Draadloze Oordopjes

Draadloze oordopjes zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het hedendaagse straatbeeld. Met name omdat ze klein en licht zijn, wat ze ideaal maakt voor allerlei situaties.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Apple AirPods 3
Apple AirPods 3
Voordelen
De Apple AirPods 3 bieden kristalhelder geluid en verbinden naadloos via Bluetooth met alle Apple-devices. Ze garanderen tot 6 uur luistertijd, met een snellaadfunctie die na 5 minuten opladen een uur luisterplezier levert. Ze zijn zweet- en waterbestendig (IPx4), en de ingebouwde microfoon zorgt voor heldere gesprekken.
Nadelen
Batterijduur van 6 uur. Geen universele pasvorm voor alle oren.
Samsung Galaxy Buds 2 Pro
Samsung Galaxy Buds 2 Pro
Voordelen
De Galaxy Buds 2 Pro bieden superieur hifi-geluid en effectieve noise cancelling. Ze zijn IPX7 gecertificeerd (waterdicht) en bieden 5 uur afspeeltijd, met 18 extra uur mogelijk door de oplaadcase. Dankzij Voice Detect schakelen ze naadloos tussen muziek en gesprekken. Ergonomisch en lichtgewicht, ze passen comfortabel in je oor.
Nadelen
Beperkte standalone batterijduur van 5 uur.
Tip: Beste keuze
Sony WF-1000XM5
Sony WF-1000XM5
Voordelen
De Sony WF-1000XM5 biedt geavanceerde noise cancelling die omgevingsgeluid effectief dempt. Dit zorgt voor een ongestoorde luisterervaring, ideaal op drukke plekken zoals kantoren. Met de Sony Headphones App kun je de noise cancelling en equalizer naar wens aanpassen, wat een persoonlijk en krachtiger geluidsprofiel mogelijk maakt.
Nadelen
Mogelijke afhankelijkheid van de app voor optimale instellingen.
Apple AirPods Pro 2
Apple AirPods Pro 2
Voordelen
De Apple AirPods Pro 2 bieden zeer goede noise cancelling om omgevingsgeluid te minimaliseren. De geavanceerde H2 chip levert superieure geluidskwaliteit en een stabielere verbinding. Met 6 uur batterijduur overtreffen ze de originele AirPods Pro. Ze hebben zowel fysieke als touchbediening voor gemak. Stijlvol design.
Nadelen
Geen oplader meegeleverd.
Beats Powerbeats Pro
Beats Powerbeats Pro
Voordelen
De Powerbeats Pro zijn volledig draadloos en koppelen snel met iPhone dankzij de H1 chip. Siri en Google Assistant integratie voor gemakkelijke bediening. De oorhaken zijn verstelbaar voor stevige grip tijdens sporten. Ze bieden 9 uur batterijduur, met 24 uur extra van de oplaadcase. De Fast Fuel techniek zorgt voor 1,5 uur gebruik na slechts 5 minuten opladen.
Nadelen
Voor brildragers zijn deze oordopjes minder geschikt.

Beste Draadloze OordopjesKoopgids: Welke draadloze oordopjes zijn de beste koop van april 2024?

Draadloze oordopjes zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het hedendaagse straatbeeld. Met name omdat ze klein en licht zijn, wat ze ideaal maakt voor allerlei situaties. Onderweg, op het strand, tijdens het sporten of gewoon thuis. En doordat ze via bluetooth werken, heb je ook geen last van onhandige snoertjes, die soms opeens een draadbreuk vertonen of overal aan blijven haken: het geeft je maximale bewegingsvrijheid. Je klemt de zogenaamde ‘in-ear’-oortjes gewoon in de gehoorgang, waardoor het geluid voor de omgeving niet hoorbaar is. Goed vormgegeven oortjes blijven goed zitten en je voelt ze ook nauwelijks. Al ligt het draagcomfort natuurlijk ook aan de pasvorm van de diverse soorten en merken. Daarom is het, met de talloze uitvoeringen in draadloze oortjes, wel zaak dat je een model uitzoekt dat jou het beste past.

Waar moet ik op letten als ik draadloze oordopjes ga vergelijken?

Als je draadloze oortjes met elkaar wilt vergelijken, vraag je dan eerst af waarvoor je ze wilt gebruiken, en welke functies je verwacht. Wil je overal draadloos naar muziek kunnen luisteren, of vooral tijdens het sporten? Moeten ze waterbestendig zijn, of waterdicht? Of ben je op zoek naar oordopjes die jouw sportprestaties meten via een app? Stuk voor stuk mogelijkheden waar je voor kunt kiezen. Maar naast allerlei functies spelen ook design en draagcomfort een rol. Let erop hoe stevig de oortjes zitten én hoe comfortabel ze aanvoelen. En met welke opties de earbuds uitgerust zijn, zoals noise-cancelling bijvoorbeeld. Bovendien is ook jouw budget een issue, want er zijn grote prijsverschillen tussen de diverse modellen.

Oordopjes moeten stevig vastzitten

Uiteraard is het essentieel dat oortjes stevig én comfortabel in je oren zitten, zodat je er prettig mee kunt hardlopen en sporten. Daarom zijn sommige modellen uitgerust met oorhaken of oorclips, om te voorkomen dat ze er te makkelijk uitvallen. Een oorhaak is een soort beugel die over je oren gaat voor meer houvast, terwijl een oorclip in de oorschelp wordt vastgeklemd. Schuimoordoppen of filterplugs bieden soms wat meer draagcomfort, maar dat is heel persoonlijk.

Hoe werken draadloze oordoppen eigenlijk?

Draadloze oortjes werken met Bluetooth en worden met een accu of batterij geleverd, waardoor je ze met je eigen muziekbron kunt verbinden, zoals je telefoon of tablet. Op de oortjes zelf zitten knopjes om het systeem te bedienen en aan of uit te schakelen. Bluetooth-oortjes die via een kabel met elkaar verbonden zijn werken gemiddeld zo’n acht uur op één volle accu, terwijl ze zonder kabel zo’n drie tot vijf uur meegaan. De enige beperking is dat je de oortjes tijdig op moet laden voor gebruik.

Draadloze oordopjes met een lange batterijduur

Gemiddeld bedraagt de accuduur voor wireless earbuds ca. 6 uur, maar daarin zijn toch nogal wat verschillen te bespeuren. Eén keer opladen is doorgaans voldoende voor urenlang luisterplezier, terwijl je met een speciale oplaadcase extra snel kunt opladen. Vijftien minuten is in dat geval goed voor 3 uur luisteren of 2 uur bellen. De draadloze oortjes met de langste accuduur zijn momenteel de Samsung Galaxy Buds Plus, die naar eigen zeggen een speelduur hebben van 11 uur op een volle accu.

Zijn alle draadloze oordopjes geschikt voor een iPhone of Samsung telefoon?

Met de beste draadloze oordopjes kun je overal van muziek genieten, of je nou voor Apple of Android gaat. Er zijn weliswaar oortjes speciaal voor Android devices verkrijgbaar, terwijl ook Apple een ‘eigen’ serie ontwikkelde: de AirPods. Kwalitatief hoogwaardige oordopjes, die ook met een Android smartphone te gebruiken zijn, omdat ze als ‘gewone’ bluetooth-oortjes functioneren. De meeste draadloze oordopjes zijn compatible met elk merk smartphone. Desondanks gelden de Apple AirPods als beste keuze voor de iPhone. Deze zijn namelijk uitgerust met een speciale chip, die een supersnelle verbinding maakt tussen je smartphone en je oortjes. Voor Android staan de Samsung Galaxy Buds+ bekend als de beste keuze in draadloze oordopjes.

Niet alle oordopjes hebben bluetooth

Draadloze oordopjes geven je optimale bewegingsvrijheid. Geen vervelend snoer dat in de weg zit of in de knoop raakt. Dat betekent echter niet dat exemplaren mét snoer niet goed werken. Want dat systeem heeft zeker bepaalde voordelen. Zo hebben ze geen accu, zodat je dus ook niet kunt vergeten ze op te laden, om tijdens een lange treinreis muziek bij de hand te hebben. Daarnaast zijn draadloze oortjes meestal zwaarder dan hun tegenhanger met kabel. Dat is te wijten aan de accu, die bovendien uiteindelijk steeds minder lang meegaat, zodat je ze dus af en toe zult moeten vervangen. Bovendien zijn draadloze sets meestal prijziger dan oortjes met bedrading. Er is echter ook een tussenvorm verkrijgbaar: oordopjes met een afneembaar snoer, die je alleen gebruikt als je ze weer op wilt laden.

Noise-cancelling oordopjes

In de trein of in de auto kun je natuurlijk met elk type oortjes naar je favoriete muziek luisteren. Maar met noise cancelling oortjes heb je onderweg minder last van langsrazende auto’s en ander lawaai. Maar wat is noise cancelling eigenlijk en hoe werkt het?
Noise cancelling betekent het dempen van omgevingsgeluiden, die de muziek verstoren. Je kunt het volume natuurlijk harder zetten, maar dat is niet zo best voor je oren. Daarom zijn er oordopjes ontwikkeld met een geïntegreerde technologie, die zowel passief als actief kan worden toegepast. De passieve versie, noise isolation, sluit de gehoorgang af zodat je bepaalde geluiden niet meer hoort. Activ noise-cancelling daarentegen is een speciale techniek om omgevingsgeluiden te reduceren. Dit werkt door kleine externe microfoontjes, die die geluiden herkennen. De speakers, die een fractie later dezelfde frequenties weergeven, heffen bepaalde geluidsgolven op, zodat monotone geluiden nauwelijks nog hoorbaar zijn. Gesprekken en muziek blijven juist goed hoorbaar om optimaal van je muziek te kunnen genieten. Een nadeel is dat deze oortjes minder veilig zijn in het verkeer.

De beste draadloze oordopjes voor hardlopen of sporten

Als je graag naar muziek of een podcast luistert tijdens het sporten, dan moeten je oortjes aan specifieke eisen voldoen. Bij de in-ear oortjes kun je kiezen voor een model dat met snoer aan je smartphone verbonden is, zodat je geen last hebt een slechte bluetoothverbinding. Die draad is echter wel een nadeel voor je bewegingsvrijheid, omdat de oordopjes er makkelijk uit kunnen vallen. Daarom geven sporters toch graag wat meer geld uit aan goede sportitems, zoals de populaire Bose Soundsport oortjes. Geen goedkope optie, maar wel een prima geluidskwaliteit én pasvorm. Ook oortjes met oorhaak zijn handig om de oortjes op hun plaats te houden, al zijn ze voor brildragers niet ideaal. Oortjes met noise cancelling kunnen op straat gevaarlijk zijn, omdat je een auto niet hoort aankomen. Daarom werken sommige toestellen met ambient sound, een functie die omgevingsgeluiden zoals verkeer juist versterkt. Een laatste belangrijk aspect is het bestand zijn tegen regen en transpiratievocht. De waterbestendigheid van je oortjes wordt uitgedrukt middels de zgn. IP-rating: het tweede cijfer geeft de waterbestendigheid aan. Doorgaans zit je goed met een IPX4 of hoger.

Waterdichte oordopjes om bijvoorbeeld muziek te luisteren tijdens het zwemmen of in de regen

Als je vaak buiten bent tijdens het luisteren, dan kan je soms opeens worden overvallen door een flinke plensbui. Slim dus om dan voor waterbestendige oordopjes te kiezen, zoals bijvoorbeeld de waterdichte oordopjes van Speedo Aquabeat. Daarmee kun je zelfs onder water van je favoriete muziek genieten. De ergonomische oorhaakjes zorgen voor optimaal draagcomfort, terwijl de geluidsweergave glashelder blijft. Bovendien voorkomen ze dat er verontreinigd water in je oren komt, zodat je minder kans hebt om een nare oorontsteking op te lopen.

Extra functies via een app

Sommige draadloze oortjes beschikken over een speciale app om toegang te krijgen tot diverse extra functies. Zo kun je bijvoorbeeld via een equalizer het geluid aanpassen aan jouw eigen smaak. En sommige sport aerbuds beschikken over een zogenaamde ‘activity tracker’, die jouw sportprestaties weergeeft. Ideaal om zelf je workouts te controleren.

Draadloze oordopjes connecten met je laptop, tv of tablet

Draadloze oordoppen werken met bluetooth, zodat je ze voor gebruik eerst moet verbinden met je devices, zoals je computer, je tablet, smartphone, smart tv of laptop. Dat werkt simpel: Zet je Bluetooth-apparaat aan zodat het gevonden kan worden. Ga via Start >Instellingen >Bluetooth &apparaten naar Apparaat toevoegen en kies Bluetooth. Volg eventueel aanvullende instructies en kies Klaar. That’s it! Met bluetooth 5.0 hoef je dat alleen de eerste keer te doen, daarna connecten ze automatisch. De afstand die bluetooth 5.0 kan overbruggen bedraagt tot 10 meter, terwijl een model met aptX, tot 20 meter aankan.

Welke draadloze oortjes zijn geschikt voor kinderen?

Juist voor de kleine kinderoortjes is het essentieel dat hun oordopjes goed blijven zitten. Op de fiets, bij het spelen en sporten, maar ook gewoonweg thuis. Daarom is het raadzaam een model te kiezen dat speciaal voor kinderen ontworpen is, met een speciale pasvorm en verschillende opzetstukjes. Zo kun je zelf het beste draagcomfort bepalen. Vaak zijn in-ear oordopjes ideaal, omdat het rubber de gehoorgang goed afsluit. Maar natuurlijk spelen ook andere aspecten, zoals wel of geen microfoon, een goed bluetooth bereik en draagcomfort een rol. En let ook op de accucapaciteit om de oordoppen niet constant op te hoeven laden.

De top 5 draadloze oordopjes voor kids:

 1. Jabra Elite,
 2. Bose soundsport free
 3. Samsung Galaxy Buds+
 4. LG TONE Free FN6
 5. JBL Free

Waarom zijn apple airpods een stuk duurder dan andere oortjes?

De AirPods van Apple leveren fantastische prestaties qua techniek en design. De volledig draadloze oordopjes bieden de muziekliefhebber niet alleen een weergaloze muziekweergave, maar ze zijn bovendien uitgerust met diverse geavanceerde features, die uitblinken in gebruiksgemak. Daarmee vormen ze de beste draadloze earbuds op de markt. Er bestaan weliswaar concurrerende modellen, maar Apple fans gaan voor de nieuwe editie AirPods, vanwege de onovertroffen combinatie van geluid, comfort en design. De geavanceerde technologie van dit prestigieuze label bepaalt de relatief hoge prijzen, maat je kunt natuurlijk altijd een van de aanbiedingen afwachten, die regelmatig voorbij komen.

De kwaliteit van draadloze oordopjes van prijsvechters zoals de Action of Kruidvat of LIDL

Als je voordelig uit wilt zijn, dan zijn de draadloze oordopjes van Action zeer populair. De geluidskwaliteit van deze iHip oortjes is heel redelijk, al is het natuurlijk geen Bose kwaliteit. Bij goedkopere oortjes vormt de verbinding vaak een probleem, maar de iHip oordopjes blijken een redelijk stabiele Bluetooth verbinding te hebben. Daarnaast ogen ze best aardig, alhoewel de behuizing van hard plastic na een tijdje wel kan gaan irriteren. De duurdere iHip oordopjes hebben echter een prima prijs-kwaliteit verhouding. Ook Kruidvat heeft voordelige oordopjes die uitgerust zijn met een mini-audio-jack-ingang. Ze hebben een goed geluid met een sterke bass, afstandsbediening voor volume en een microfoon voor handsfree gesprekken.

De verschillen tussen dure en goedkope oordopjes

Al zijn er redelijk goede en voordelige oordopjes op de markt, de verschillen met de duurdere varianten zijn toch groot. Met name de geavanceerde eigenschappen ten opzichte van goedkopere versies maken de uitgave daardoor toch de moete waard. Wij hebben de verschillen voor je op een rijtje gezet:

 • Betere kwaliteit en een langere levensduur
 • Nieuwere Bluetooth met meer bereik (bijv. 5.0)
 • Betere geluidskwaliteit
 • Betere pasvorm en lichter van gewicht
 • Langere batterijduur
 • Draadloos opladen en oplaadcase met meer batterijcapaciteit

Wachten op een aanbieding voor draadloze oordopjes?

Natuurlijk is het slim om draadloze oortjes in de aanbieding te kopen. Er zijn dan ook talloze sites waar aanbiedingen met hoge kortingen te vinden zijn. Je moet je echter wel afvragen of het type oortjes dat wordt aangeboden ook het soort is dat jij wilt hebben. Voldoet de aanbieding aan jouw wensen? Hebben de oortjes de functies die jij belangrijk vindt? Let vooral ook op pasvorm en accuduur. Essentiële aspecten die maken dat je geniet van je aanbieding of dat je toch spijt krijgt van je aankoop. Dus houdt de aanbiedingen goed in de gaten als je oortjes wilt aanschaffen, maar let vooral op het product zelf.

De top 5 best verkochte merken draadloze oordopjes

Sinds Apple de baanbrekende, volledig draadloze AirPods lanceerde, brengen ook steeds meer andere producenten Blutooth oordopjes op de markt. Maar wat zijn nou, anno 2022, de beste draadloze modellen? De Consumentenbond en andere onafhankelijke partijen testten een aantal oordoppen op geluidskwaliteit, accuduur, draagcomfort en duurzaamheid. Daarin kwamen grote verschillen naar voren, maar onderstaande modellen bieden een prima kwaliteit op alle onderdelen.

 1. Apple AirPods Pro
  Deze nieuwste variant draadloze oortjes van Apple zijn uitgerust met een ongelooflijk licht in-ear design, waardoor ze als gegoten in je oor zitten. Naast een fantastische geluidskwaliteit met Spatial Audio System en ingebouwde Active Noise Cancelling biedt ook de accu met draadloos oplaadbare oplaadcase optimaal comfort om ruim 20 uur of meer van je favoriete muziek en podcasts te genieten.
 2. Bose Soundsport Free
  De Soundsport Free oordopjes van Bose vormen de eerste volledig draadloze in-ear versie, met de bekende topkwaliteit van dit merk. Want Bose heeft ongelooflijk veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van de geavanceerde technologie van deze oortjes. Ook de accu, waarmee je tot vijf uur van muziek kunt genieten, scoort hoog, terwijl 15 minuten opladen in het oplaadetui voldoende is voor drie kwartier extra speeltijd. Een ander handige feature is de Bose Connect-app, waarmee je je oortjes terugvindt, als je die kwijt bent.
 3. Samsung Galaxy Buds
  De Samsung Galaxy Buds vormen de nieuwe generatie oortjes, die in samenwerking met de professionele geluidsapparatuur van AKG zijn ontworpen. En dat zegt wel wat. Want AKG, een merk dat bekend staat om zijn topkwaliteit en innovatie, is inmiddels een synoniem voor superieure geluidskwaliteit. Door het opladen van de oordopjes in de meegeleverde opbergcassette, kun je maar liefst 11 uur lang ongestoord muziek luisteren.
 4. Apple AirPods 3
  Deze derde generatie Apple Airpods 3, die via Bluetooth eenvoudig te verbinden is met al je Apple-devices, geven een kristalheldere sound. Met een volle batterij luister je tot wel 6 uur muziek en de oplaadcase zelf kun je via de Lightning-connector opladen voor ca.30 uur extra luistertijd. Het Spatial Audio system zorgt voor een sublieme geluidservaring, terwijl je met je stem eenvoudig opdrachten aan Siri kunt geven.
 5. Rollingsquare HYPHEN 2
  Dankzij het compacte ontwerp en de ergonomische vorm van deze oordopjes kan je ermee rennen en springen zonder dat ze eruit vallen. De HYPHEN 2 bevat een van de meest stabiele en compactste Bluetooth 5 chips, waardoor je verzekerd bent van een stabiele en veilige connectie. Ook het Full Touch Control syteem biedt bedieningsmogelijkheden via de draadloze oordopjes. De compacte oplaadcase is draadloos oplaadbaar tot een totale tijd van 36 uur batterijduur.
Apple AirPods 3
Samsung Galaxy Buds 2 Pro
Sony WF-1000XM5
Apple AirPods Pro 2
Beats Powerbeats Pro

Veelgestelde vragen over Draadloze Oordopjes

Hoe kan ik het beste mijn draadloze oordopjes schoonmaken of schoonhouden

Regelmatig je oordopjes reinigen is een must en voorkomt dat er bacteriën in gaan zitten, die in je oor terecht kunnen komen. Door ze schoon te houden gaan ze niet alleen langer mee, maar ben je bovendien verzekerd van optimaal geluid. Begin met je oortjes eerst los te koppelen van je telefoon, want die kan niet zo goed tegen vuil en agressieve middelen. Reinig de oortjes met een beetje alcohol op een stukje keukenpapier of een wattenstaafje. Wrijf zachtjes over het oortje en gebruik een zachte, droge doek om ze daarna te drogen. Sommige oordopjes kun je zelfs uit elkaar halen om de verschillende onderdelen apart te reinigen.

Hoe lang gaat de batterij van draadloze oordopjes mee?

Het batterijvermogen verschilt per merk en model. Over het algemeen kunnen draadloze oordopjes tussen de 3 en 8 uur meegaan op één lading, afhankelijk van het gebruik. De oplaadcassette biedt vaak meerdere extra acculadingen.

Zijn draadloze oordopjes water- en zweetbestendig?

Veel moderne draadloze oordopjes zijn ontworpen om bestand te zijn tegen zweet en lichte regen, wat ze geschikt maakt voor sportactiviteiten. Het is echter belangrijk om de specificaties van het product te controleren; velen hebben een IPX-classificatie die hun mate van waterbestendigheid aangeeft.

Kunnen draadloze oordopjes verbinding maken met elk Bluetooth-apparaat?

In de meeste gevallen kunnen draadloze oordopjes verbinding maken met elk apparaat dat Bluetooth ondersteunt, zoals smartphones, tablets, laptops en sommige tv’s. Toch is het altijd goed om de compatibiliteit van een specifiek product met jouw apparaten te controleren.

Wat is de geluidskwaliteit van draadloze oordopjes in vergelijking met bedrade oordopjes?

De geluidskwaliteit van draadloze oordopjes is de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd. Hoewel sommige audio experts kunnen betogen dat bedrade oordopjes nog steeds superieur zijn in termen van geluidskwaliteit, bieden veel draadloze oordopjes tegenwoordig een uitstekende luisterervaring.

Is er een merkbaar verschil in geluidsvertraging bij het kijken naar video’s of het spelen van games met draadloze oordopjes?

Terwijl eerdere generaties draadloze oordopjes soms merkbare geluidsvertragingen hadden, hebben verbeteringen in Bluetooth-technologie en codecs dit probleem voor een groot deel verminderd. Sommige oordopjes hebben zelfs een ‘low latency’ modus speciaal voor gaming of video’s. Desondanks kan de ervaring variëren afhankelijk van het merk, model en het apparaat waarmee je het gebruikt.

Top 5 Beste kopen
Logo