Sporthorloge
Bijgewerkt: Maart 2023

Sporthorloge

Sporthorloge

Tijdens het sporten kan een sporthorloge uiterst handig zijn. Een sporthorloge is immers veel meer dan alleen maar een horloge. Natuurlijk kun je nog altijd de tijd aflezen van dit type horloge, maar sporthorloges hebben je nog veel meer te bieden dan dat. Dankzij deze soort horloges is het namelijk eenvoudiger dan ooit om je prestaties tijdens het sporten bij te houden. Ideaal voor de echte statistiek liefhebber. Bovendien kun je aan de hand van een sporthorloge analyseren of het goed gaat of niet. Zo weet je ook beter waar je staat. Hieronder kun je meer lezen over sporthorloges, de mogelijkheden, merken, types en wat je in de gaten moet houden als je een sporthorloge wilt kopen.

 

Wat is een sporthorloge?

In feite kun je een sporthorloge typeren als een soort smart watch. Maar zoals de naam al aangeeft, ligt de focus hierbij op het ondersteunen van sporters. Aan de hand van een sporthorloge kun je eenvoudig jouw prestaties tijdens het sporten bijhouden. Denk aan de afstand die je gelopen hebt tijdens het hardlopen, of hoe lang je exact gelopen hebt. Ook factoren zoals hartslag en snelheid kunnen gemeten worden door een sporthorloge. Er zijn sporthorloges voor verschillende disciplines zoals hardlopen, fietsen, zwemmen, fitness en meer.

 

Wat zijn de verschillen tussen sporthorloges?

Hierboven werd al vermeld dat er sporthorloges zijn voor uiteenlopende sporten. Een sporthorloge gebruik je vooral om je prestaties bij te houden. Vooral als je jouw vooruitgang wilt bijhouden of wanneer je veel trainingen doet, kan een sporthorloge van veel waarde zijn. Je ziet je progressie eenvoudig en snel, en bovendien blijf je langer gemotiveerd om je best te blijven doen. Jezelf verbeteren is immers heerlijk.

 

Naast sporthorloges kun je nog kiezen voor twee andere varianten. Ten eerste is er de activity tracker. Deze houdt de gehele activiteit van je lichaam bij. In vergelijking met een sporthorloge is deze tracker comfortabeler om te dragen. Dit kun je dan ook de gehele dag en nacht doen. Daarnaast zijn er de ‘echte’ smart watches. Dit zijn in feite normale horloges met meer capaciteiten en hierdoor minder geschikt om te gebruiken tijdens het sporten.

 

Waar moet ik op letten als ik een sporthorloge wil aanschaffen?

Ten eerste zul je moeten kijken voor welke sport je de horloge het meest zult gebruiken. Daarnaast kun je checken welke functies je ook daadwerkelijk nodig zult hebben. Zo zijn er sporthorloges met GPS, aan de hand waarvan je routes kunt instellen. Handig voor zowel wandelaars, hardlopers als fietsers. Ook kunnen er vele factoren gemeten worden. Denk aan snelheid, hartslag, stappen, calorieverbranding en dergelijken.

 

Welke merken en types sporthorloges zijn populair in 2022?

Sporthorloges doen het op dit moment goed, dus verwonderlijk is het dan ook niet dat je de keuze hebt uit vele merken. Als we een kijkje nemen binnen het assortiment van de populairdere webshops van dit moment, zien we dat een aantal merken het uitzonderlijk goed doen: Apple, Fitbit, Garmin, Samsung en Polar.

Beste Sporthorloge aanbiedingen van Maart 2023