is een hoortoestel en hoe werkt het?

Een hoortoestel is een klein elektronisch apparaat dat geluiden versterkt en helpt bij het verbeteren van het gehoor. Het bestaat uit een microfoon, een versterker en een luidspreker. De microfoon vangt geluiden op, de versterker versterkt het geluid en de luidspreker geeft het versterkte geluid weer in het oor.

Wie heeft baat bij het gebruik van hoortoestellen?

Hoortoestellen zijn nuttig voor mensen met gehoorverlies. Dit kan variëren van milde tot ernstige gehoorproblemen. Het kan worden veroorzaakt door leeftijd, lawaai, genetische factoren, ziekten of andere oorzaken. Een audioloog kan de ernst van het gehoorverlies bepalen en adviseren over het gebruik van hoortoestellen.

Zijn er verschillende soorten hoortoestellen?

Ja, er zijn verschillende soorten hoortoestellen beschikbaar, zoals achter-het-oor (AHO) toestellen, in-het-oor (IHO) toestellen en onzichtbare-in-het-kanaal (IIC) toestellen. Elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen, en de keuze hangt af van persoonlijke voorkeuren, de mate van gehoorverlies en andere factoren.

Moet ik beide oren voorzien van hoortoestellen?

In de meeste gevallen wordt aanbevolen om beide oren te voorzien van hoortoestellen, zelfs als het gehoorverlies slechts aan één kant optreedt. Dit komt omdat het dragen van hoortoestellen aan beide oren helpt bij het verbeteren van het richtingsgevoel, de spraakverstaanbaarheid en het algemene luistercomfort.

Hoe lang gaat een hoortoestel mee?

De levensduur van een hoortoestel kan variëren, maar gemiddeld gaan ze ongeveer vijf tot zeven jaar mee. Dit kan echter afhangen van factoren zoals de kwaliteit van het toestel, de zorg en onderhoud ervan, en eventuele veranderingen in het gehoor van de persoon. Regelmatig onderhoud en het vervangen van onderdelen wanneer dat nodig is, kunnen de levensduur van het hoortoestel verlengen.

Top 5 Beste kopen
Logo