Grasmaaier
Bijgewerkt: Mei 2023

Grasmaaier

Grasmaaier

Grasmaaiers helpen ons om ons gazon in optimale conditie te houden, hoe groot of klein deze ook is. Omdat de gazons van mensen nogal kunnen verschillen, zal het je niet verbazen dat er dan ook vele soorten grasmaaiers zijn. Inmiddels is de technologie al zo geavanceerd dat er zelfs robot grasmaaiers zijn. Maar ook de oudere types grasmaaiers doen hun werk nog goed. Hieronder zal dieper ingegaan worden op de verschillende soorten grasmaaiers, waar je op moet letten als je een grasmaaier gaat kopen en welke merken op dit moment populair zijn onder de Nederlandse consument.

 

Welke soorten grasmaaiers zijn er?

Er zijn vele type grasmaaiers verkrijgbaar bij webshops en winkels. Ten eerst heb je de kooimaaiers. Hierbij zit de maaier in een kooi tussen de wielen. Deze duw je vooruit. Een opvangbak is mogelijk, net als een mulching functie bij duurdere modellen. Daarnaast kun je kiezen voor een cirkelmaaier. Hierbij zitten de messen in het midden van de maaier, waardoor deze soorten meer geschikt zijn voor grotere gazons.

 

Een andere soort waarvoor je kunt kiezen is de zweefmaaier. Deze maaiers zijn geschikt voor middelgrote tot grote gazons. Ze zijn een uniek soort, er zijn er maar weinigen van. Tot slot zijn er balkmaaiers. Voor de echt grote gazons zijn deze perfect. Ook perfect voor grote gazons zijn de zitmaaiers. Deze zijn tevens behoorlijk comfortabel om te gebruiken.

 

Waar moet ik op letten als ik een grasmaaier wil aanschaffen?

Ten eerste moet je kijken naar je eigen gazon. Is deze groot of klein? Zijn er veel obstructies (planten, stenen, bomen, bloembakken) waar de grasmaaier mee om moet gaan? Zijn er veel moeilijk bereikbare plekken? Dit zijn enkele voorbeelden van vragen die je jezelf moet stellen wanneer je een nieuwe grasmaaier gaat kopen. Het is goed te checken voor welke grootte oppervlaktes een grasmaaier het meest geschikt is. Tevens kun je kijken of er een opvangbak aanwezig is, want dit scheelt je een hoop opruimwerk. 

 

Sommige grasmaaiers zijn van extra’s voorzien zoals mulching. Opgevangen gras wordt hierbij versnipperd en klein gemaakt, waarna het weer op je gazon verspreid wordt. Dit verbetert de gezondheid van het gras op je gazon significant. Aan jou de taak om te beslissen of je dit van toegevoegde waarde vindt of niet.

 

Wat zijn populaire merken en types grasmaaiers?

Als je kijkt naar populariteit zijn er een aantal merken en soorten grasmaaiers die er op dit moment bovenuit springen. In vele tuinen zie de rood en gele grasmaaiers van Wolf Garten terug. Ook Makita is populair bij de Nederlandse consumenten. Tot slot zijn Gardena en Bosch veel gekozen merken.

Beste Grasmaaier aanbiedingen van Mei 2023