iPhone 12
Bijgewerkt: Juni 2023

iPhone 12

iPhone 12

iPhones zijn al jaren razend populair in de wereld van smartphones en iedereen wacht dan ook altijd met smart op de nieuwste versie. Nu betreft dit de iPhone 12, die met zijn verbeterde functies en geavanceerde uiterlijk een verbetering moet zijn op de iPhone 11. Wat moet je weten over deze nieuwe iPhone?
 

De iPhone 12; eigenschappen

Een eerste kenmerk van de iPhone 12 is zijn formaat, wat een scherm van 6,1 inch betreft. Het toestel is daarnaast voorzien van een glazen achterkant en een behuizing van aluminium. Tevens heeft de nieuwe iPhone twee lenzen in zijn camerafunctie die aan de achterkant van de telefoon zijn gevestigd. Er is een opslag beschikbaar vanaf 64GB. De verwachte prijs van de (standaard) iPhone 12 zal rond de 850 euro liggen.

Wat opvalt aan de iPhone 12 is zijn vorm en grootte. Het betreft namelijk een relatief kleinere variant, waar we gewend zijn dat telefoonfabrikanten steeds grotere toestellen ontwikkelen. Deze traditie wordt met de iPhone 12 doorbroken. Naast het compactere formaat is het design ook anders dan voorheen. Het zal namelijk meer lijken op de iPhone 4, wat een hoekigere vorm is. Ook hiermee worden de trends van steeds rondere, soepelere vormen doorbroken.

Welke typen iPhone 12 worden verwacht?

Er zullen naar verwachting drie maten van de iPhone 12 beschikbaar komen. Het middelste formaat heeft dezelfde grootte als die van de huidige iPhone 11. De andere twee maten betreffen een grotere variant van 6,7 inch en een kleinere versie van 5,4 inch. De grotere iPhone 12 zal vergelijkbaar zijn met de iPhone 11 Pro Max en de kleine met de iPhone SE. Op het gebied van kleuren zal er de keuze zijn tussen geel, groen, paars, rood, wit en zwart.

Veranderingen ten opzichte van de iPhone 11

De iPhone 12 zal aansluiten op het 5G netwerk en daarmee sneller internet kunnen bieden aan gebruikers. Ook is hierbij ondersteuning van de nieuwste wifi-standaard, waardoor AirDrop sneller zal kunnen verlopen. Daarnaast zal de behuizing dunner en langer worden dan het geval is bij de iPhone 11. De processor zal tevens krachtiger worden en het zal waarschijnlijk mogelijk worden om AirPods draadloos op te laden via de iPhone 12. Met de iPhone 12 zal de prestatie ongeveer 40 procent hoger liggen dan bij voorgaande modellen. Een laatste verbetering kan de batterijduur worden, waar de aandacht ook enigszins op is gevestigd. 

Vanaf wanneer is de iPhone 12 te bestellen in Nederland?

De aankondiging van de nieuwe iPhone 12 vond plaats op 13 oktober 2020, wat elk jaar de traditie is. Normaal worden de eerste toestellen vrij snel na de bekendmaking op de markt beschikbaar gesteld. In dit beeld zouden de pre-orders op 16 of 17 oktober beginnen, waarbij het vanaf 23 of 24 oktober voor iedereen beschikbaar is. Door de coronacrisis is de release datum wat vooruit geschoven, maar de verwachting blijft dat in het vierde kwartaal van 2020 de telefoons zullen worden gelanceerd en iedereen de nieuwe iPhone tot zijn bezit kan nemen. 

Beste iPhone 12 aanbiedingen van Juni 2023