Krasloten Kopen
Bijgewerkt: Maart 2023

Krasloten Kopen

Krasloten Kopen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ loketkansspel.nl.

Als je een gokje wilt wagen, zonder daar een groot bedrag voor te betalen, kun je een kraslot proberen. Deze vrolijke, kleurrijke loten kunnen leuke bedragen opleveren. Daarnaast zijn de spelletjes die ze bevatten spannend om te doen. Om te zien of je gewonnen hebt, moet je vakjes open krassen. Er bestaan veel varianten, met ieder hun eigen hoofdprijs en winkans. Ze zijn eenvoudig aan te schaffen, bijvoorbeeld bij de supermarkt. Tegenwoordig zijn ze overigens ook gemakkelijk online te koop!

Wat is de minimum leeftijd voor het kopen van een kraslot?

Omdat krasloten onder de kansspelen vallen, is de minimale leeftijd hiervoor 18 jaar. Ook mag je maximaal voor 50 euro aan loten kopen per dag. Dit zijn regels om de koper te beschermen tegen een gokverslaving. Als je jonger bent dan 18 jaar en je weet toch een kraslot te bemachtigen, dan kun je je prijs niet innen. Dat zal toch echt door een volwassene moeten gebeuren.

Wat is het verschil tussen het kopen van een kraslot online of in een winkel?

Er zijn veel verkoopplaatsen voor krasloten en er zijn veel verschillende soorten krasloten. De kans is daarom groot dat je zomaar een kraslot kiest, als je in de winkel staat. Je hebt dan niet goed gekeken wat de prijzen zijn en wat je winkans is. Meestal geldt wel: hoe duurder het lot, hoe groter de hoofdprijs!

Door krasloten online te kopen, kun je gemakkelijker het overzicht bewaren. De site van de Nederlandse loterij is daarvoor heel geschikt. Je kunt er helemaal naar jouw wens een keuze maken. Ook zie je gelijk de extraatjes, zoals bijvoorbeeld een gratis cadeau envelop. Via die site worden er ook verwen bundels verkocht. Deze zijn leuk om cadeau te geven. 
Online gekochte krasloten worden naar jouw adres verzonden. Het krassen gebeurt dus op dezelfde manier als bij in een winkel gekochte loten.

Kan ik ook een kraslot kopen bij een supermarkt?

Diverse supermarkten verkopen krasloten. Meestal kun je ze kopen bij de servicebalie of bij de kassa. Kleine bedragen, die je gewonnen hebt met een lot, kunnen daar ook uitbetaald worden. Grote geldbedragen liggen natuurlijk niet zomaar klaar in een supermarkt. Ook bij drogisterijen kun je krasloten kopen. Helaas is het daar niet mogelijk om je prijs te innen.

Wat is een december kraslot en waar kan ik een december kalender kopen?

In december kun je ‘de december kalender’ kopen. Ze bestaan in een variant van vijf euro en eentje van tien euro. Iedere dag moet er een vakje gekrast worden. 31 Dagen spanning en plezier dus! De symbooltjes die bij het krassen te voorschijn komen, kunnen op de achterkant aangeduid worden. Bij genoeg dezelfde symbolen zijn er prijzen te winnen tot 200.000 euro. Deze krasloten zijn leuk voor jezelf, maar ook ideaal als cadeautje voor tijdens de feestdagen.

Bij welke winkels kan ik een kraslot kopen? Kraslot kopen Jumbo, AH, Kruidvat, Primera

Krasloten zijn op heel veel plaatsen te koop. Denk hierbij aan supermarkten, drogisterijen, sigarenwinkels, tankstations, maar ook de boekhandelaren verkopen ze.  Enkele winkels waar je een kraslot kunt kopen zijn de Jumbo, AH, Kruidvat en Primera. Daarnaast is er de officiële website van de Nederlandse loterij. Daar kunnen alle krasloten online aangekocht worden. In Nederland zijn er meer dan 5000 verkoopadressen. Je zou er dus altijd wel eentje moeten kunnen vinden.

Wat zijn bekende krasloten en hoe werken ze?

Naast de december kalender zijn er nog veel bekende krasloten. Met een ‘100 x cash’ lot maak je kans op een prijs van 250.000 euro. Bij dit lot kun je het gewonnen bedrag nog vermenigvuldigen. De maximale winst is maar liefst 11 miljoen euro. 
Met een ‘7 klapper’ heb je een goedkoop lot in handen, met een eenvoudig spelprincipe. Als je drie keer hetzelfde cijfer krast, win je dat bedrag. De zeven kan voor een extraatje zorgen. De hoofdprijs is 50.000 euro. Daar moeten de meeste mensen heel veel uren voor werken!
Ook het lot met de naam: ‘Winkans 1 op 3’, is populair. Zoals de naam al zegt heb je veel kans op het winnen van een geldbedrag. Het spel is eenvoudig en de hoofdprijs is 250.000 euro.

Waar kan ik kraslot inleveren?

Kleine bedragen kun je gewoon innen bij de winkel waar je je lot kocht, met uitzondering van drogisterijen. Als je meer dan honderd euro gewonnen hebt, moet je naar een van de speciale verkooppunt. Op internet kun je de aangesloten verkooppunten hiervoor vinden. Voor de echte bofkonten, die een prijs van meer dan 10.000 euro gewonnen hebben, is er een speciaal telefoonnummer dat je moet bellen. Je dient dan je rekeningnummer op te geven, zodat het bedrag zeker op de juiste rekening gestort wordt. Als je de gelukkige winnaar bent van een hoofdprijs dan volgt er een officiële felicitatie in Rijswijk.

Moet ik belasting betalen over gewonnen bedragen?

In Nederland geldt er een verplichting tot het betalen van kansspelbelasting, vanaf 449 euro winst. Krasloten vallen onder de kansspelen dus over grote gewonnen bedragen zul je belasting moeten betalen. In België geldt dit overigens niet. Helaas moet je, als je in Nederland woont en speelt met Belgische loten, je winst toch bij de Nederlandse belastingdienst opgeven.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ loketkansspel.nl.

Beste Krasloten aanbiedingen van Maart 2023