Grasmaaier

Grasmaaiers variëren sterk in functies en formaat. Ontdek en vergelijk de beste modellen om jouw gazon perfect te onderhouden.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Makita DLM431PT2
Makita DLM431PT2
Voordelen
Zeer krachtige grasmaaier met dubbele accu. Maaihoogte zelf instellen. Gras wordt opgevangen in grote 50L bak. Zeer geschikt voor grote gazons. Accu gaat lang mee. Melding als accu leeg is.
Nadelen
Geen melding als de opvangbak vol zit, zelf controleren.
Wolf Garten A 340 E
Wolf Garten A 340 E
Voordelen
Beste koop Consumentenbond. Scherp geprijsde grasmaaier. Mulching functie, gras wordt versnipperd en als meststof teruggeblazen. 6 verschillende maaistanden/hoogtes instelbaar.
Nadelen
Deze grasmaaier is minder geschikt voor hele grote gazons.
Tip: Beste keuze
Gardena PowerMax 37
Gardena PowerMax 37
Voordelen
Maait ook buiten de wielen, dus hoekjes van gazon. Mulching functie. 5 maaihoogtes. Grasmaaier is in hoogte verstelbaar. Makkelijk schoon te spuiten met tuinslang.
Nadelen
Om deze grasmaaier te gebruiken heb je een verlengsnoer nodig.
Flymo Turbo 400
Flymo Turbo 400
Voordelen
Zweefmaaier, zeer flexibel en wendbaar. Licht qua gewicht. Inklapbaar, neemt weinig ruimte in beslag. Maakt weinig geluid tijdens het maaien.
Nadelen
Deze grasmaaier heeft geen opvangbak, zelf het gras bijeen harken na het maaien.
Wolf Garten Select 3800 E
Wolf Garten Select 3800 E
Voordelen
Scherp geprijsde grasmaaier. Grote opvangbak van 40 Liter. 5 verschillende maaihoogtes. Krachtige motor. Eenvoudig in elkaar zetten en eenvoudig bedienen. Licht in gewicht. Wendbaar, ook geschikt voor kleine gazons.
Nadelen
Deze grasmaaier maakt tijdens het maaien iets meer geluid dan de gemiddelde grasmaaier.

Beste GrasmaaierKoopgids: Welke grasmaaier is de beste koop van april 2024?

Grasmaaiers helpen ons om ons gazon in optimale conditie te houden, hoe groot of klein deze ook is. Omdat de gazons van mensen nogal kunnen verschillen, zal het je niet verbazen dat er dan ook vele soorten grasmaaiers zijn. Inmiddels is de technologie al zo geavanceerd dat er zelfs robot grasmaaiers zijn. Maar ook de oudere types grasmaaiers doen hun werk nog goed. Hieronder zal dieper ingegaan worden op de verschillende soorten grasmaaiers, waar je op moet letten als je een grasmaaier gaat kopen en welke merken op dit moment populair zijn onder de Nederlandse consument.

Welke soorten grasmaaiers zijn er?

Er zijn vele type grasmaaiers verkrijgbaar bij webshops en winkels. Ten eerst heb je de kooimaaiers. Hierbij zit de maaier in een kooi tussen de wielen. Deze duw je vooruit. Een opvangbak is mogelijk, net als een mulching functie bij duurdere modellen. Daarnaast kun je kiezen voor een cirkelmaaier. Hierbij zitten de messen in het midden van de maaier, waardoor deze soorten meer geschikt zijn voor grotere gazons.

Een andere soort waarvoor je kunt kiezen is de zweefmaaier. Deze maaiers zijn geschikt voor middelgrote tot grote gazons. Ze zijn een uniek soort, er zijn er maar weinigen van. Tot slot zijn er balkmaaiers. Voor de echt grote gazons zijn deze perfect. Ook perfect voor grote gazons zijn de zitmaaiers. Deze zijn tevens behoorlijk comfortabel om te gebruiken.

Waar moet ik op letten als ik een grasmaaier wil aanschaffen?

Ten eerste moet je kijken naar je eigen gazon. Is deze groot of klein? Zijn er veel obstructies (planten, stenen, bomen, bloembakken) waar de grasmaaier mee om moet gaan? Zijn er veel moeilijk bereikbare plekken? Dit zijn enkele voorbeelden van vragen die je jezelf moet stellen wanneer je een nieuwe grasmaaier gaat kopen. Het is goed te checken voor welke grootte oppervlaktes een grasmaaier het meest geschikt is. Tevens kun je kijken of er een opvangbak aanwezig is, want dit scheelt je een hoop opruimwerk.

Sommige grasmaaiers zijn van extra’s voorzien zoals mulching. Opgevangen gras wordt hierbij versnipperd en klein gemaakt, waarna het weer op je gazon verspreid wordt. Dit verbetert de gezondheid van het gras op je gazon significant. Aan jou de taak om te beslissen of je dit van toegevoegde waarde vindt of niet.

Wat zijn populaire merken en types grasmaaiers?

Als je kijkt naar populariteit zijn er een aantal merken en soorten grasmaaiers die er op dit moment bovenuit springen. In vele tuinen zie de rood en gele grasmaaiers van Wolf Garten terug. Ook Makita is populair bij de Nederlandse consumenten. Tot slot zijn Gardena en Bosch veel gekozen merken.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een grasmaaier

Wat is het verschil tussen een handmaaier, elektrische maaier en een benzine grasmaaier?

Een handmaaier wordt met de hand geduwd en heeft geen motor, een elektrische maaier werkt op elektriciteit via een snoer of accu, en een benzine grasmaaier werkt op benzine en is vaak krachtiger.

Hoe vaak moet ik mijn grasmaaiermes slijpen?

Dit hangt af van gebruiksfrequentie, maar over het algemeen wordt aangeraden om het mes minstens één keer per jaar te slijpen voor optimale prestaties.

Is mulchen of opvangen beter voor mijn gazon?

Mulchen snijdt het gras in fijne deeltjes die terug op het gazon vallen en als natuurlijke meststof dienen. Opvangen verzamelt het gras in een bak. Beide hebben voordelen; mulchen voedt het gazon, terwijl opvangen een netter uiterlijk geeft.

Hoe groot moet mijn grasmaaier zijn voor mijn gazon?

Voor kleinere gazons (tot 300 m²) volstaat vaak een maaibreedte van 30-40 cm. Voor middelgrote tot grote gazons (300-800 m²) is een maaibreedte van 40-50 cm geschikt. Grotere gazons vereisen vaak een nog bredere maaier.

Moet ik kiezen voor een grasmaaier met een accu of met een snoer?

Grasmaaiers met een accu bieden meer bewegingsvrijheid en zijn handig voor grotere gazons of gebieden ver van een stroombron. Grasmaaiers met een snoer zijn vaak goedkoper en geschikt voor kleinere gazons dichtbij een stopcontact.

Top 5 Beste kopen
Logo